פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תהליך ציסטי
    טליה
    24/10/2011

שלום לפני כשנתיים אובחנתי כמי שסובלת מראקטיב אטרייטיס עשיתי MRI לעמוד שידרה מותני וכתוב הדבר הבא: "לא בקע דיסק או לקץ על השק או השורשים הפורמינה חופשיים לציין תהליכים ציסטים תפולה מימין"

מה אומר המשפט??
    (לא כתבתי הכל כי הבנתי שהכל בסדר חוץ מהמשפט האחרון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תהליך ציסטי

הוספת תגובה

• תהליך ציסטי - תגובה

ד''ר מרב לידר
    27/10/2011

ציסטות בשחלה - לא קשור לבעיה המפרקית ולכאבי הגב.
    פני לבדיקת גניקולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי
    רחל
    22/10/2011

האם מישהו מוכן לספר לי ממקור ראשון על תופעות לוואי של מטוטרקסט?

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי

הוספת תגובה

• תופעות לוואי - תגובה

ד''ר מרב לידר
    23/10/2011

ממקור ראשון - לא....אבל מקור "מוסמך"....
    ראשית, מתוטרקסט נחשבת היום לתרופה המרכזית בראוטמולוגיה והתרופה הבסיסית היעילה ביותר. עד כדי כך, שכשבודקים תרופות חדשות, חובה להשוותם למתוטרקסט. אם הן פחות יעילות ופחות בטוחות- הסבירות שיאושרו ויכנסו לשוק - נמוך.
    מתוטרקסט ניתנת אחת לשבוע, ביום קבוע.
    תופעות הלוואי עלולות להיות ירידה ספירות הדם והפרעה בתפקודי הכבד - ולכן עוקבים אחרי ספירה וכימיה אחת ל- 6 שבועות. תופעות אלו הן לרב תלויות מינון ואם נתקלים בהן - מפחיתים המינון בהתאם.
    בנוסף - בחילות, לעיתים כיבים בפה, נשירת שיער - לא שכיח אך קיים.
    נטית יתר לזיהומים - כמו מרבית התרופות הניתנות בראוטמולוגיה ושמטבע הדברים מטרתן "לדכא" במידה מסוימת את מערכת החיסון הפעילה ביתר.
    השאר - נדיר ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת וגנר וחיסון נגד שפעת
    ריטה
    20/10/2011

האם מומלץ או דווקא אסור לעשות חיסון נגד שפעת במחלת וגנר ?

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת וגנר וחיסון נגד שפעת

הוספת תגובה

• מחלת וגנר וחיסון נגד שפעת - תגובה

ד''ר מרב לידר
    20/10/2011

ההמלצה הגורפת לחולים עם מחלות דלקתיות בכלל ווגנר בפרט היא להתחסן נגד שפעת.
    במקרים נדירים החיסון עצמו עלול לגרום להתלקחות של המחלה - אך לא ניתן לחזות זאת מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - מחלת וגנר וחיסון נגד שפעת

ש
    23/10/2011

ד"ר לידר שלום רב
    תודה על תשובתך
    אני מקשה: גם אם הסיכון נדיר, אבל אם החיסון עלול לגרום להתלקחות של המחלה, האם אין זה סיכון מיותר ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - מחלת וגנר וחיסון נגד שפעת - תגובה

ד''ר מרב לידר
    27/10/2011

להערכתי לא מדובר בסיכון מיותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים במפרקים מספר חודשים!!
    בר
    20/10/2011

שלום.
    מזה מספר רב של חודשים אני סובל מכאבים עזים במפרקים מסוימים שנימשך מספר שעות לפעמים ימים ללא הקלה...הכאב התחיל לפני 10 חודשים בברכים (כל פעם בברך אחרת)ולאחר שבועים התחיל כאבים בגב התחתון (אזור האגן) ובאזור מותן ימין.
    התחלתי בדיקות רפואיות ובמהלך בדיקת דם התגלה ANA חיובי ואנטי די אן ה חיובי ולאחר מכן עשיתי בדיקת דם חוזרת שגילו שזה נעלם.
    במיפוי עצמות שעשיתי התגלה קליטת יתר פתולוגית בחוליה L2 דו צדדית ממוקמת באלמנטים אחוריים (באזור ה-pars interarticularis) וב-dd:ספונדילוליזיס ללא ליסטזיס.
    ובCT שעשיתי התגלה בלט דיסק מרכזי ב-L4 L5.
    במהלך השלושה חודשים האחרונים השתן התחיל ליצרוב לי וגילו דלקת בשתן + דם בשתן,חלבון בשתן כדוריות דם לבנות והתחיל לי כאבים באשך השמאלי (במיפוי כליות דינמי גילו הידרופרוזיס דו מידי יותר מימין ללא עדית לחסימה)
    בחודשים האחרונים התחילו לצאת לי פצעים מוזרים על הגוף (בעיקר בידיים ובלשון) שמגרדים מאוד ולאחר מכן הופכים להיות מוגלתיים ,ופריחות באזור החזה.
    בחודש האחרון ירדתי במשקל 12 קילו יש לי עיפות רבה כל הזמן אך אני לא מצליח להירדם, ולרוב יש לי מצב רוח קרבי (תמיד מתעצבן מהר).
    בבדיקת MRI אגן ללא חומר ניגוד שעשיתי לפני כשבוע בחשד לסקרואילאיטיס רשום :ללא עדות לסקרואילאיטיס, איך יש אי עצם קטן באיליום מימין.
    ובבדיקת דם מסוימת שעשיתי רשום : לא נמצא אנטיגן B-5 אך נמצא אנטיגן B27.
    מכווין שאני חייל וליראות ראמטלוג דרך הצבא זה סיפור ומאז שהתחילו לי הבעיות זכיתי ליראות רק פעמים ראמטלוג (פעם אחרונה לפני חודשים) רציתי לדעת מה זה יכול להיות עם מחברים את כל הדברים שגילו מכוון שאני סובל מכאבים בברכיים ובגב התחתון ללא הפסקה מידי יום בבוקר בזמן ישיבה בזמן עמידה ממושכת ובהתקפים שמגעים בהפתעה ונימשכים שעות/ימים,
    תודה רבה מראש על ההתיחסות והתשובה.

הוספת תגובה

• א

בר
    20/10/2011

שכחתי לציין שאני סובל גם מכאבי בטן חזקים ביותר מידי יום, ודלקות עניים (פעמים שלושה פעמים בחודש ) כל פעם עין אחרת...דלקת עם הפרשות דמעות וגירוי עצום בעיין שנימשך כשעתים שלוש.
    תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• א - תגובה

ד''ר מרב לידר
    20/10/2011

אם כך כנראה שאתה באמת סובל ממחלה דלקתית ראומטית השייכת לקבוצת ה-"ספונדילוארטרופתיות".
    ציין את המושג בפני רופא היחידה ובקש גם הפניה לרופא עיניים בשאלה של "אובאיטיס"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים במפרקים מספר חודשים!! - תגובה

ד''ר מרב לידר
    20/10/2011

שלום רב, ֿ
    קשה להבין מתיאורך אם הכאב מוטב במנוחה ובשכיבה ומוחמר במשך היום או שפעילות מקילה על כאבי הגב.
    מכל מקום, הממצא בסי טי ובמיפוי העצמות מכוון יותר לכאבי גב ממקור מכאני ולא דלקתי .
    האם יש לך גם בעיה דלקתית? יכול להיות - צריך לברר כל אחת מהבעיות בפני עצמה (נפרולוג לשתן, רופא עור לתפרחות) ואח"כ לחזור לראומטולוג שיסכם את התרשמותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכאב מוחמר במנוחה

בר
    20/10/2011

הכאבי גב תחתון מוחמרים בזמן נהיגה ממושכת(מעל חצי שעה) או ישיבה ממושכת (מעל חצי שעה) ובזמן שינה או כל זמן אחר שאני שוכב על המיטה הרבה זמן (מעל 6 שעות) אז הכאב מוחמר ביותר.
    והכאב בברכיים נירגע בזמן ישיבה ומופיעה בזמן מאמץ (הליכות ארוכות עמידה רצופה וכדומה..)העולה בעבר חשד כבד למחלה בשם פריארטריטיס כי הANF היתה חיובית וגם ביגלל הדם בשתן וכל הסיבות האלה, אך לאחר בדיקת דם נוספת זה שוב נעלם והבדיקת דם יצא שלילית.
    אושפזתי לפני כחצי שנה עם דלקת בחוליות של עמוד השידרה ואחרי יומים אמרו לי שזה נעלם והכל תקין.
    לפני ארבע חודשים גם כן אושפזתי שוב (לא יודע עם יש קשר) ביגלל דלקת חריפה במעיים , חום 38 וחצי שנימשך יומים רצוף והקאות מרובות.
    המוגלובין שירד ל11.2 ולאחר כמה ימים עלה חזרה ל15 ומאז אותו מקרה ירדתי 12 קילו...( שקלתי 68, וקיום אני שוקל 56)
    תודה רבה על העזרה הרבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכאב מוחמר במנוחה - תגובה

ד''ר מרב לידר
    20/10/2011

כפי שציינתי מדובר במקרה מורכב, שלפי מרבית הנתונים שאתה מוסר (אם כי לא כולם "מתיישבים") - מכוון למשפחת מחלות הנקראת ספונדילוארטרופתיה.
    אתה יכול לנסות בזמן השלמת הבירור טיפול רציף עם תרופה נוגדת דלקת כדוגמאת וולטרן/אטופן/ארקוקסיה וכו'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על העזרה

בר
    21/10/2011

תודה רבה על העזרה:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארטריטיס וארס דבורים
    רחל
    15/10/2011

שלום,
    אני מאובחנת עם RA. עדיין לא התחלתי טיפול וקראתי על טיפול בארס דבורים. האם זה באמת עוזר? האם כדאי לנסות לפני שאני מתחילה טיפול תרופתי?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ארטריטיס וארס דבורים

הוספת תגובה

• ארטריטיס וארס דבורים - תגובה

ד''ר מרב לידר
    18/10/2011

הטיפול אינו מקובל ויעילותו אינה מוכחת. מה שכן ידוע הוא שמרבית הנזק של RA מתרחש בשנים הראשונות למחלה ועל כן אני מציעה לך לקבל טיפול "מערבי" יעיל שהוכיח את עצמו בעשרות מחקרים מבוקרים. הטיפולים שיש בידינו היום ל- RA מסוגלים להכניס את המחלה להפוגה מליאה בחלק ניכר של המקרים ולמעשה להפוך אותך ל-"בריאה" - אם כי תחת טיפול תרופתי. אל תתפתי למקסמי שווא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולכיצין
    שי
    11/10/2011

שלום
    מה המינון המומלץ והמינימלי של קולכיצין בתחילת התקף גאוט ברגל?
    בחור בן 40 עם משקל 60 ק"ג.
    ולכמה ימים צריך לקחת.
    אני חושש מאוד לקחת קולכיצין ( מעולם לא לקחתי ) כי סובל מ IBS עם נטיה לשלשולים
    וחושש מתופעות לוואי קשות בבטן ובקיבה.
    מנגד, אסור לי נוגדי דלקת בגלל אסתמה.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    קולכיצין

הוספת תגובה

• קולכיצין - תגובה

ד''ר מרב לידר
    18/10/2011

המלצתי היא לבדוק עם רופא הריאות שלך אם האסטמה שלך היא כה חמורה שאינך יכול לטל באופן קטגורי תרופות נוגדות דלקת מקבוצת ה- NSAIDS.
    אם כך הדבר - עדיף לקחת פרדניזון - 30 מ"ג ליום - ל- 5 ימים ובא לציון גואל.
    הטיפול בקולכיצין בגאוט (טיפול אותו אתה אמור לקחת עד שאתה משלשל או עד שההתקף עובר - תלוי מה בא קודם) - הינו להערכתי, בלתי נסבל....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות לדיכוי המערכת החיסונית
    תקווה
    11/10/2011

שלום.
    |אני חולה בסקלודרמה. מחלה המטופלת בתרופות לדיכוי המערכת החיסונית. כגון: אימוראן.(עדיין לא התחלתי לקבל את הטיפול) שאלתי: מה ההשלכות על בריאותי במקרה שאתקרר או אפצע וכד', כיצד יתמודד הגוף כאשר המערכת החיסונית חלשה ?
    בתודה מראש

הוספת תגובה

• תרופות לדיכוי המערכת החיסונית - תגובה

ד''ר מרב לידר
    18/10/2011

לטיפול בדרך כלל אין השלכות על פציעות יום - יומיות קלות.
    לגבי זיהומים - קיימת עליה בשכיחות הזיהומים הקלים והחמורים יותר - ואלו עשויים לדרוש גם אשפוז (למשל דלקת ריאות קשה). סה"כ הסיכון אינו גבוה (תלוי בגיל, במצבך הכללי, במינון התרופה ובמזל...) - מדובר באחוזים בודדים לשנה. עם זאת, הנזק ממחלה לא מטופלת - הינו רב יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חולה בA.S וסובלת מכאבים ודיכאון
    רעלי
    10/10/2011

שלום רב,
    אני חולה בדלקת מפרקים מסוג A.S וסובלת מכאבים חזקים, איבוד משקל ודיכאון. בנוסף גם אובחנתי כחולת פיברומיאלגיה.
    מטופלת באנברל, סימבלטה וארקוקסיה.
    אני עייפה מרבית היום, ישנה שינות קצרות ומתעוררת מכאב, הכאבים גורמים לי לבכי רב, ייאוש גדול ומחשבות אובדניות. טופלתי כבר במגוון גדול של תרופות.
    האם יש איזו פריצת דרך בתחום?
    האם גראס רפואי יכול לסייע?
    הריאומטולוגית שלי אמרה לי שעלי ללמוד לחיות עם זה :(
    האם ניתן להתאשפז לצורך טיפול אינטנסיבי שייצב אותי?
    נמאס לי מהחיים בכאב הזה!!

הוספת תגובה

• אני חולה בA.S וסובלת מכאבים ודיכאון - תגובה

ד''ר מרב לידר
    18/10/2011

אין ספק שההתמודדות עם מחלה כרונית ועם כאבים היא קשה ויש גם אחוז לא מבוטל של חולי AS המפתחים פיברומיילגיה. עם זאת, התיאור של מצבך מעיד על כך שאת סובלת מבעיה נפשית סבוכה בהרבה והמלצתי לפנות לפסיכולוג או לפסיכיאטר שיתמוך ויטפל המרכיב הנפשי כמו שצריך. הבעיה אינה רק ראומטולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מבקש פעינוח המושגים הרפואיים מה
    שי
    06/10/2011

מצורפת תמונה עם אבחנת רופא.

אני מבקש פעינוח המושגים הרפואיים מהתמונה.

תודה מראש

שי

הוספת תגובה

• אני מבקש פעינוח המושגים הרפואיים מה - תגובה

ד''ר מרב לידר
    10/10/2011

OA - osteoarthritis = מחלת מפרקים ניוונית בעיקרה הנובעת בעיקר משינויים בסחוס ובמהשך בעצמות הסמוכות לו.
    המילה השניה אינה מובנת - ככה"נ radionecrosis אך לא ברור מה משמעותה ללא ההקשר הרפואי המתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת פרקים בידיים
    גלית
    04/10/2011

שלום, שנה לפני שהתגייסתי התחילו לי כאבים חזקים המלווים בצריבה נפיחות משמעותית עם אודם וגירודים חזקים בידיים (אצבעות, גב היד וכף היד.) אחד הדברים שקורים במהלך התופעה הוא, שהאצבעות מתנפחות באופן סימטרי, כלומר: אם ביד ימין התנפחה לי הזרת , אז גם ביד שמאל תתנפח הזרת. רצוי לציין שאני סובלת בנוסף מאלרגיות קשות אשר תוקפות אותי לאטים קרובות, אך מביקורים אצל שני רופאי אלרגיה מומחים בתחום נראה שתופעה זו אינה נובעת מאלרגיות ונתבקשתי לבדוק את האופציה השנייה שהיא דלקת פרקים בידיים, שגם דודתי סובלת ממנה. לפי מה שהבנתי דלקות פרקים בידיים שכיחות אצל נשים ובעיקר תורשתיות. עדיין לא אבחנו אצלי את המקרה והוא חזר אצלי עכשיו. מכיוון שאני בצבא והמענה הרפואי לוקח זמן רב, התהליך מתעכב. בנוסף רציתי לדעת אם ידוע לך שבצבא מוציאים על כאלו דברים.

בתודה מראש גלית.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים בידיים

הוספת תגובה

• דלקת פרקים בידיים - תגובה

ד''ר מרב לידר
    04/10/2011

זה עדיין נשמע לי אלרגיה...בכל מקרה נסי לצלם את האצבעות הנפוחות על מנת שכשתגיעי לרופא, יוכל להתרשם מההתקף שחווית - גם אם כבר יחלוף. פני לרופא הבסיס ובקשי בדיקה של שקיעת דם כבר עכשיו - אם מוחשת - ירמז על דלקת מפרקים ולא אלרגיה אך הקביעה אינה חד משמעית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גאוט
    שי
    04/10/2011

שלום רב
    אני בחור בן 45 עברתי שני התקפי גאוט בבסיס של אצבע 3 ברגל ימין.
    חומצה אורית כ 8.
    אסור לי לקחת נוגדי דלקת בגלל אסטמה ורגישות בקיבה
    כמו כן קולכיצין עשה לי רע מאוד - שלשולים וכו'.
    לפיכך בהתקף האחרון טיפלתי באופטלגינים ובהרבה סבלנות...

ברצוני לשאול.
    האם טיפול בקולכיצין/נוגדי דלקת/פרדניזון, מעבר לקיצור משך ההתקף והכאב,
    גם מקטין את הסיכון לנזקים ארוכי טווח למפרק?
    במידה ולא. האם זה בסדר אם אטפל בהתקפים רק באופטלגין ומנוחה או שבדרך הזאת,
    שבה ההתקפים ארוכים יותר, הסיכוי גם לנזק גבוה יותר בגלל משך ההתקף הארוך?
    במידה וזה לא משנה את הסיכויים לנזק, אז אני מעדיף אופטלגינים וסבלנות
    על תופעות לוואי נוספות...

תודה רבה!

אלעד

לקביעת תור
    סגירה
    גאוט

הוספת תגובה

• גאוט - תגובה

ד''ר מרב לידר
    04/10/2011

בעקרון יש למנוע התקפים משום שבמשך הזמן תדירות ההתקפים נוטה לעלות, חומרתם עולה ונוצר גם נזק קבוע למפרק. לפיכך רצוי לתת לך טיפול מניעתי קבוע באלוריל על מנת להוריד את רמת החומצה האורית. טוב מזה יהיה אם תפנה לדיאטנית ותצליח בעזרת דיאטה להפחית את רמת החומצה לערכים של פחות מ- 6.5 או 6.
    אם לא ביצעת בעבר אולטראסאונד כליות - מומלץ לבצעו היות ואם יש לך אבני כליה (לעיתים לא מרגישים בהן כלל - אם לא היו התקפים) - זו תהווה סיבה מספקת להתחלת טיפול תרופתי באלוריל לאלתר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גאוט

שי
    05/10/2011

תודה על תשובתך.

ציינת שההתקפים יכולים להגביר קצב?
    1.כל כמה זמן בממוצע יש התקף של גאוט? חודש? חצי שנה?
    2.מאוד חשוב לי להבין האם בעת התקף לקיחת נוגד דלקת/קולכיצין שמקצרים את משכו גם מקטינה את הסיכון לנזקים ארוכי טווח לעומת אי לקיחת משככי כאב והמתנה בסבלנות לסיום? אם "מסתדרים" עם הכאב אז האם בסדר לא לקחת שום דבר או אפילו רק אקמולים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גאוט - תגובה

ד''ר מרב לידר
    18/10/2011

אם נאמר שסבלת עד עתה מ- 3 התקפים בשנה בממוצע - הצפי הוא שבמשך כמה שנים ללא טיפול - התדירות תעלה והיא עשויה להגיע באיזה שהוא שלב להתקף כל שבועיים- שלושה ובמצב קיצוני גם למחלה כרונית.
    בשלב זה, אגב, יש שיאמרו שהם לא לקחו מעולם טיפול לחומצה אורית מוגברת ולא סבלו מעולם מהתקפי גאוט אך באנלוגיה יש גם אנשים שעישנו 4 קופסאות ליום ולא חלו בסרטן ריאות - אך עדיין - גורם הסיכון הוא משמעותי....
    לשאלתך השניה, ההמלצה היא לטפל גם בהתקף החד היות והתהליך הדלקתי "העסיסי" תורם ביתר שאת לנזק ארוך הטווח.
    עם זאת, החשיבות הגבוהה היא למניעה - להורדת רמת החומצה האורית באופן כרוני משום שהיא זו ששוקעת במפרק והורסת אותו במשך הזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בעצמות
    שרי
    01/10/2011

שלום אני בת 27 אני סובלת מיכאבים ברגליים וביידים מאוד חזקים אני לא יודעת אים זה בעצמות או בשרירים לפעמים זה נימשך יום שלם או כמה שעות אני מורחת קרם וולטרין
    אבל זה לא עובר.אני סובלת מיזה קרוב 10 שנים אני לא יודעת מה לעשות
    לפי מה שאני מתארת לך מה זה יכול להיות האים זה דלקת פרקים או בעיה בשרירים
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בעצמות

הוספת תגובה

• כאבים בעצמות - תגובה

ד''ר מרב לידר
    02/10/2011

לפי התיאור שלך לא ניתן לקבוע ממה את סובלת, הייתי מהמרת שאין מדובר בדלקת מפרקים של ממש אך אחרי עשר שנים כדאי שתקבעי תור להערכה פורמאלית על ידי ראומטולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפרק הלסת
    מירה
    27/09/2011

אם יש לי בעיה במפרק הלסת האם זה יכול להשליך על יד ורגל

לקביעת תור
    סגירה
    מפרק הלסת

הוספת תגובה

• מפרק הלסת - תגובה

ד''ר מרב לידר
    02/10/2011

ממש לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת פרקים ואיבחונה
    גדי
    26/09/2011

מאיזה גיל ניתן לחלות בדלקת פרקים? כיצד מאבחנים אותה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים ואיבחונה

הוספת תגובה

• תשובה לגדי

מירית
    29/09/2011

הבת שלי אובחנה בגיל שנה וחצי.מה שידוע לי שכבר מגיל שנה אפשר לאבחן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת פרקים ואיבחונה - תגובה

ד''ר מרב לידר
    02/10/2011

כפי שענתה לך עוד לפני אחת מהקוראות בפורום - ניתן לחלות בדלקת מפרקים בכל גיל - ובהחלט גם לפני גיל שנה.
    האבחנה מבוססת על בדיקה גופנית (רגישות, נפיחות, אודם וחום מקומיים עם הגבלה בתנועה) ועל בדיקות הדמיה (US, CT, MRI, מיפוי עצמות) וכן בדיקות דם שונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת RF
    חביבה
    18/09/2011

שלום רב, אני בת 37 נשלחתי לבדיקות עקב, עייפות חולשה כאבי גב ברכיים וכתפיים ועקב הרפס בשפתיים כרוני. בדיקת RF הראתה תוצאה של 194 שהנורמה היא 14. בדיקת ANA שלילי. מה יכולה ללמד התוצאה הגבוהה של RF? מה שוללת התוצאה ANA שלילי? כמו כן, אילו בדיקות המשך יכול לתת לי ראומטולוג? האם נכון לעכשיו ורק לפי המידע שנתתי כאן, התוצאה הגבוהה והסיבות לשליחתי לבדיקות אלה יכולים ללמד אותי שתיתכן פגיעה באיכות החיים? האם הגיוני שלמרות תוצאה זו, אין לי כלום ושום דבר... בכבוד רב, חביבה. האם יש קשר כלשהו שאני הולכת 8 שעות ביום בעבודתי כפקחית עירונית לזה שיכולה להיות החמרת מצב? אני מצטערת על השאלות הרבות. אך, אף אחד לא עונה לי... אולי אתם תעזרו לי. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת RF

הוספת תגובה

• בדיקת RF - תגובה

ד''ר מרב לידר
    21/09/2011

RF הינו נוגדן עצמי הקיים הן באנשים בריאים והן בחולים עם מחלות שונות, כולל דלקת מפרקים.
    ככל שרמתו גבוהה יותר, הסבירות כי הוא מעיד על מחלה גבוה יותר - אבל לא בהכרח.
    התלונות שלך, כפי שתיארת אותן, אינן מרשימות לכיוון של דלקת מפרקים.
    יתכן וכאביך קשורים למאמץ הקשור בעמידה והליכה ממושכת במסגרת עבודתך.
    בקשי מרופא המשפחה (או שתשלחי את עצמך - כמפורט מטה...) שישלח אותך לבדיקה של anti-CCP antibodies או בשמם החדש יותר - ACPA. הבדיקה אמנם אינה בסל אך ניתן לעשות אותה בבבתי חולים שונים תמורת כ- 250 ש"ח.
    בתל השומר למשל - ניתן להתקשר לטלפון - 03-5308060 ולומר לפקידה שאת מעוניינת בביצוע הבדיקה והיא תנחה אותך הלאה.
    אם ANA שלילי - אז שללת הרבה מחלות הקשורות בכאבי מפרקים וקצרה היריעה מלפרטן.
    קבעי תור לראומטולוג עם תוצאות הבדיקה.
    עד אז - כפי שאני ממליצה כמעט תמיד - נסי תרופה ממשפחה ה- NSAIDS - אטופן, וולטרן, וכו'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה