מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- RA בשלבים ראשונים וזריקות קורטיזוןליטל16/10/2010
שלום
לפני שבועיים אובחנתי כסובלת מ-RA בשלביו הראשונים בשל כאבי מפרקים מזה 5 שבועות, קישיון בוקר, נפיחות במפרקים, CRP גבוה אך סרונגטיב ל-RA פקטור. אני מחכה לתוצאות ANTI-CCP.
התחלתי לפני שבוע טיפול במתטורקסאט 10 מ"ג וארקוקסיה לשיכוך הכאבים, והרופא המליץ על טיפול של 6 שבועות בפרדניזון 10 מ"ג עד שהמתוטרקסאט יתחיל לעבוד. אני לא מעוניינת ליטול סטרואידים. עיקר הסבל שלי נובל מכאבים בכתפיים ובשורש כף היד (הכאבים בכפות הרגליים ובברכיים נסבלים בשלב זה). האם ניתן להזריק קורטיזון מקומי לכתפיים ולשורש כף היד וכך לתת לי הקלה בלי שאצטרך לקחת סטרואידים בבליעה, עם פחות תופעות לוואי?? מי מזריק? הראומטולוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RA בשלבים ראשונים וזריקות קורטיזון - תגובה
ד''ר מרב לידר17/10/2010ניתן להזריק לשלושה מפרקים אך זה לא מקובל מכמה סיבות כשהעיקריות שבהן הן שההזרקה למספר מפרקים כרוכה בכאב לא מבוטל וכמות הסטרואידים המוזרקת ושבחלקה נספגת מהמפרק לזרם הדם תהיה שווה, פחות או יותר, ל- 10 מ"ג פרדניזון בכדורים שתקחי ליום. כך שלא תחסכי בסטרואידים בהזרקות ותסבלי יותר. מינון של 10 מ"ג אינו מינון גבוה ובטיפול של מספר שבועות בדרך כלל לא מצטברות השפעות שליליות ניכרות. הטיפול שהוצע לך בהחלט הגיוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר.מלכה15/10/2010
לפני כשבוע עשיתי בדיקת דם לדלקת פרקים עקב כאב מידי פעם באצבעות כף היד הבדיקה מראה 19 במקום 14 הבנתי שהנורמה הוא 14 . שאלתי היא מה זה אומר. בתודה מראש מלכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ד"ר. - תגובה
ד''ר מרב לידר17/10/2010כנראה שלא אומר כלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיזיוטרפיה לפלג גוף שמאל?גלי12/10/2010
שלום אני בחורה בת 45 עם אבחנה של ניאורובכצ'ט. שזה חולשת פלג גוף שמאל. עים רדימות וקושי בהליכה. הופנתי לפיזוטרפיה. שאלתי היא האים פיזוטרפיה אמורה לעזור לי במצבי ואיך? הרי זה מצב כרוני שרק הולך ומיתקדם. איך אני אמורה להרגיש את השיפור לאחר הטיפול? תודה גלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיזיוטרפיה לפלג גוף שמאל? - תגובה
ד''ר מרב לידר17/10/2010פיזיותרפיה יעילה במצבים של חסר נוירולוגי על ידי חיזוק השרירים, שיפור תחושת ההתמצאות במרחב ותרגול התנועה. כמובן שאינה מרפאה את המחלה הבסיסית שעלולה להתקדם. במחלת בכצט עשויה להיות מעורבות דלקתית של רקמת המח, ואז ניתן טיפול אנטי-דלקתי נכבד או מעורבות של כלי הדם, ואז הטיפול הוא בהתאם למיקום, לגודל כלי הדם ולקיום או העדר של בעיות קרישה נלוות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנקילוזיס ספונדיליטיסאיריס11/10/2010
אני בת 42 מאובחנת מזה 11 שנה. האם יכול להיות קשר בין AS לנשירת שיער מוגברת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנקילוזיס ספונדיליטיס - תגובה
ד''ר מרב לידר12/10/2010בכל מצב דלקתי לא מאוזן תתכן נשירת שיער מוגברת.
תרופות מסוימות יכולות להחמיר הנשירה, למשל, אם ניתן לך מתוטרקסט בנוסף.
חסרים תזונתיים - ויטמין B12, ברזל, עשויים להיות שכיחים יותר בחולי AS גם בגלל שכיחות גבוהה יותר של מחלת מעי דלקתית הפוגעת בספיגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת כתוצאה מהקלדהנ10/10/2010
שלום,
אני בת 26 בריאה.
לפני כעשרה חודשים החלו לי כאבים באצבעות הידיים כתוצאה מפעולת הקלדה אינטנסיבית. זה התחיל ביד שמאל (היד בה עשיץתי את עיקר הפעולה) אך כאשר עברתי לשימוש ביד ימין החלו הכאבים גם שם ולאחר מעבר בשימוש בעכבר החלו לי כאבים גם במפרקי הידיים. האורטופד שלי קבע שזוהי דלקת פרקים וטופלתי בנוגדי דלקת וכן בסטרואידים. בביקור אצל רופא אחר הוא קבע שייתכן שזה דלקת גידים (האם יש הבדל?) או תסמונת התעלה הקרפלית.
אילו בדיקות ניתן לעשות על מנת שראות יש לי 1. דלקת פרקים 2. או דלקת גידים 3. תסמונת התעלה הקרפלית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת כתוצאה מהקלדה - תגובה
ד''ר מרב לידר12/10/2010אפשר להעזר בצילום של כפות הידיים, אולטראסאונד של הגידים ובדיקת NCV הבודקת אם קיים לחץ על העצב הקרפלי העובר בתעלה בשורש כף היד.
הסיפור אכן נשמע כדלקת גידית ו/או תסמונת התעלה הקרפלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםמיטל09/10/2010
שלום רב,
האם התוצאה הנל תקינה?
Rheumatoid Factor
10.15>* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
ד''ר מרב לידר12/10/2010כן. להבא הסתכלי בטווחי הנורמה המופיעים בסוגריים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריפה בכפות רגלייםshosh09/10/2010
שלום, אני בת 70, לאחרונה סובלת בכל פעם שאני מתהלכת (הליכה רגילה) מתחושת בעירה בכפות רגליים,כאבים בעצמות הכפות ואודם. מפענוח בדיקת EMG יצא תקין. פענוח תצלום רנטגן של הכפות מופיע אלוס וגלוס. היסטוריה רפואית: לפני שנתיים סבלתי מפולימיאלגיה וטופלתי בקורטיזון דבר אשר שיפר את הרגשתי וכיום אני מתפקדת. מעבר לכך, לפני 10 שנים סבלתי מפריצת דיסק, טופלתי בפיזיותרפיה, רפלקסולוגיה ודיקור וזה עבד, למרות שעדיין בשנה האחרונה צילום של עמוד השדרה הראה כי יש שינויים לרעה בגב תחתון,פריצת הדיסק נעלמה אמנם, ויש לי כאבים לעיתים קרובות בשוק. אשמח אם תוכל על סמך כל הנתונים הללו להציע לי לאיזה רופא לפנות באשר לשריפה ברגליים ואילו בדיקות דם לבקש. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריפה בכפות רגליים - תגובה
ד''ר מרב לידר09/10/2010ישנם גורמים שונים לתחושת שריפה בכפות הרגליים וביניהם - פגיעה בעצבים בעלי היקף קטן. הפרעה שכזו לא תמיד באה לידי ביטוי ב- EMG. חסרים תזונתיים שונים יכולים לגרום לתחושה זו כמו גם בעיות המטולוגיות, הקשורות בתאי הדם.
ממליצה שתבקשי מרופא המשפחה בדיקות הכוללות ספירת דם, כימיה כולל תפקודי כבד, תפקודי בלוטת התריס, רמות ויטמין B12 וחומצה פולית, רמות ברזל, סידן, מגנזיום וכן תבקשי הערכה של נוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לדלקת מפרקים - דחוף !מודאג מאד08/10/2010
שלום , אני בן 15.6 .
אמא שלי בת 44 והיא סבלה תקופה די ארוכה מכאבים חזקים מאד בזרועות.
היה פרק זמן של בערך חצי שנה שהכאבים פסקו , אך אתמול הכאבים החזקים חזרו לזרוע ימין ( עד עכשיו ) + כאבים חזקים בכף יד ימין , באצבעות כף היד וקושי ממשי לקפל את האצבעות . אמא שלי הלכה באמצע הלילה לרפואה דחופה שם נאמר לה ע"י הרופא שכנראה נתפסו לה השרירים ,בכל זאת אמא שלי ואני נשארנו מודאגים מאד .
רציתי לקבל חוות דעת , האם יש סיבה לדאגה ? האם יכול להיות שהכאבים חזרו בגלל המעבר לעונת החורף ? בגלל השינויים במזג האויר ?
יש לציין , שכאשר היא מנסה לקפל את אצבעות הידיים האצבעות מעין " קופצות בחזרה " והיא מרגישה חיכוך . והיא מרגישה מדיי פעם זרמים חמים עוברים לה בזרוע ובכף היד .
וגם , כשהיא חובשת את היד עם תחבושת אלסטית היא מרגישה הקלה בכאב . תודה רבה ושבת שלום , מצפים לתשובה מהירה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש לדלקת מפרקים - דחוף ! - תגובה
ד''ר מרב לידר09/10/2010מהתיאור לא נשמע כי מדובר בדלקת מפרקים. יתכן והבעיה נוירולוגית - אולי כאב הקורן מעמוד השדרה הצווארי או בעיה ממוקמת לכתף. יש להבדק על ידי רופא המשפחה שימקם את הבעיה ויפנה לבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ על הברךמיכל07/10/2010
שלום רב,הנני בת 28 מזה כמה ימים אני מרגישה לחץ גדול מאוד על ברך ימין מין תחושה כאילו יש לי גרב לחוצה מאוד האוטפת את הברך.
ממה יכולה להגרם הרגשה זו?מה יכולות להיות הסיבות לתחושה זו בברך?
האם זה משהו שעובר או שצריך לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ על הברך - תגובה
ד''ר מרב לידר09/10/2010תחושה של לחץ בברך לרב נובעת מהצטברות נוזלים בחלל המפרק. האם הברך תפוחה יותר? האם את יכולה לקפל ולישר ללא קושי? אם אין נפיחות ואין הגבלה בטווחי התנועה ניתן להמתין מספר ימים ולראות אם חולף. אם נפוח או מגביל - יש להבדק ולערוך בירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ על הברך
מיטל09/10/2010שלום רב,
אין בעיה בתנועתיות הברך לא נפוחה וכן אין שום בעיה אחרת עם הברך אך כל הזמן אני מרגישה לחץ הולך גובר ונחלש על הברך.יש להדגיש לא כאב ולא חוסר תחושה אלא לחץ כאילו לוחצים לי על הברך.
האם יכול להיות שהלחץ נובע מאיזשהיא מחלה דמיאנלטיבית (כי אני נמצאת עכשיו בברור בנושא)? האם זה אופייני למחלה דמיאנטיבית?
ממה יכול לנבוע הלחץ על הברך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ על הברך - תגובה
ד''ר מרב לידר12/10/2010הסברתי מהן הסיבות הדלקתיות הראומטיות ללחץ בברך, שככל הנראה אין לך.
לגבי אפשרות שמדובר בביטוי של מחלה דמילנטיבית, להערכתי אפשרי אך בסבירות לא גבוהה. מכל מקום, העלי התלונה בפני הנוירולוג והתייעצי עימו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקותליזה06/10/2010
ESR - 21
C3 Complement - mg/dL 86
C4 Complement - mg/dL 16
Antinuclear Ab - Pos
C-Reactive Prot- . mg/L <0.6 .
אבקש התייחסות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקות - תגובה
ד''ר מרב לידר09/10/2010הממצא החריג היחיד הוא ANA חיובי שקיים גם בכ- 5% מהאוכלוסיה הכללית אך גם קשור למחלות אוטואימוניות שונות כך שהכל תלוי בקליניקה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת מפרקים"כשהגוף בוגד בעצמו" 6.10מירי03/10/2010
הסרט הדוקומנטרי שיוקרן ב6/10 ב 22:55 מציג את המחלות בהן המערכת החיסונית שלנו פוגעת בעצמה.החשיבות של הנושא היא בהגברת המודעות למחלות וטיפול מיידי. 10% מהאוכלוסיה חולים במחלות אלו ולא מדובר בקשישים אלא בבני 30 +. חשוב לראות למען הבריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיזה ערוץ השידור?
רקפת04/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבערוץ 2
אתי04/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשור לתוכנית
שיר07/10/2010כיצד ניתן לראות את התוכנית בדיעבד ? האם יש קשור באינטרנט ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקת סחוס מה ניתן לעשותרגינה02/10/2010
לפי הצילומים שנעשו לי באגן לאחר תופה שאני לא מתפקדת ופשוט צולעת מדי פעם בשתי הרגלים התגלה בצילום שאין לי סחוס שנשחק. שאלתי מה נין לעשות חברתי אמרה לי שיש זריקה כמו ג,"ל מויים שאפשר להזריק שלא יה חיכוח בעצמות. או עם יש ניתוח לשפר את העניין. פשוט הכאבים לא נותנים לי מנוח לא מצליחה לישון או לתפקד נורמלי אני מתהלכת עם מקל הליכה דבר שדי לא נעים לגילי נאי בת 56. אודה לכם על עצה כל שהיא תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיקת סחוס מה ניתן לעשות - תגובה
ד''ר מרב לידר04/10/2010ראשית, לצערי לא ניתן לחדש סחוס בצורה יעילה.
חשוב לרדת במשקל אם יש עודף.
לעשות תרגילי חיזוק לברכיים, בעיקר.
תרופות משככות כאבים כדוגמאת אקמול נחשבות יעילות במיוחד, לעיתים כל שנדרש לתפקוד תקן הוא טבליה אחת או שתיים של אקמול ביום וזו בהחלט אופציה טיפולית טובה.
מגה גלופלקס? יקר, לא ברור עד כמה יעיל בחידוש סחוס
אומגה שלוש? כנ"ל
לגבי זריקות - כנ"ל. לעיתים מקל על הכאבים לתקופה של מספר שבועות עד חודשים. לעיתים לא עוזר בכלל. כרוך בסיכוני ההזרקה (כאב, זיהום) ויקר.
נסי קודם אקמל, ירידה במשקל ופיזיותרפיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחיקת סחוס
תמי04/10/2010הי, רגינה.
כדי להקל על הכאבים, את יכולה לנסות טיפול בפיטו סאונה - אדים חמים מעושרים צמחי מרפא.
לי היו כאבי מפרקים וסבלתי במשך תקופה ארוכה עד שעברתי סדרת טיפולים.
שיפור מדהים !
פיטו סאונה אפשר למצוא בקלות בגוגל, אני עברתי טיפולים בפיטו סנטר בראשל"צ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Rheumatoid Factorליז29/09/2010
שלום
אבקש עזרה בפיענוח בדיקות דם לקראת תור אצל ראומטולוג
Rheumatoid factor - 15 ( הנורמה 0-14 )
C3 Complement - 86 ( הנורמה 90-180 )
שאר הבדיקות לא חורגות וחלק עוד לא מוכנות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקות
ד''ר מרב לידר30/09/2010הממצאים גבוליים.
אם הקליניקה מרשימה ומתאימה עלולים לרמז על מחלה דלקתית ומאידך גם יכול להיות שאין לך כלום.
מתברר כי אין תחליף לבדיקת רופא....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי סחוס בשוקיים
רגינה01/10/2010לפי הצילומים שנעשו לי באגן לאחר תופה שאני לא מתפקדת ופשוט צולעת מדי פעם בשתי הרגלים התגלה בצילום שאין לי סחוס שנשחק. שאלתי מה נין לעשות חברתי אמרה לי שיש זריקה כמו ג,"ל מויים שאפשר להזריק שלא יה חיכוח בעצמות. או עם יש ניתוח לשפר את העניין. פשוט הכאבים לא נותנים לי מנוח לא מצליחה לישון או לתפקד נורמלי אני מתהלכת עם מקל הליכה דבר שדי לא נעים לגילי נאי בת 56. אודה לכם על עצה כל שהיא תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםמיטל22/09/2010
ד"ר שלום רב,
הנני בת 28 נמצאת בבירור מטיש למחלת טרשת נפוצה בעקבות טשטוש בעין שהיה לי לפני כשנה בערך ועבר לאחר אשפוז וטיפול בסטרואידים.
בבדיקות MRI שביצעתי דאז נתגלו מ"ס נגעים לא ספציפיים בחומר הלבן.
כיום לאחר כשנה הנני סובלת מעין רדימות או לחץ על הגפיים התחתונות שלעיתים הולכת וגוברת ולעיתים נחלשת ,אך כבר כחודשיים זה לא עובר לי.ואני מרגישה כמו רדימות בגפיים התחתונות .
בבדיקות MRI שביצעתי כיום נתגלה נגע חדש בחומר הלבן וכן הנגעים שהיו נשארו ללא שינוי. כמו כן בבדיקות דם שביצעתי לווירוסים השונים וספירת דם,תפקודי כבד,כליות הכל יצא תקין ,מלבד החריגות הבאות:
EBV .EBNA-POSSITIVE
C-REACTIVE PROTEIN -1.08 (כאשר הגבול הוא 0.5)
ADENO VIRUS IGG-POSSITIVE
LYMPHOSITE-47%
השאלה שלי היא:(אני מצטערת מראש על ריבוי השאלות אך יש לי טור לרופא רק בעוד שלוש שבועות ואני כבר ממש לחוצה מהתשובות)
1.מה היתה המטרה של הרופא לטרשת נפוצה כאשר הוא שלח אותי לבדיקות דם (EBV,ADENO,C-REACTIVE POSITIVE)?-שאר הבדיקות תקינות לכן זה לא משנה כרגע?
2.על מה יכולה להצביע החריגות בתוצאות שציינתי?האם החריגות יחד עם בדיקת ה-MRI אכןמחזקות את העובדה כי אכן קיימת מחלת טרשת נפוצה או מחלישות טענה זו? או שלחילופין ניתן להסיק מהם משהו אחר לגמרי?
3.האם החריגות בבדיקות הללו יכולות לרמוז על כמות ההתקפים או סוג המחלה שתתפתח בעתיד?או לחילופין יכולות להגביר את המחלה ללא טיפול בהם?
4.האם ישנו איזשהו טיפול(כדורים,טבעי,זריקות) על מנת לטפל בחריגות הללו ?והאם הטיפול הוא דחוף או לא ?
5.האם בעקבות החריגות בתוצאות לא יכול להגרם לי כרגע איזשהו נזק בלתי הפיך ואני צריכה לקבל טיפול כלשהו במהירות המירבית?
6.האם החריגות בבדיקות הללו יכולות לרמוז על הבעיה שיש לי בגפיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מרב לידר25/09/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_נוירולוגיה_שבץ_מוחי_אירוע_מוחי' id=link]נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבעות הרגליים מתקשותמודאגת21/09/2010
אני בת 39 עם עבר של פריצת דיסק ועם עודף משקל,לאחרונה קורה שמידי פעם אצבעות כף רגלי מתקשות וכואבות מאוד,זה נמשך כדקה לעיתים חוזר מיד שוב.
אני חוששת ומבוהלת כי לסבתי היתה דלקת פרקים חמורה שגרמה לעיוות באצבעות ידיה ,מה עליי לעשות למי עליי לפנות.תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקשות הבהונות
ד''ר מרב לידר25/09/2010לא ברור מדבריך אם מדובר בתופעה חד צדדית או דו צדדית ואם היא מערבת את כל בהונות הרגל או רק את חלקן. האם יש שינויי צבע וטמפרטורה של העור? מכל מקום, לא נשמע כי יש דלקת במפרקים עצמם. יתכן ומדובר בבעיה עצבית, סביר להניח שאינה משנית לפריצת הדיסק (שלא היתה גורמת לתופעות התקפיות קצרות בבהונות בלבד).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)