פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    מתן
    11/08/2010

אני בן 18 לפני גיוס, לפני 8 חודשים התחילו לי בעיות ברכיים שאני חושב שנגרמו מאימונים שעשיתי לפני הצבא. כנראה משהו באימונים לא היה טוב ואיך שהוא הברכיים שלי נדפקו.
    כשאני עולה במדרגות או רץ ספירנט בסוף המאמץ הקטן הזה אני מרגיש לחץ על הברכיים ואני חייב להפסיק. הייתי אצל רופא משפחה והוא כמובן לא מצא כלום, עשיתי צילומים ולא מצאו כלום והייתי אצל אורתופד ששלח אותי בחזרה לרופא משפחה עם ידיים ריקות. בקרוב אני מתחיל פיזיותרפיה.
    השאלה שלי היא האם יכול להיות שזה יעזור ואני יוכל להיות קרבי ? ואם לא האם אתם מכירים מצב דומה ואיך הבן אדם התמודד עם הצבא שמגייס אותו לקרבי.
    תודה רבה, מתן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מתן שלום רב!!

לינוי
    13/08/2010

מתן שלום רב!!! הגעת לפורום שלא עוסק בשאלתך.... אך בעיות ברכיים מאוד נפוצות וזה בגלל מבנה הברך והמשקל ש"מוחזק" עליו מבנה הברך שלנו מאוד לא יציב כאבים שנגרמים בברכים נובעים בדרך כלל "משימוש יתר" כמו בפעליות גופניות למשל ריצה וכו.... כאשר אנחנו מבצעים פעילות ספורטיבית צריך להשתמש בציוד הנכון לאותו פעילות.... יש לבצע חימום והרפיה לפני ואחרי האימון דבר שחשוב ומונע נזקים.... יש לחזק את השרירים בהדרגה לפי הקצב האישי של כל אדם... נתן להניח קרח לאחר האימון על מנת להקל על הכאב.... אם בצעת את הדברים הללו ופעלת נכון יש להתייעץ עם בפיזיותרפיסט מוסמך, יכול להיות שכרגע יש בעיה שלא נראת ויכולה להחמיר.... אני בתור משהי שבצבא יכולה לומר לך שזה רק הבחירה שלך!!! כמובן עם יש לך פרופיל 97 אך בריאות קודמת להכול כי יכול להגרם נזק שילווה אותך כל החיים!!!! תעשה את השיקולים שלך עם אתה בוחר להתגייס לקרבי או לא ותאמין לי שכל מי שבצא תורם ולא חשוב מה התפקיד שלו!!!!! דרך הגב בצא יש תופס שנקרא תופס 55 ורוב האנשים שממלאים אותו ורוצים שינוי שיבוץ לקרבי מקבלים תשובה חיובית ב99% מהמקרים..... אני מציעה לך להתייעץ עם מומחה.... מקווה שעזרתי... וגיוס מהנה וכל!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים בעקבות אימוני כושר

ד''ר מרב לידר
    13/08/2010

כאבי ברכיים המופיעים לאחר תקופה של מאמץ גופני אינטנסיבי, ללא ממצא בצילומים רגילים וללא ממצא משמעותי בבדיקת אוטופד הם לרב תולדה של עומס על השרירים והרצועות בתוך וסביב המפרק. מנוחה ופיזותרפיה בדרך כלל פותרות את הבעיה.
    במהלך השירות במסגרת קרבית, חיילים רבים סובלים מכאבי ברכיים במאמץ עקב העומסים הגדולים, הסופרה-פיזיולוגיים, אותם הם מבצעים. רק חלק קטן מהם מפתח נזק הדורש התערבות רפואית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי דלקת פרקים ששגרונית
    ARUIFVI
    08/08/2010

היתחלתי לקבל רמיקייד רק חודשיים 300 מיליגרם בעירוי.
    מטטרוקקסאט בערך 8 שנים .

בזמן האחרון אני יש לי נטייה הרבה ליפול נופלת .האם יש קשר לפרקים או פיברלגיה.
    היתחלתי לקבל מגנזיום עם ויטמין א .

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי דלקת פרקים ששגרונית

הוספת תגובה

• נטיה לפל

ד''ר מרב לידר
    08/08/2010

להערכתי אין קשר בין נטייתך לפל לבין הטיפול התרופתי אותו את מקבלת. ֿ
    הנפילה יכולה להיות קשורה למפרקים לא יציבים או לבעיה נוירולוגית הקשורה למחלה (בעיקר בעמוד השדרה הצווארי).
    אם הראומטולוג המטפל בך אינו מוצא סיבה מבחינתו לנפילות יש לערוך בירור כולל אקו לב, הולטר וכן הלאה, לפי הנחיית רופא המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• anti ds dna חיובי
    מישהו
    01/08/2010

שלום רב
    אני בן 36. פניתי לאלרגולוג בעקבות כיבים בפה שלדעתי נבעו מאלרגיה . הבדיקה אך יש אלרגיה למשהו IGE=865 אך לא נמצא למה. כמו כן נמצא אצלי חיידק ההליקובטר פילורי 12.49. בנוסף יש לי חוסר ב-B12.
    הנושא שמדאיג אותי ביותר הוא ערך של 32 = Anti ds dna ו-ANA חיובי. שאר הערכים בבדיקה יצאו תיקניים - (קטנים מ-0.2).
    רציתי לדעת מה המשמעות של ANTI DS חיובי. ממה שראיתי ברשת הכיוון לא מעודד בכלל. אני רוצה לציין כי חוץ מכיבים בפה (שכן כואבים) אין לי אף אחד מהסימפטומים המצוינים למחלת הלופוס.
    א.האם יש הסבר אחר לתוצאת בדיקת הדם?לפני כחודשיים לקחתי אנטיביוטיקה, האם זה יכול להיות הסבר לתוצאות?
    ב. האם ייתכן שמחלה רדומה?
    ג. איך שוללים בוודאות את הלופוס? לביינתיים עשו לי בדיקות דם נוספות שיצאו תקינות. (C3,C4 ועוד..)

לקביעת תור
    סגירה
    anti ds dna חיובי

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר מרב לידר
    01/08/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=241 id=link]זאבת, לופוס[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון בדיקות לאחר לידה
    עדי
    28/07/2010

שלום ד"ר, השלמתי את כל הבדיקות ומגוון הייעוצים הרפואיים ששלחו אותי אליהם והכל תקין- אין דלקת פעילה. עם זאת , קיבלתי היום זריקה ואמרו לי שזה עוזר די מייד. הוא גם אמר שזה יהיה מבחן טוב האם הבעיה היא ראומטולוגית.
    לצערי לא עזר עדיין. עד מתי זה אמור לעזור? ומה הכיוונים האחרים שיכולים להיות? הרגליים שלי ממש שורפות וכואבות וקשה לי להחזיק את התינוקת יותר מכמה דקות.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עדכון בדיקות לאחר לידה

הוספת תגובה

• כאבים לאחר לידה

ד''ר מרב לידר
    01/08/2010

אם אין עדות לבעיה דלקתית ואין תגובה לזריקת סטרואידים, זהו החומר אותו אני מניחה שקיבלת, הסבירות כי מדובר במחלת מפרקים דלקתית שהתפרצה לאחר לידה, נמוכה.
    יתכן כי מדובר בפיברומיילגיה אך רצוי בראש ובראשונה לבצע הערכה פסיכיאטרית על מנת לודא כי אין מרכיב של דכאון לאחר לידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחסור בויטמיןD ובעיות פרקים
    מירית
    28/07/2010

שלום רב דוקטור
    מצאו לי בMRI סקרואיליאטיס ויש דיונים בשאלה אם יש לי או אין לי אנקילזוינג ספונדיליטיס (לא מובהקת, CRP תקין,אין גן של מחלות דומות וכו). בינתים נמצא כי יש לי מחסור בויטמין D
    (במשפחה יש נטייה לבנות לבריחת סידן)

חשוב לציין שגם הברך שלי עושה בעיות ועברתי 4 ניקורי מפרק.

אז מה אני שואלת?
    האם ידוע לך על קשר בין מחסור בסידן לבעיות פרקים בכלל ולסקרואיליאטיס בפרט?
    מה לעשות?
    תודה

הוספת תגובה

• ויטמין D במחלות מפרקים

ד''ר מרב לידר
    01/08/2010

ויטמין D הוא הכוכב התורן ... חסר שלו שכיח מאד באוכלוסיה הכללית וכנראה שבאופן בולט יותר באנשים עם מחלות מפרקים. החסר אינו גורם למחלת המפרקים הדלקתית אך יתכן ומחמיר אותה.
    מומלץ להשלים החסר ויש אף המגדילים לעשות וממליצים לטל מינונים סופרהפיזיולוגיים של ויטמין D,(עד 2000 יחידות ביום) על מנת להשיג אפקט "אימונומודולטורי" כלומר כזה שיווסת את מערכת החיסון וישפר את מחלת המפרקים. להמלצה זו עדיין אין הוכחות מבוססות בספרות. בכל מקרה, מלאי מחסני הויטמין והמשיכי מעקב ראומטולוגי - בסקרואילאיטיס ניתן לטפל על ידי הזרקות מקומיות או טיפול אנטידלקתי סיסטמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה ברשותך...
    איריס
    25/07/2010

למי לפנות ומה יכול להיות הגורם?

לקביעת תור
    סגירה
    תודה ושאלה ברשותך...

הוספת תגובה

• תשובה אחרונה...

ד''ר מרב לידר
    26/07/2010

הבעיה אינה ראומטולוגית. יש לשלול סיבות זיהומיות, בעיות המטולוגיות ;(הקשורות לתאי הדם), בעיות אנדוקריניות (הקשורות לבלוטות מפרישות ההורמונים) ועוד.
    כמו תמיד, כדאי להתחיל בבדיקה מקיפה אצל רופא המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

איריס
    26/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנקילוזיס ספונדיליט שאלה נוספת
    איריס
    25/07/2010

שלום רב בהמשך לשאלתי הקודמת נא תשובתך
    האם המחלה עלולה לגרום לתופעות חום כללי הזעה מוגברת גם ללא מאמץ גופני או עליה בטמפרטורת הגוף? "חם לי כלהזמן".....

תודה על תשובתך הקודמת.

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מרב לידר
    25/07/2010

לא סביר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות
    דליה
    24/07/2010

1. יש לי כבר חודש כאב בקרסול ימין וגם בחלק מהזמן חום נמוך 37.3 37.4 האם זה יכול להעיד על דלקת? איזה בדיקות כדאי לעשות?

2. האם תרופת סרוקסט שאני נוטלת שנתיים יכולה להחליש שרירים וגם את העצמות/ מפרקים? זה בעקבות תהליכים אטריטיים שהתחילו בעיקר בתקופה זו.

הערה: אני בת 55 .

בתודה מראש על התשובות. דליה

לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מרב לידר
    25/07/2010

יש קודם כל להבדק על ידי רופא המשפחה על מנת שיתרשם אם יש תהליך דלקתי במפרק או אם כאבי הקרסול הם על רקע גידי או אחר. לאחר מכן יקבע אם יש צורך בבדיקות דם ובצילומים.
    באשר לסרוקסט - קיימים דיווחים לגבי שכיחות יתר של שברים באנשים הנוטלים תרופות אנטי-דכאוניות. התייעצי עם רופא המשפחה לגבי הצורך בבדיקת צפיפות עצמות אם מתוכננת נטילה ממושכת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנקילוסינג ספונדיליטיס
    איריס
    21/07/2010

אני בת 40 מאובחנת כ-10 שנים. שאלתי היא האם המחלה יכולה להיות גורם לעייפות רבה גם אחרי שינה. מלבד הכאבים והסמפטומים המוכרים אני סובלת מעייפות והתעייפות מהירה אחרי כל ביצוע מטלה פיזית אפילו הקלות ביותר. ישנה בלילה כ-5-6 שעות ובצהרים עוד 3-4 שעות. עובדת מחוץ לבית עד כמה שאפשר. יש קשר למחלת הפרקים? מה אפשר לעשות?
    שאלה נוספת, האם AS יכולה לגרום להזעה או חום גוף מוגבר?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אנקילוסינג ספונדיליטיס

הוספת תגובה

• עייפות במחלות מפרקים

ד''ר מרב לידר
    23/07/2010

הסיבות השכיחות לעייפות קיצונית במחלת מפרקים הן הבאות:
    1 - מחלה דלקתית פעילה ולא מאוזנת - נשמע שבמקרה שלך זה אינו המצב
    2- בעיה נלווית - אנמיה על רקע הדלקת וכן הלאה
    3- מחלה נוספת שאינה קשורה - לשם כך יש צורך בבדיקות שונות כולל תפקודי הכליה, הכבד בלוטת התריס וכד'
    4 - פיברומילגיה או בשמה העברי "דאבת השרירים" שהיא מצב לא דלקתי המאופיין בכאבים בכל הגוף, עייפות קיצונית ושינה לא מרעננת. מהתיאור הקצר שנתת ניתן לנחש כי זו הבעיה.
    התייעצי עם הראומטולוג המטפל בך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ברגל
    טליה
    20/07/2010

שלום אני בת 19 לפני כשנתיים לערך אובחנתי כמישהי עם דלקת פרקים
    שמתמקדת בברך..
    אחרי אישפוזים ותרופות שעזרו אך לא כמו שצריך החלטתי לעשות טיפול רפסולוגיה

הטיפול היה טוב כאב..אחרי הטיפול הרגשתי טוב אך אחרי כמה שעות הכל החמיר
    השוק בברך ימין כואבת בטירוף אני לא יכולה לגעת בה כי כל מגע זה כואב
    הקרסול התחיל לכאוב..
    השאלה שלי היא כזו
    האם זה מהטיפול?
    האם אמור להיות כאלה כאבים אחרי טיפול שכזה?

ומה אני אמורה לעשות?
    אשמח עם תעזרו לי :)

יום טוב..

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ברגל

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מרב לידר
    23/07/2010

הכאבים לאחר טיפול רפלקסולוגי לא אמורים להחמיר.
    את צריכה להבדק על מנת לקבוע אם הכאב בקרסול הינו גם על רקע דלקת מפרקים.
    אם כך יתברר, ואכן הברך והקרסול מודלקים, ניתן יהיה לקבוע אבחנה מדויקת יותר ולתת לך טיפול מתאים.
    מאידך, אם אין דלקת בקרסול ובברך הכאבים גם הם ללא דלקת, יכול להיות שמדובר בבעיה מכאנית אורטופדית ואין מקום לטיפול אנטי-דלקתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב
    נונו
    18/07/2010

שלום

אני3 שבועות אחרי לידה לפני לידה בחודש 9 היו לי כאבים ברגל שמאל בקושי הלכתי עכשיו לפני כמה ימים התחלתי להרגיש כאבים באותה רגל אני צולעת הכאב הוא מתחת למותן מרגישה כמו רעידות ..כבר פעמיים אצל רופא והיום עשיתי צילום רנטגן לא מצא משהו בצילום..הרופא אמר שני דברים שונים ...בהתחלה אמר דלקת ונתן לי משחת bengay שלא עזרה והיום הוא אמר דבר אחר פרעית דיסק ונתנו לי זריקת וולטרין ואמר לי שאפשר גם אופטלגין ...האם כאב זה יכול להיות מהאפידורל? הכאב גם בישבן בצד שמאל ....לאן אפשר לפנות? האם רואים פריצת דיסק בצילומים?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב

הוספת תגובה

• כאבי גב אחרי לידה

ד''ר מרב לידר
    23/07/2010

הכאבים יכולים להיות קשורים לאפידורל אך לא סביר מאחר ואת מציינת שהתחילו בסוף ההריון.
    יתכן ומדובר בפריצת דיסק אותה לא ניתן לאבחן בצילומי רנטגן פשוטים.
    חשוב לדעת כי הכאבים על רקע פריצת דיסק חולפים לבד, במרבית המקרים, תוך מספר שבועות.
    אם רופא המשפחה בדק אותך ולא מצא חסר נוירולוגי (חולשה של הרגל, חוסר תחושה, הפרעה בסוגרים) והתלונה היא רק של כאבים, מקובל לתת טיפול כוולטרן ואין צורך בבדיקת CT או MRI בשלב זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב
    תמר
    18/07/2010

שלום שמי תמר אני בת 22. אני סובלת מחודש מרץ מכאבי גב תחתון וכאבים לאורך הרגל הימנית שלי. הכאב מקרין גם לבטן בצד ימין. עשו לי אולטרסאונד בטן וכליות ובדיקה גנקולוגית ולא מצאו כלום.בנוסף הופיע לי בבדיקות דם שהRF שלי גבוה והיה 32. הייתי אצל ראמטולוג מומחה והוא שלל דלקת פרקים. בחודש האחרון הרגל הימנית שלי רדומה או עם הרגשה של נמלים ומאוד נפוח לי בגב התחתון. תוצאות בדיקת דם שלי מהשבוע חזרו והראו ש:
    RF - 36
    ESR - 10
    CRP - 0.1
    בנוסף אני בדרך כלל סובלת מכולסטרול גבוה אבל מאז שהחלו לי הכאבים אני רזיתי המון סובלת מחוסר תאבון והכולסטרול שלי ירד משמעותית.
    הפנו אותי לסי טי אבל האורטופד אמר שזה לא נראה לו כמו בעיה אורטופדית.אני מתקשה להתכופף לשבת וגם בשינה כואב לי הגב.האם לדעתך זו בעיה אורטופדית? האם RF יכול להעיד על עוד משהו חוץ מדלקת פרקים? אשמח לשמוע חו"ד. תודה רבה, תמר.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מרב לידר
    23/07/2010

תמר שלום,
    תלונתיך אינן אופייניות לדלקת מפרקים ראומטואידית ולמעשה גם לא לדלקת מפרקים אחרת. יש הגיון בבירור הכולל CT בטן מאחר ויתכן וזהו מקור כאביך.
    RF יכול להיות חיובי באנשים בריאים, באנשים שסבלו מזיהומים שונים (למשל נשאים של הפטיטיס C) וכן במצבי דלקת ואף ממאירות שונים.
    יש צורך לברר את תלונותיך ללא קשר להמצאות של RF חיובי, שככל הנראה אינו קשור לעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי דלקת בין חוליות L 1 ו L 2
    אליהו
    17/07/2010

אני מטופל בכדורים מתוטרקסאט 2.5 מ"ל
    פעם בשבוע שלוש בבוקר וארבע בערב
    אני לא מתפקד כואב לי הגב והרגלים בעיקר רגל ימין הצוואר והכתפים
    בשבועיים האחרונים התחלתי לקחת נורופון כדור ביום זה מרגיע לי את הכאב
    האם זה בסדר יש לי תור רק עוד שבועיים למומחה
    ואולי יש טיפול נוסף שיעזור לי
    תודה מראש

הוספת תגובה

• תוספת נורופן למתוטרקסט

ד''ר מרב לידר
    18/07/2010

אני מניחה שאתה סובל ממחלה דלקתית מאובחנת מאחר ואתה מטופל במתוטרקסט. בהקשר זה סביר להעזר בנורופן לתקופה מוגבלת אם יש התלקחות של הכאבים.
    אינך מציין את גילך אך מומלץ להקפיד לטל אחרי אוכל, לבצע מעקב לחץ דם ולשים לב להתפתחות אפשרית של בצקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם מרמטולוג
    סוזן
    16/07/2010

הרופא שלח אותי לבדיקות:
    STRANDED
    HISTONES
    ANCA)NEUTROPHIL CYTOPLASMIC(
    LA)SS-B(
    PATTERN OF FLOURESCENCE ANA
    רציתי לדעת אם זה פחות או יותר מכסה את רוב המחלות האוטואימוניות.כי הבנתי שהם כנראה יצאו טוב ויש לי כאבי שרירים ועצמות,תשישות בעיות שינה מתח ואלרגיות מרובות (לכן שלחו אותי בכלל לראמטולוג).
    האם כדאי לבדוק משהו נוסף?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם מרמטולוג

הוספת תגובה

• בדיקות דם במחלות ראומטיות

ד''ר מרב לידר
    18/07/2010

בדיקות הדם נבחרות לפי תסמיני החולה ולא כ-"סקר פתוח" בו שולחים הכל ובודקים מה חוזר חיובי...
    ממליצה שתבדקי באופן מסודר, קיימות מחלות ראומטיות דלקתיות וגם לא דלקתיות (כדוגמאת פיברומיילגיה), בהן בדיקות הדם תקינות והאבחנה מבוססת על קליניקה אופינית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי fms
    שרון
    15/07/2010

שלום רב ומזל טוב לפתיחת הפורום החדש.

האם יענו כאן שאלות בנושא פיברומיאלגיה?

במידה וכן, מצ"ב שאלתי
    רציתי לברר האם מוכר בעולם הרפואה בהקשר של פיברומיאלגיה הנושא של אימון האמיגדלה בשיטת גופטה. ובמידה וכן - האם יש לה בכלל סימוכין מדעיים כלשהם? או שמדובר בעניין פרסומי פרופר? אם ידועים לך על כך כך יותר פרטים אשמח מאוד לשמוע, וגם להבין מה חושב הממסד הרפואי על השיטה הזו. נתקלתי בה לאחרונה, ואני לא יודעת אם להתייחס אליה כ"עוד טרנד", או כשיטה שמחקרית היא מוכחת, וכו'... משהו רציני, או משהו לא מקובל...?
    על פניו בקריאת חומר שקבלתי עליה, היא מסקרנת, אך לא ברור לי כמה היא מבוססת ורצינית.
    מנסה להבין "מי נגד מי"
    תודה רבה!
    שרון

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי fms

הוספת תגובה

• אימון אמיגדלה בשיטת גופטה

ד''ר מרב לידר
    18/07/2010

למען האמת גם אני לא שמעתי על השיטה. איני מכירה את הסימוכין המדעיים שלה, אם קיימים בכלל. ברור כי קיימת דחיפה שיווקית בולטת. הפניתי את שאלתך גם לד"ר קובי אבלין, מנהל מרפאת הפיברומיילגיה במכון הראומטולוגי באיכילוב, וגם הוא מדווח כי מעבר לקשר המוכח בין האמיגדלה לבין פיברומיילגיה, אין לו נסיון עם השיטה ואינו מכיר מטופלות שניסו אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה

שרון
    18/07/2010

ועל הבירורים מול ד"ר אבלין
    :)

זה עוזר מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה