פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי צוואר
    ליאת
    11/07/2010

היי,
    אני מטופלת בהומירה ושמתי לב לאחרונה כשאני יושבת יותר כואב לי איזה הצוואר האם יש קשר?
    תודה מראש,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי צוואר

הוספת תגובה

• כאבי צוואר במטופלים בבולמי TNF

ד''ר מרב לידר
    11/07/2010

מחלות ראומטיות דלקתיות כדוגמאת דלקת מפרקים ראומטואידית ואנקילוזינג ספונדיליטיס פוגעות גם במפרקי עמוד השדרה הצווארי ועלולות לגרום לכאבים ולעיתים אף לחסר נוירולוגי.
    הכלל הוא כי כאבים אלה משתפרים תחת הטיפול בבולמי ה- TNF.
    ישיבה מחמירה את העומס על עמוד השדרה הצווארי ועל כן מומלץ להמנע מישיבה ממושכת ולקום מדי שעה.
    יש להבדק על ידי אורטופד שיתרשם אם יש סיבה מכאנית לכאביך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים לאחר לידה
    עדי
    11/07/2010

שלום ,
    אני 4.5 חודשים אחרי לידה תקינה, בת 30.
    בערך 3 שבועות לאחר הלידה החלו לי כאבי רגליים חזקים ונוקשות לאחר שינה בכל הגוף או אחרי ישיבה של חצי שעה מול המחשב או טלויזיה. אני כל הזמן עייפה והשינה לא עוזרת לי ואפילו להיפך לאחר שינה הכאבים עזים במיוחד.
    פניתי לאורטופד ורופאת משפחה, שלחו אותי לבדיקות של דלקת - שקיעת דם וCRP והכל תקין.
    אני סובלת מאד וקשה לי לטפל בתינוקת במיוחד בבוקר כשהידיים שלי והרגליים לא מתפקדות..
    אני חסרת אונים ונמאס לי לשמוע שזה "בגלל הלידה" כי אני מרגישה שאין לי כוח בגוף פשוטו כמשמעו ובמיוחד ברגליים.וזה רק הולך ומתגבר.
    דודתי סיפרה לי שגם לה היו כאבים כאלו לאחר לידה (לפני 30 שנה) והרופא אמר לה שזה "שוק לידה" ונתן לה זריקה והכל עבר , אבל אין לה מושג מה זה היה ואיזו זריקה.
    האם יכול להיות שמדובר בדלקת פרקים למרות שאין תהליך דלקתי בגוף?
    לאיזה עוד כיוונים אפשר ללכת מכאן?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים לאחר לידה

הוספת תגובה

• דלקת מפרקים לאחר לידה

ד''ר מרב לידר
    11/07/2010

התפרצות או התלקחות של דלקת מפרקים שגרונתית לאחר לידה היא תופעה מוכרת.
    לא ניתן לשלול כי מדובר במחלת מפרקים דלקתית רק ע"ס תוצאות בדיקות הדם, יתכן ומדובר במחלה בראשיתה. יחד עם זאת, הסבירות כי מדובר במחלה דלקתית, כמובן יורדת.
    אפשרויות נוספות הן תסמונת של פיברומיילגיה המאופיינת בכאבים ללא דלקת.
    בראש ובראשונה יש לשלול דכאון שלאחר לידה ובעיה נוירולוגית.
    אני מציעה שתחומים אלה יבדקו בהקדם האפשרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. הייתי אצל ראומטולוג

עדי
    12/07/2010

והפנו אותי ל-10 צילומי רנטגן שונים שביניהם חזה ואגן וידיים- למרות שהכאבים הם ברגליים מהברך ומטה. אני קצת חוששת מכמות הצילומים הזו, אני יודעת שזה לא בריא, האם זה הכרחי? לא נעים לי להטיל ספק ברופא ולשאול אותו...מה דעתך? תודה (הייתי מעדיפה לבוא אלייך אבל לא היה תור בזמן הקרוב ).
    שאלה נוספת, האם עייפות היא חלק מהסימפטומים של האבחנה שהוא כתב- ארטריטיס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מרב לידר
    23/07/2010

האבחנה שנתן הראומטולוג היא "ארטריטיס" - כלומר דלקת מפרקים.
    עייפות היא תלונה שכיחה בדלקת מפרקים.
    בעת ביצוע ההערכה הראשונית של החולה אנו מפנים בדרך כלל למספר צילומים כולל צילום חזה - הן על מנת לשלול מעורבות ריאתית של מחלת מפרקים שהיא תופעה לא נדירה, והן על מנת לשלול תהליכים זיהומים או אחרים שיכולים להשפיע על הטיפול שיוצע לך בהמשך.
    לגבי צילומים של איזורים שאינם כואבים לך, גם בכך יש הגיון. פעמים רבות נמצא שינויים המרמזים על מחלת מפרקים שגרונתית בצילומי כפות ידיים ורגליים. רמזים למחלות מסוג ספונדילוארטרופתיות נמצא בצילומי אגן.
    כך שלמרות שזה נשמע הרבה, בדרך כלל יש סיבה והגיון מאחורי הבקשה לצילומים.
    בסופו של דבר הקרינה ב- 10 צילומי רנטגן נמוכה בהרבה מהקרינה שב- CT אחד....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות אחרי ילידה

גרשזון דריה
    20/07/2010

שלום!
    אני גם רציתי לשאול לגבי תופעות אחרי לידה. אני ילדתי תאומים לפני שלוש שנים. ידיים שלי רדומו ללא תנוע, אולי בעקבות ההתנפחות בחודשים האחרונים של הריון, אבל אחרי לידה בעיה עוד החמירה. ידיים שלי רדומות וכואבות במיוחד בלילה כשמתעוררת אין אפשרות להזיז ידיים, אני מרגישה כאבים, לפעמים בילתי נסבלים- מתחילה לעשות סיבובים ותנועות ולאט- לאט כאבים מפחתים.מה צריך לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רדימות בכפות הידיים

ד''ר מרב לידר
    23/07/2010

הרדמות של כפות הידיים, בעיקר בשעות הלילה מרמזת על תסמונת התעלה הקרפלית (carpal tunnel syndrome). מדובר בתופעה שכיחה מאד, בעיקר בנשים, המופיעה פעמים רבות בזמן הריון. לעיתים חולפת בתום ההריון ולעיתים נמשכת גם הלאה. התופעה נובעת מלחץ של עצב בשורש כף היד והטיפול הוא סד/הזרקה מקומית או ניתוח פשוט הנעשה על ידי אורטופד כף יד.
    התייעצי עם רופא המשפחה ובקשי שיפנה אותך לבדיקת NCV/EMG.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בסטירואידים ואבחון לופוס
    חבלזי
    11/07/2010

אני נמצאת בעיצומו של תהליך בירור החשד ללופוס בעקבות כאבים בפרקי הידיים וקשיון בוקר עיקש (ana חיובי). לפני כשבוע וחצי אושפזתי בבית החולים בעקבות מנינגיטיס נגיפי ותסמונת פוסט LP וטופלתי למשך חמישה ימים בפולס קצר של סטרואידים (שלוש מנות ליום במשך יומיים, אחר כך שתיים למשך יומיים נוספים, ולבסוף מנה אחת). שאלתי היא האם אוכל להמשיך בבצוע הבדיקות לאבחון לופוס (תפקודי קרישה, אימונולוגיה, אנדוקרינולגיה) מיד או שעלי להמתין עד שהגוף יתנקה מסטרואידים, ואם כן, כמה זמן. במילים אחרות, האם לטיפול בסטרואידים יש השפעה על רמות הנוגדנים העצמיים כפי שהן מופיעות בתוצאות הבדיקות. תודה.

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר מרב לידר
    11/07/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=241 id=link]זאבת, לופוס[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות דם
    שריתה
    11/07/2010

שלום,
    התור שלי לראומטולוג רק באוקטובר. האם אפשר לעזור לי בפענוח הבדיקות שלי? תודה.

FERRITIN 29.41 NG/ML ( 9.50- 204.00) (*........)
    TSH 1.87 UIU/ML ( 0.35- 4.94) (..*......)
    C3 109.60 MG/DL ( 90.00- 180.00) (.*.......)
    C4 40.60 MG/DL ( 10.00- 50.00) (......*..)
    CRP 5.60 MG/L ( 0.00- 5.00) (.........)*
    ALK.PHOSPHAT. 63.00 U/L ( 30.00- 140.00) (..*......)
    ALT(GPT) 10.30 U/L ( 5.00- 40.00) (*........)
    AST(GOT) 19.00 U/L ( 5.00- 40.00) (...*.....)
    GLUCOSE 82.00 MG/DL ( 65.00- 100.00) (...*.....)
    BETA2 GPI IGG 0.10 U/ML ( 0.00- 5.00) (*........) Negative
    BETA2 GPI IGM 7.41 U/ML ( 0.00- 5.00) (.........)*Borderline
    CARDIOLIP. IGG 4.08 GPL/ML ( 0.00- 10.00) (...*.....) Negative
    CARDIOLIP. IGM 6.85 MPL/ML ( 0.00- 7.00) (........*) Negative
    VIT.D 25-OH 23.70 NG/ML
    VIT.D 25-OH <10 NG/ML = DEFICIENCY
    VIT.D 25-OH 10-30 NG/ML = INSUFFICIENCY
    ANA POSITIVE
    ANTI DS DNA 18.00 IU/ML ( 0.00- 5.00) (.........)*Positive
    ANTIRIBOSOMALP. <0.2 AI( 0.00- 0.90)
    ANTI RNP <0.2 AI( 0.00- 0.90)
    ANTI RNP-A <0.2 AI( 0.00- 0.90)
    ANTI SM <0.2 AI( 0.00- 0.90)
    ANTI SM/RNP <0.2 AI( 0.00- 0.90)
    ANTI SCL-70 0.20 AI ( 0.00- 0.90) (.*.......) Negative
    ANTI RNP 68 <0.2 AI( 0.00- 0.90)
    ANTI RO (SS-A) <0.2 AI( 0.00- 0.90)
    ANTI LA (SS-B) <0.2 AI( 0.00- 0.90)
    ANTI SS-A 52 <0.2 AI( 0.00- 0.90)
    ANTI SS-A 60 <0.2 AI( 0.00- 0.90)
    ANTI CHROMATIN <0.2 AI( 0.00- 0.90)
    ANTI JO-1 <0.2 AI( 0.00- 0.90)
    ANTI CENTROM .B <0.2 AI( 0.00- 0.90)
    CRP 5.60 MG/L ( 0.00- 5.00) (.........)*

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקות דם

הוספת תגובה

• בדיקות

ד''ר מרב לידר
    11/07/2010

אין משמעות לפענוח בדיקות ללא הקשר קליני.
    התייעצי עם רופא המשפחה ואם הוא מתרשם מתלונותיך, יתכן ויש מקום להקדים את תורך לראומטולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד משהו

ששי
    13/07/2010

הנה קצת רקע למקרה שלי: לפני כשלושה שבועות החלו כאבים חלשים בשורש כפות הידיים שלי. לאחר שבוע הכאבים התחזקו והתפשטו גם לאצבעות הידיים שלי. הצלחתי למצוא תור פנוי לראומטולוג. הוא הפנה אותי לבדיקות דם אם המצב לא ישתפר. לאחר כמה ימים הכאבים עברו לכל מפרקי הגוף. נוקשות בכל המפרקים (ברכיים, מפרקי הירך, מרפקים, עורף וכפות ידיים ואצבעות. נוקשות לאחר התעוררות בבוקר. הבדיקות שצירפתי הם לפני שבוע. אני מנסה להקדים את התור.
    אשמח לשמוע אם יש לך משהו להוסיף.
    תודה,
    שריתה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ב-ARAVA
    רחל
    08/07/2010

שלום ,
    אני מאובחנת עם RA כשנתיים. לאחרונה קיבלתי המלצה לתוספת ARAVA בשל חוסר תגובה מספקת ל-MTX (17 מ"ג בשבוע) (אני לא מעוניינת לעלות במינון יותר). התחלתי טיפול (20 מ"ג ביום) ואני כבר מרגישה הטבה לאחר בערך חודש , אך נאמר לי שיש סכנה לעלייה בתפקודי כבד. אמנם בבדיקה הראשונה שבצעתי הערכים היו עדיין בתחום הנורמה אך האם אין חשש להרעה עם המשך הטיפול ? מצד אחד אני מרוצה מההשפעה אך מהצד השני אני קצת מפחדת...

אשמח לדעתך

בתודה
    תמי

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול ב-ARAVA

הוספת תגובה

• ARAVA

ד''ר מרב לידר
    08/07/2010

תמי שלום,
    הטיפול המשולב במתוטרקסט ובערבה לדלקת מפרקים שגרונית הינו מקובל ויעיל, כפי שאת עצמך חשה. עם זאת, קיים סיכון מוגבר להפרעה בתפקודי הכבד תחת הטיפול המשולב. עליה קלה, הינה שכיחה, ולרב מגיבה להפחתת מינון או להפסקת התרופה. הסיכון לפגיעה כבדית משמעותית הינו נמוך. עם זאת, מאחר ואת חשה הטבה משמעותית, יש לשקול הפחתת מינון המתוטרקסט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי פרקים
    ק
    07/07/2010

שלום ד"ר,

לפני כחודשיים התחילו לי כאבים בכפות הרגליים,במיוחד בכף רגל שמאל אשר אובחן כדלקת בגיד הפרוניאלי.
    בהמשך (כשבועיים לאחר מכן) התחילו לי כאבים באזורים נוספים בגוף...בעיקר בגב,כפות ידיים,אצבעות,מרפקים וברך.לפעמים אני מרגיש ששורף לי באיזור הכפות ידיים.
    הופניתי לראומטולוגית אשר שלחה אותי לבדיקות דם וצילומי רנטגן. צילום רנטגן חזה הראה צל בגודל של 3 ס"מ.
    הופניתי ל CT חזה אשר הראה בלוטות לימפה מוגדלות ותסנין ריאתי.
    הופניתי לרופא ריאות,הרופאים חושדים כי מדובר בסרקואידוזיס ולכן הוחלט שאתחיל לקבל טיפול בסטרואידים.
    במקביל,בוצעה בדיקת ברונכוסקופיה (עדיין ממתין לתשובות).
    שאלותיי הן:
    1.כיצד ניתן לקבוע כי מדובר בסרקואידוזיס? האם יכול להיות שמדובר בדלקת פרקים שגרונית? ברצוני לציין שהערכים שהתקבלו בבדיקת ACE היו תקינים.
    האם ישנם הבדלים בסימפטומים בין סרקואידוזיס לדלקת פרקים שגרונית?
    2.אני אמור לקבל סטרואידים (פרדניזון) במינון של 30 מ"ג (הרופא רשם כדור וחצי של 20 מ"ג). האם ניתן לקחת כדור אחד של 20 מ"ג ו- 2 כדורים נוספים של 5 מ"ג (זאת על מנת להמנע מלחתוך את הכדור).

תודה רבה,

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי פרקים

הוספת תגובה

• סרקוידוזיס

ד''ר מרב לידר
    07/07/2010

האבחנה של סרקוידוזיס מתבססת על התמונה הקלינית, שבהחלט עשוי להתאים על סמך תיאורך, הממצאים בצילום ובבדיקת סי טי חזה, תפקודי הריאה ובעיקר - ממצאי ביופסיה אופיניים. אני מניחה שעברת בדיקת ברונכוסקופיה עם ביופסיה. רמת ACE תקינה אינה שוללת סרקוידוזיס, לו היתה חיובית זה היה תומך באבחנה.
    המעורבות הריאתית אינה אופינית לדלקת מפרקים שגרונית.
    כפי שהוצע לך, הסטרואידים הם עיקר הטיפול, אין שום בעיה לטל כדור של 20 מג בתוספת שני כדורים של חמישה מג במקום לחצות כדור שני של עשרים ולטל מחציתו - העיקר הסכום... בריאות שלימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת...

ק
    07/07/2010

תודה רבה ד"ר...
    אני אודה לך אם תוכלי לענות לי על שאלה נוספת.
    הורדתי מינון של הפרדניזון מ- 40 מ"ג ל- 30 מ"ג (טופלתי ב- 40 מ"ג כשבועיים).
    בזמן הטיפול ב- 40 מ"ג כמעט ולא הרגשתי כלל את הכאבים בפרקים ואילו לאחר ההורדה ל- 30 מ"ג הכאבים בפרקים התחילו לחזור (לא ברמה של לפני נטילת הסטרואידים כמובן).
    האם יש צורך לדעתך לעלות חזרה את המינון של הסטרואידים...
    שוב תודה רבה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בפנים
    הגר
    04/07/2010

האם יש מחלה מסוג של דלקת פרקים שגורמת גם לעיוות בתווי הפנים, מלבד עיוות באצבעות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בפנים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מרב לידר
    06/07/2010

המחלה העיקרית היכולה לגרום לעיוות בתווי הפנים היא מחלת הסקלרודרמה.
    במחלה זו יש שקיעה מרובה של חומר הנקרא קולגן בתת עור הגורם לעיבויו ובהמשך למראה מתוח עד כדי קושי בסגירת הפה עם חשיפת השיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היום נחשפו נתונים דרמטיים
    אורית
    29/06/2010

שלום,
    כמישהי הסובלת מזה שנים מדלקת מפרקים המשפיעה על תפקודי בהיבטים המקצועיים והאישיים, אני ממליצה לכל חברי הפורום לקרוא ולהשתתף.

היום נחשפו נתונים מרחיקי לכת על בריאות הציבור ועל הכלכלה הישראלית. תוצאותיו נידונו במסגרת פורום "בריאות-כלכלה" בהשתתפות בכירים מתחום הרווחה, הבריאות והתעסוקה.

מחקר בינלאומי חדש חושף את הסיבה מספר 1 להיעדרויות מעבודה:
    49.9% מכלל ההיעדרויות מעבודה* הינן כתוצאה מכאבי גב ומפרקים. 700,000 ישראלים (1 מ-10)
    סובלים מהם באופן כרוני. המשמעות למשק: 26 (!) מיליארד שקל בשנה (4% מהתל"ג).

כנרת.

הוספת תגובה

• חבל מאד

אורית
    01/07/2010

חבל מאד שבריאות הציבור לא בראש מעייניה של החברה בישראל
    את החותם והשיקוף וההתייחסות למצב העגום שבמדינתנו הטביעו בהיעדרותם משרד הבריאות ומשרד האוצר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יותר מחבל!

אורית
    01/07/2010

אני מתמודד עם כאבים עזים כבר שנים! עם תרופות קשות! במקום לקבל תרופות מתאימות, הבעיה שהם לא בסל ומאד יקרות ועם כאבים כאלה אין לי אפשרות לצאת לעבוד ולממן 4 ילדים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה כאב סבל ותסכול וכמובן כסף יכלו

אורית
    03/07/2010

תרופות מתקדמות שאולי נראה כי עלותן יקרה בתחילה היו יכולות למנוע ולעצור מחלות מפרקים ... ולחסוך מיליונים על גבי מיליונים למדינה. המכעיס ביותר הוא שהרופאים במוסד לביטוח לאומי מודעים לכך הרופאים במשרד הבריאות מודעים לכך הרופאים בבתי החולים וקופות החולים מודעים לכך משרד האוצר מודע לכך אבל כל הגופים שמרו עד כה על קשר שתיקה ...!!!

אין היגיון בדרך החשיבה של מקבלי ההחלטות במדינת ישראל החשיבה הינה לטווח הקצר לצעד הבא בלבד ולא מעבר לכך, ישנו חוסר אכפתיות מה יהא בעוד שנה שנתיים שהמצב מחמיר שכבר לא ניתן להחזיר את המצב לאחור שכבר קיימות דיפורמציות, שיתוקים, וסיבוכים של מערכות גוף נוספות.. הפוגעות באיכות חיים והמקצרות את חייהם של החולים במחלות מפרקים ובשאר ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי פרקים
    דינה
    28/06/2010

שלום!
    בת 43 סובלת מדלקת פרקים שגרונית+פיברו (כך טוענים הרופאים)מזה כשנתיים.
    כרגע מטופלת במתותרקסט 15 מ"ג בשבוע +אלטרול ואלגולזין .הכאבים אותם כאבים ועייפות נוראית.שאלתי היא מה בדבר תרופות ביולוגיות האם תרופות אלו יותר עוזרות (חוץ מרמיקייד -בגלל תופעות הלוואי הקשות).שמעתי שקופות החולים לא ממהרים לתת תרופות ביולוגיות מהר בגלל עלותן הכספית.ואנו החולים סובלים.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי פרקים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מרב לידר
    30/06/2010

דינה שלום,
    ראשית יש לקבוע אם מקור כאביך הממושכים הם בדלקת מפרקים שאינה נשלטת היטב על ידי הטיפול התרופתי אותו את מקבלת או שמקורם בפיברומיילגיה שהיא מצב שאינו דלקתי.
    אם הראומטולוג שמטפל בך יתרשם כי הדלקת עדיין פעילה, אזי מקובל להוסיף לפחות 2 תרופות אנטי-דלקתיות למתוטרקסט לפני שעוברים לתרופה ביולוגית.
    קביעתך כי לרמיקייד תופעות לוואי קשות אינה נכונה.
    כל שלוש התרופות בולמות ה- TNF הנמצאות כעת בשוק הישראלי (רמיקייד, אנברל והומירה) הינן יעילות ובעלות פרופיל בטיחות גבוה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי פרקים

דינה
    02/07/2010

תודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בחזה צד שמאל עליון בעת לחיצה
    דניאל
    27/06/2010

שלום רב,

אני בחור בן 21, ברקע סקוליוזיס וקיפוזיס דו צדדית, מבנה גופי מרפנואידי ללא עדות לתסמונת מרפן. מזה תקופה ממושכת אני סובל מכאבים בחזה צד שמאל ממקור לא ברור. יש לציין כאבים אלו מופקים לאחר לחיצה על האיזור ובאים בהתקפים והפוגות ללא קוצר נשימה... יש לציין כי צילום חזה מלפני שנה נמצא תקין, EMG (ידיים) תקין, מדדי דלקת תקינים, CPK לעיתים גבוה (עד 1200) ללא קשר לפעילות גופנית או זריקה תוך שרירית, ויטמין D נמוך (לוקח טיפות), מזה שנתיים בילירובין מוגבר בדם (עד 3 מ"ג- עיקרו בלתי ישיר), אך אנזימי הכבד האחרים כולל LDH תקינים. בנוסף לכך, עברתי לאחרונה בדיקת ארגומטריה שיצאה תקינה למעט LVH בסימן שאלה, אקודופלר של הלב הראה מפרצת של המחיצה הבין עלייתית ללא עדות ל- PFO. היום אף ביצעתי בדיקת הולטר לב- עדיין אין תוצאות.

מה פירוש הכאבים הללו והאם הם קשורים למחלה ראומטית כלשהי או שמא לבעיה לבבית? האם ייתכן וכאבים אלו נובעים מהעקמת/גבנת? מה עליי לעשות בנידון ולמי עליי לפנות?

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מרב לידר
    30/06/2010

דניאל שלום,
    כאבים המופקים בלחיצה הם בדרך כלל ממקור של רקמה רכה (כלומר שריר, גיד או עצם).
    בגברים צעירים שכיח כאב שמקורו באיזור החיבור בין הצלעות לעצם בית החזה.
    במקביל לבירור הקרדיולוגי רצוי לפנות לראומטולוג שיתרשם ממקור הכאב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב במפרקים בכל הגוף -דלקת ברגל
    שירן
    26/06/2010

שלום

בת 32, זאת הפעם השניה שיש לי דלקת בחודשים האחרונים באיבר בגוף - בכף הרגל אשר כואבת לי ושורפת לי.(פעם קודמת זה היה ביד כתוצאה ממכה- הפעם זה לא כתוצאה משום מכה ואין סיבה לכך) הבעיה שלי היא שאני מרגישה כאילו המפרקים שלי בכל הגוף "לא משומנים" קצת כאבים מדיי פעם ואני חייבת לציין שאני נחה כל היום ובקושי זזה. (הכאבים בעיקר במפרקים של כפות הידיים והרגליים וגם בגב )

אני פוחדת שזה סימן מוקדם לכך שאני מפתחת משהו כזה כמו דלקת במפרקים. יחד עם זאת המפרקים שלי לא אדומים ונפוחים - פשוט נוקשים ולא נעים להזיז אותם (לפעמים כואב).
    בנוסף, יש לי מדי פעם כאב חד בכל מיני מקומות בגוף שעובר. (קצת מוזר לא יודעת להסביר)

הסיבה שאני מודאגת היא כי זה משהו שלא חשתי קודם. בנוסף, בשבועיים האחרונים יש לי גלי חום מוזרים בגוף. בעיקר בגב אך גם במקומות אחרים. כאילו יש לי דלקת בכל הגוף.

זה מפחיד אותי.

אגב, מי שאמר שיש לי דלקת ברגל זה אורטופד והוא אמר זאת למרות שלא מצא לדעתי משהו אחר - סה"כ גם הרגל אפילו שכואבת ושורפת לא אדומה או נפוחה. (אגב, כשסיפרתי לו על גלי החום והכאבים הנודדים בגוף הוא שאל אותי אם המפרקים שלי אדומים אונפוחים ואמרתי שלא אז אמר שזה בסדר גמור ושאקח את הוולטרן לרגל)

הוא נתן לי וולטרן ואני קצת חוששת לקחת אותו מתוך איזושהי דעה שעדיף לי אולי להרגיש את הכאב כדי לדעת אם זה חמור יותר ובכל הגוף ואם בעזרת השם לא, אז הדלקת ברגל אמורה לעבור לבד כי חוץ ממדי פעם להקליד במחשב אני כל היום במיטה או בספה לא עושה כלום.

כמה שאלות:

א. וולטרן עלול להזיק אם הדלקת היא היא מערכתית ולא עלו על זה?
    ב. מה אפשר לעשות כדי למנוע מחלה אוטואימונית כלדקת פרקים , האם ויטמינים /תזונה נכונה /פעילות גופנית - יכולים למנוע התפרצות מחלה אוטואימונית כדלקת פרקים? (אשמח גם להפנייה למקורות אחרים אם ידוע עליהם).
    ג. האם אני עושה נכון שאני מחכה ולא הולכת בינתיים לרופא משפחה - כי נראה לי שללכת סתם בשביל גלי חום ותחושה של כאבים קלה או "מפרקים נוקשים" זה ממש לא רציני ועליי לחכות שפשוט תעבור הדלקת ברגל.

תודה

אני

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מרב לידר
    30/06/2010

שירן שלום,
    תלונותיך אינן מכוונות למחלה ספציפית.
    אמנם הכאב ברגל עשוי לעבור לבד אך אם הוא בעוצמה גבוהה טיפול קצר בוולטרן יכול להקל משמעותית ולרב לא יגרום לנזק.
    הסיבות להתפתחות מחלה אוטואימונית לא לגמרי ברורות - המחשבה המרכזית היא כי זיהומים שונים באדם עם נטיה מולדת-גנטית מעוררים את המחלה.
    תזונה נכונה ופעילות גופנית מומלצים תמיד, גם אם לא ימנעו בהכרח הופעה של מחלה, בודאי יקלו על ההתמודדות עימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - המשך
    לימור
    25/06/2010

תודה על תשובתך המהירה והמפורטת.
    ציינת שע"פ בדיקות הדם לא ניתן לדעת באיזו דלקת מפרקים מדובר (אגב, היום גם התווסף כאב קל במרפק), האם זה אומר שבשלב זה לא ניתן לאבחן, או שהראומטולוג יזדקק לבדיקות נוספות ע"מ לקבוע אבחנה?
    (בירור אצל המטולוג עברתי לפני 4 שנים כשבלוטות הלימפה התנפחו והממצאים בבדיקות הדם היו דלקתיים, הבירור לא העלה דבר ).
    תודה רבה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה - המשך

הוספת תגובה

• תשובה - המשך

ד''ר מרב לידר
    25/06/2010

האבחנה הראומטולוגית מבוססת על שילוב של תשאול, בדיקה קלינית, בדיקות דם שונות והדמיה (צילומי רנטגן, מיפוי עצמות, אולטראסאונד וכו'). יתכן וניתן יהיה להגיע לאבחנה במקרה שלך על סמך תשאול, בדיקה גופנית ובדיקות הדם הקיימות או שלחילופין, תופני לבצע בדיקות דם נוספות או הדמיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    לימור
    24/06/2010

שלום!
    אני בת 52 בריאה בד"כ. ב-4 שנים אחרונות סובלת מאנמיה קלה, לימפואדנופטיה צווארי, crp בסביבות 30 ו-esr בסביבות 50. (כל זה כאמור מזה כ-4 שנים ללא אבחון הסיבה).
    בחדשיים אחרונים, עקב תלונות על נפיחות וכאבים באצבעות הידיים בעיקר בבוקר, חולשה עייפות ותחושה כללית ירודה בוצעו הבדיקות להלן:
    crp - 81
    esr - 56
    proteint total - 7.7
    albumin - 4.2
    alk phosphatase - 74
    rf - 9.810000 (הערך הגבוה 15)
    dna ab - >1
    antnuclear ab - negativ
    glbulin beta 1 - 6.6
    gl0bulin beta 2 - 7.9
    fereten - 10
    הופנתי לראומטולוג אבל התור עוד רחוק.
    האם יש סיכוי גבוה שאני סובלת מדלקת מפרקים שגרונית?
    האם לאור הנתונים זה דחוף?
    האם בד"כ הממצאים בדם קיימים מס' שנים ורק אח"כ מופיעים הכאבים (או המחלה)?
    אודה לך מאוד מאוד אם תוכלי לענות על שלושת שאלותי.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כאבי מפרקים

ד''ר מרב לידר
    24/06/2010

לימור שלום,
    התלונות מהן את סובלת כעת מרמזות על מחלת מפרקים דלקתית שלא ניתן לקבוע על סמך בדיקות הדם מה טיבה. עם זאת, הממצאים הקיימים בשנים האחרונות - הגדלת בלוטות לימפה, אנמיה ומדדי דלקת מוחשים - דורשים בירור נוסף, אותו, אני מקווה, כבר עברת אצל המטולוג. כאבי מפרקים עשוים לעיתים להיות ביטוי לבעיה המטולוגית ראשונית.
    rheumatoid factor ו- anti nuclear factor חיוביים (שאצלך, אגב, שליליים) לעיתים מרמזים כי האדם יפתח מחלת מפרקים בהמשך חייו. נוגדנים אלה עשוים להיות חיוביים שנים רבות לפני הופעת המחלה. מאידך, לא כל אדם עם נוגדנים חיוביים יפתח מחלה והעדר נוגדנים אינו מבטיח אי קיום מחלת מפרקים.
    רצוי לתאם תור לראומטולוג ולהמטולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקרואיליאטיס
    שירה
    23/06/2010

שלום דר נכבד,
    אני סובלת מסקרואיליאטיס, כמו כן היו לי ניקורי מפרק ברך פעם אחר פעם ונחשדתי לאנקילוזינג ספונדיליטיס אך מתברר שלא. כנראה הברך זה בנפרד משחיקה.
    כך או כך סקרואיליאטיס יש. עפי MRI
    שאלתי היא: באיזה מחלות סקרואיליאטיס מעורב.
    אין לי רקע במשפחה ואת הגן של מחלות הפרקים. אין לי CRP מיוחד, ANA תקין וכך הלאה. בסהכ הבדיקות בסדר.
    אבל יש עייפות רבה, גוף תפוס, דלקות בכ מיני מקומות מידי פעם שלא ברור לי אם יש קשר ביניהן, פריטין נמוך מאד, נשירת שיער ואני כבר מבולבלת אם אני צריכה אורטופד או ראומטולוג או פסיכיאטר :)
    ועוד שאלה
    האם ייתכן קשר בין סקרואיליאטיס לדלקות בעצם הזנב באיזור פילונידל סינוס?
    נולד עם 3 פתחים זעירים שמעולם לא הפריעו לי ורק בשנים האחרונות יש שם הידלקויות, אי נוחות וכאבים שבאים והולכים, פעם אחת נוקז בכאבי תופת.

אודה לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    סקרואיליאטיס

הוספת תגובה

• סקרואילאיטיס

ד''ר מרב לידר
    24/06/2010

שירה שלום,
    דלקת של מפרקי הסקרואיליאק, הנמצאים בחלק האחורי של האגן, אופיינית לקבוצת מחלות הנקראת בשם כולל של ספונדילוארטרופטיות. לו היה לך סיפור משפחתי תומך, או אם את סובלת גם מפסוריאזיס בעור או ממחלת מעיים דלקתית כמו קרוהן או קוליטיס, אזי סביר שגם הסקרואילאיטיס דלקתית ויש לטפל בתרופות אנטי-דלקתיות.
    אני מציעה שתפני לבדיקה אצל ראומטולוג שיעריך אם את סובלת מספונדילוארטרופתיה

תיאורטית, פילונידל סינוס יכול להתפשט ולגרום לתהליך זיהומי במפרק הסקרואיליאק הסמוך, אבל אז סביר להניח שמצבך הקליני היה יותר סוער מכפי שמתואר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מירב (ממשיכה ברשותך)

שירה
    24/06/2010

אם אין לי נגעים בעור, ענייני קיבה וכו
    האם סקרואיליאטיס יכול לעמוד בפני עצמו או בהכרח חלק ממחלה ואיזו מחלה/תסמונת זה יכול להיות?
    שוב - אין לי רקע משפחתי
    אין לי את הגן המדובר
    CRP שלי תמיד תקין
    ANA חיובי בביהח שלילי בקופה
    שקיעת דם לעיתים מואצת אבל לא בצורה חריגה במיוחד

אם הפילונידל סינוס אחראי לזה - לאיזה סוג רופא עלי לפנות?
    לא היו רואים את זה בMRI ו או במיפוי העצמות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן להעביר אליך

שירה
    24/06/2010

תמונת מיפוי עצמות לחוו"ד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקרואילאיטיס

ד''ר מרב לידר
    24/06/2010

אכן סקרואילאיטיס יכול להופיע גם בפני עצמו או כביטוי ראשון למחלה נרחבת שעלולה להתפתח בעתיד.
    יש מקום להערכה ובדיקת כל הממצאים על ידי ראומטולוג.
    הרופאים המטפלים בפילונידל הם כירורגים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בפרקים
    עינת
    22/06/2010

שלום, לפעמיפ יש לי כאבים וואי נוחות בברכיים. במיוחד לאחר שאני יושבת כמה זמן. הן נהיות נוקשות וקצת כואבות. האם זה אומר שיש לי דלקת פרקים? מה אני יכולה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בפרקים

הוספת תגובה

• כאבים בברכיים מכופפות

ד''ר מרב לידר
    22/06/2010

כאבים בברכיים לאחר ישיבה ממושכת מרמזים על תסמונת "פטלופמורלית" או בשמה העממי "תסמונת הסרט" מאחר והכאבים מופיעים לאחר שהות ממושכת בברכיים מכופפות, כפי שנוהגים לשבת בקולנוע ובתיאטרון. הסיבה היא בדרך כלל חוסר איזון בכח של שרירי הרגליים השונים, בין אם חלשים ורפויים או חזקים ומתוחים מדי. הבעיה אינה דלקת במפרק עצמו. יש להבדק על ידי אורטופד שיפנה, קרוב ודאי, לפיזיותרפיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה