פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב ברגל
    נטע
    03/11/2010

שלום דר'!
    בת 36 בהריון תאומים כרגע שבוע 20.
    בערך בשבוע 17 באמצע הלילה הרגשתי כאב עז ברגל בשוק , נגעתי במקום והרגשתי כאילו יש לי שם אבן מברזל. ממש הרגשתי גולה גדולה קשיחה. הרמתי את הרגל ועיסיתי את המקום ואחרי כמה דקות זה נעלם, ונשאר הכאב.
    אני יודעת שבהריון יש תופעה כזו של התכווצות שרירים, אך רציתי לבדוק האם לפי התאור יכול להיות שחס ושלום זה היה קריש דם? האם קריש דם יכול להופיע שארגיש אותו כמשהו קשיח ואחרי עיסוי והרמת הרגל להעלם??

מאז זה קרה עוד פעמיים אך פחות כואב ולא נראה לי שהרגשתי את הגולה הזאת.
    האם יש מה לבדוק את זה?

מודה מראש
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב ברגל

הוספת תגובה

• כאב ברגל - תגובה

ד''ר מרב לידר
    12/11/2010

לא סביר כי היה מדובר בקריש דם שנמס. אינינו מרגישים את קרישי הדם במישוש חיצוני והם קטנים בהרבה מקוטרה של גולה...
    הסבירות הגבוהה ביותר היא כי אכן מדובר בכיווצי שרירים.
    הקפידי ללכת ככל שאת יכולה, לשבת עם רגליים מורמות כשאת צריכה ובנוסף ניתן לשתות מי טוניק המכילים מלחים שונים שיכולים להקל על ההתכווציות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות מעבדה
    חן
    01/11/2010

שלום,
    כתוצאה מהקלדה מאומצת התפתחו לי כאבים באצבעות הידיים.
    ראומטולוג שבדק אותי לא ראה בבדיקה סימן לדלקת אך שלח אותי לבדיקות דם לשלול אפשרות כזו.
    ערך CRP עומד על 0.7.
    האם מעיד על דלקת?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקות מעבדה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות מעבדה - תגובה

ד''ר מרב לידר
    12/11/2010

ממש לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריקם מוגדלים בעצבעות כף היד
    לריסה
    29/10/2010

לא ברור האם זו דלקת פרקים, אבל כבר הרבה שנים הפרקים של קצות אצבעות כף היד מוגדלים. זה מחמיר בשנים האחרונות. הפרקים אינם כואבים, אבל זה מתחיל קצת להפריע, כי האצבעות פחות גמישות.
    אני בת 52, עובדת בהי-טק (הרבה שעות עם המקלדת).
    האם יש בדיקות שכדאי לעשות? האם יש המלצות לטיפול, למניעת התפתחות?
    תודה, לריסה

הוספת תגובה

• פריקם מוגדלים בעצבעות כף היד - תגובה

ד''ר מרב לידר
    12/11/2010

סביר להניח כי מדובר בשינוים ניווניים במפרקי כפות הידיים ולא בבעיה דלקתית. הראי את כפות ידיך לרופא המשפחה, אם יש לו ספק ניתן להפנותך לצילום כפות הידיים. אם אכן מדובר ב- OSTEOARTHRITIS אין הרבה מה לעשות...בעיקר חשוב להקפיד על הפעלה של כפות הידיים בתנועות כלישה וכדומה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים שונים בגוף אחרי לידה
    ליאת
    28/10/2010

שלום רב ד"ר,
    אני 7 חודשים אחרי לידה בניתוח קיסרי ומאז סובלת מאוד מכאבים שונים בגוף... החל מתחושות ברגליים של שריפה , דקירה, רדימות לפעמים נימלולים וכאבים שונים אפילו במגע, כאבים שבאים והולכים בחזה בצלעות , בצוואר...הכל בא והולך לפרקים אך לא עוזב. יחד עם זאת תכיפות במתן שתן וגם כאבים בבטן ובנרתיק לסירוגיו בעת מתן שתן. עברתי ועשיתי את כל הבדיקות האפשריות החל מבדיקות דם עד לmri מח ועמוד שדרה גבי ששם נמצא שיש לי בלט דיסק אבל הבנתי שזה לא מסביר תופעות אלו חוץ מזה כל הבדיקות תקינות ללא הסבר לכאבי..אני מאוד סובלת ואובדת עצות כבר המון זמן אין לי ספק שהגוף שלי לא חוזר לעצמו מאז ההריון והלידה ...קראתי על פיברומיולגיה באינטרנט וכשהעלתי את זה בפני רופאת המשפחה היא אמרה שזו המצאה לכלום ושאין כזה דבר. האם יש דבר כזה? והאם שלל המיחושים שאני מתארת יכולים להיות מתאימים לאבחן את זה? אציין שמאז שאני זוכרת את עצמי אני סובלת מתסמונת המעי הרגיז אך לא מכאבים ומיחושים עיצביים בגוף. נישלחתי ע"י אורטופד לעבור בדיקת emg על מנת לבדוק אם יש בעיה בהולכה העיצבית אך כמו שנראה אני עוברת שלל בדיקות ועדיין נשארת ללא אבחנה .אשמח לשמוע את חוות דעתך.

הוספת תגובה

• כאבים שונים בגוף אחרי לידה - תגובה

ד''ר מרב לידר
    12/11/2010

ישנן סיבות רבות לכאבים מפוזרים בגוף לאחר לידה - חלקם קשורים לעליה במשקל, ירידה בפעילות הגופנית, נשיאת התינוק שעות רבות, חסר שעות שינה, מתח, עצבנות ועוד. פיברומיילגיה היא גם אפשרות לאחר שלילת סיבות אורגניות לכאבים ולמיחושים השונים. מכל מקום, אם לא חזרת למשקלך וטרם התחלת לבצע פעילות גופנית מסודרת לאחר הלידה - זהו הזמן! פעילות ארובית היא גם אחד מעקרונות הטיפול בפיברומיילגיה. אם לא תחושי שיפור בהרגשתך, בקשי הפניה לראומטולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בכוסמין די סי
    ריקי
    26/10/2010

אני אישה בת 37 אמא לארבעה ילדים לפני שנתיים לערך עברתי ניתוח להחלפת מפרק ירך ימין כאשר לפעמים יש לי כאבים במפרק שמאל . שאלתי היא: האם ניתן לקחת את הכוסמין די סי כדי להקל על מפרק שמאל או שזה לא יועיל או שאסור אחרי ניתוח לקחת כוסמין אשמח לקבל תשובה ריקי

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בכוסמין די סי

הוספת תגובה

• שימוש בכוסמין די סי - תגובה

ד''ר מרב לידר
    12/11/2010

האם את מתכוונת לגלוקוזאמין? אם כן, הרי שמותר לקחת אחרי ניתוח אך היעילות אינה מוכחת לא לפני ולא אחרי ניתוח. יש לברר מה מקור הכאבים על ידי הערכה אורטופדית, האם יש עומס רב על המפרק השמאלי עקב הליכה לא נכונה? האם קיימים גם בו שינויים ניווניים?
    להקלת כאבים אקמול יעיל באותה מידה כמו גלוקוזאמין והוא ודאי יותר זול...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוגדנים ל RA והריון
    הלו
    25/10/2010

בבדיקות שערכתי נמצאו נוגדים לRA: אנטיCCP חיובי, RA פקטור 35.6 אנטי נוקליאר Ab 11.9 , קרדיוליפין IgGAb 23.5 ובטא 2 15.7 IgG. בבדיקה קלינית לא נמצאו סימנים למחלה פעילה ונאמר לי שאני יכולה להמשיך בחיי כרגיל אך להשאר במעקב.. אני אמא ל 2 וחושבת על הריון נוסף. האם יש סיכון מוגבר בהריון? אני חוששת לסכן את הבריאות שלי אך מאוד רוצה עוד ילד...

לקביעת תור
    סגירה
    נוגדנים ל RA והריון

הוספת תגובה

• תוספת קטנה...

הלו
    26/10/2010

תוספת מידע: לסבתא שלי היה RA פעיל (לאימי לא ואחותי שנבדקה בעקבותי יצאה שלילית). עשיתי את הבדיקה בעקבות כאב שהופיעה בבוהן. בדיעבד הכאב לא אופייני ל RA.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת קטנה... - תגובה

ד''ר אורון עילם
    27/10/2010

כעת הבנתי למה בוצע הבירור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עצתך?

הלו
    28/10/2010

על סמך הניסיון שלך, מה עצתך? (אני מודעת לכך שההחלטה אולי אינה רפואית לגמרי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוגדנים ל RA והריון - תגובה

ד''ר אורון עילם
    27/10/2010

לא בור לי מדוע עברת את הבירור המעבדתי הזה. מקובל לעשות בירור זה רק בחשד לדלקת מפרקים. אם ההריונות של שני ילדייך עברו ללא בעיות מיוחדות ואם לא סבלת מהפלות נישנות אזי סביר כי גם הריון נוסף יעבור בשלום. מאידך גיסא ייתכן כי מחלת מפרקים כעת מבשילה ואז יש סיכון מוגבר להתפרצותה לאחר לידה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרפתי קישורים לקיורקאסל , האם היא
    סקלרודרמה
    23/10/2010

מתאימה לפצעי סקלרודרמה ???

תודה ...................................

הוספת תגובה

• צרפתי קישורים לקיורקאסל , האם היא - תגובה

ד''ר מרב לידר
    24/10/2010

הזרקת מקרופאגים משופעלים לשולי פצע הוא טיפול הניתן במצבים של כיבים כרוניים קשים לריפוי.
    הדיווחים אודות ההצלחות הן של המזריקים עצמם אך למרות שהטיפול נמצא בשימוש כבר מספר שנים, עדיין לא תפס תאוצה רחבה ועל כן, כנראה, שקסם - אין פה...
    הכיבים בסקלרודרמה הם לרב משניים ללחץ (כתוצאה ממפרק מכופף) או מהצטבות של סידן הפוגעת בשלימות העור. במקרים אחרים, מדובר בכיבים קטנים בקצות האצבעות על רקע פגיעה באספקת הדם.
    אין נתונים בספרות הרפואית על הזרקת מקרופאגים לכיבים של חולי סקלרודרמה.
    מהבנתי את מנגנון יצירת הכיבים בסקלרודרמה, מחד, וחוסר ההתלהבות שלי ממהצלחות של הזרקת המקרופגים במצבים אחרים, אני בספק לגבי יעילותם האפשרית.
    כיום ניתן לנסות לטפל ב- TRACLEER לחלק מכיבי הסקלרודרמה עם הצלחות לא רעות, וודאי יותר מוכחות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך על המענה

סקלרודרמה
    26/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה האבחנה?
    בני
    22/10/2010

בבדיקות דם אימונולוגיה ישנן שתי תוצאות חריגות
    mitochomdrial ab-29.42
    ro ab anti ssa-29.7

האם תתכן אבחנה של סקלודרומה רק לפי בדיקות אלה? בדיקה נוספת,slc70 -טרם התקבלה.
    איזו מן הבדיקות הללו היא הקובעת?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מה האבחנה?

הוספת תגובה

• מה האבחנה? - תגובה

ד''ר מרב לידר
    23/10/2010

רפואה אינה חידון המבוסס על תוצאות בדיקות דם.
    בכל מקרה משתי הבדיקות הנ"ל לא ניתן לקבוע דבר, ודאי לא כי יש סקלרודרמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ESR 100 מראה על דלקת פרקים או
    dorit
    21/10/2010

האם ESR 100 מראה על דלקת פרקים או אחר? [ אני טופלתי כבר הרבה שנים במטאטרקסט מאובחנת- פסוריאסיס ארטריטיס.
    לאחרונה התנפחו לי פרקי הידיים האצביות, נוקשות חזקה...
    מידי פעם חום נמוך- 37.8 37.4 ... ואז אני מרגישה את כל הגוף שלי כמו חולה בשפעת.
    הרופא נתן לי עכשיו 10 ימים אנטיביוטיקה- מוקסיפן.
    היום עשיתי בדיקות דם- ESR=100
    האם זה מעיד על התהליך של דלקת הפרקים או יש חשש לדברים אחרים כגון- סרטן....?
    אשמח לקבל תשובה ברורה בנוש/א!

הוספת תגובה

• האם ESR 100 מראה על דלקת פרקים או - תגובה

ד''ר מרב לידר
    21/10/2010

התשובה הכי ברורה שניתן לתת בנושא אינה חד משמעית...
    שקיעת דם מוחשת יכולה להעיד על תהליך דלקתי פעיל - לדוגמא דלקת המפרקים, זיהום חיידקי (בעטיו טופלת במוקסיפן) ולעיתים גם מחלות אחרות, כולל ממאירויות. במקרים מסוימים, לאחר בירור (צילום חזה, אולטראסאונד בטן, בדיקות דם שונות ולעיתים גם הדמיית סי טי) לא מוצאים סיבה ברורה לשקיעה המוחשת והיא נותרת בגדר תעלומה.
    אם מדובר בממצא חדש אצלך זה מחייב בירור מקיף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה מטה נשכחה - קיורקאסל
    סקלרודרמה
    21/10/2010

נתקלתי במאמר על ההזרקה הזו , האם היא טובה גם לפצעים של סקלרודרמה ?

תודה על התשבה

הוספת תגובה

• השאלה מטה נשכחה - קיורקאסל - תגובה

ד''ר מרב לידר
    22/10/2010

אכן לא ראיתי השאלה אך אני גם לא מכירה את החומר.
    אולי אם תשלחי את האיות באנגלית...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי זרועות
    תקוה
    20/10/2010

שלום רופאים,
    אני בת 43, אם לשלושה ילדים. מתגוררת בארה"ב.
    בריאה באופן כללי. לחץ דם, כולסטרול וכו' הכל תקין. לא נוטלת תרופות. סובלת כשנתיים מכאבי זרועות. לא כאבי כתפיים. מן עייפות, כאב עמום, כובד על חלקים בזרועות. זה משתנה מידי יום (לעיתים באצבעות, לעיתים במעלה הזרוע, לעיתים ביד זו, לעיתים באחרת).זה יכול להשתנות גם מידי שעה. נערכו הבדיקות הבאות בשנה האחרונה :
    צפיפות עצם, בדיקה נוירולוגית, בדיקות דם (ראו למטה), MRI לצוואר. הכל תקין. לרופא המשפחה אין מושג מהו הצעד הבא.
    תוך כדי ניסיתי לקיחת הורמונים (אעפ"י שבדיקת ההורמונים תקינה אף היא) וכירופרקט, והיתה לי הקלת מה. אבל הפסקתי את ההורמונים (לא אהבתי, עליתי במשקל), הכאב גדול, והכירופרקט אינו עוזר עוד.
    אני לא אוכלת בשר כמו שצריך, אבל נוטלת גלולת ויטמינים יומית לנשים.

לא חושבת שזה יהיה קשור, אבל אני מציינת גם כי עקב סבל ארוך של 6 שנים מפריצת דיסק בגב בתחתון עברתי לפני חודשיים ניתוח קיבוע, ובשבועיים האחרונים אני סובלת יותר מהידיים מאשר מהגב והרגל...

אשמח אם תוכלו לייעץ לי האם כיוון הבדיקות יכול להיות ראומטולוגי בכדי לחפש את מקור הכאב. הרופא אומר רק לקחת משככי כאבים, זה לא נראה לי...

תודה מראש, עדי

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי זרועות

הוספת תגובה

• כאבי זרועות - תגובה

ד''ר מרב לידר
    20/10/2010

הכאב אינו נשמע דלקתי. הבירור שהייתי ממליצה עליו (בדיקת נוירולוג + MRI צוואר) - כבר נעשה. האם רופא המשפחה מתרשם כי יש לך פיברומילגיה? מעבר לכך - לא נשמע שיש לך בעיה ראומטית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי זרועות- המשך, היש כיוון נוסף?

תקוה
    20/10/2010

הבנתי שבדקנו גם את זה. הוא ערך בדיקות דם למחלות השונות

Lyme Ab/Total Immunoglobulins 07 Oct 2010 11:48 AM
    - Lyme Ab/Total Immunoglobulins: <0.91 Reference Range: 0.00-0.90.
    Sedimentation Rate-Westergren 07 Oct 2010 11:48 AM
    - Sedimentation Rate-Westergren: 8 mm/hr Reference Range: 0-20.
    ANA with reflex 07 Oct 2010 11:48 AM
    - ANA Direct: Negative Reference Range: Negative.
    Rheumatoid Arthritis Factor 07 Oct 2010 11:48 AM
    - RA Latex Turbid.: <7.0 Reference Range: 0.0-13.9.
    Comp. Metabolic Panel (14) / Labcorp 322000 / Quest 10231X 07 Oct 2010 11:48 AM
    - Glucose, Serum: 94 mg/dl Reference Range: 65-99
    - BUN: 18 mg/dl Reference Range: 5-26
    - Creatinine, Serum: 0.70 mg/dl Reference Range: 0.57-1.00
    - BUN/Creatinine Ratio: 26 Reference Range: 8-27
    - Sodium, Serum: 138 mmol/L Reference Range: 135-145
    - Potassium, Serum: 3.9 mmol/L Reference Range: 3.5-5.2
    - Chloride, Serum: 103 mmol/L Reference Range: 97-108
    - Carbon Dioxide, Total: 22 mmol/L Reference Range: 20-32
    - Calcium, Serum: 8.9 mg/dl Reference Range: 8.7-10.2
    - Protein, Total, Serum: 6.6 g/dl Reference Range: 6.0-8.5
    - Albumin, Serum: 4.0 g/dl Reference Range: 3.5-5.5
    - Globulin, Total: 2.6 g/dl Reference Range: 1.5-4.5
    - A/G Ratio: 1.5 Reference Range: 1.1-2.5
    - Bilirubin, Total: 0.4 mg/dl Reference Range: 0.0-1.2
    - Alkaline Phosphatase, Serum: 59 iu/l Reference Range: 25-150
    - AST (SGOT): 13 iu/l Reference Range: 0-40
    - ALT (SGPT): 11 iu/l Reference Range: 0-40
    - Glom Filt Rate, Est: >59 Reference Range: >59
    - If African-American: >59 Reference Range: >59.
    CBC With Differential/Platelet 07 Oct 2010 11:48 AM
    - White Blood Cell (WBC) Count: 6.9 x10E3/uL Reference Range: 4.0-10.5
    - Red Blood Cell (RBC) Count: 3.92 x10E6/uL Reference Range: 3.80-5.10
    - Hemoglobin: 11.7 g/dl Reference Range: 11.5-15.0
    - Hematocrit: 35.1 % Reference Range: 34.0-44.0
    - MCV: 90 fL Reference Range: 80-98
    - MCH: 29.8 pg Reference Range: 27.0-34.0
    - MCHC: 33.3 g/dl Reference Range: 32.0-36.0
    - RDW: 13.7 % Reference Range: 11.7-15.0
    - Platelets: 295 x10E3/uL Reference Range: 140-415
    - Neutrophils: 70 % Reference Range: 40-74
    - Lymphs: 20 % Reference Range: 14-46
    - Monocytes: 9 % Reference Range: 4-13
    - Eos: 1 % Reference Range: 0-7
    - Basos: 0 % Reference Range: 0-3
    - Lymphs (Absolute): 1.4 x10E3/uL Reference Range: 0.7-4.5
    - Monocytes(Absolute): 0.6 x10E3/uL Reference Range: 0.1-1.0
    - Eos (Absolute): 0.1 x10E3/uL Reference Range: 0.0-0.4
    - Baso (Absolute): 0.0 x10E3/uL Reference Ran

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי זרועות- המשך, היש כיוון נוסף? - תגובה

ד''ר מרב לידר
    22/10/2010

הבדיקות תקינות לחלוטין ועל סמך התיאור השערתי כי אין הסבר אורגני לכאב, אם הכאבים מפושטים והבדיקה מתאימה יתכן כי מדובר בפיברומיילגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בכף הרגל
    רחל
    19/10/2010

שלום אבקש לברר לפני כשבוע כאב לי מאד בברך הלכתי לאורטופד ונתן לי צילום ברך עוד באותו יום התחיל לי כאב בכף הרגל באצבעות ובחיבור של האצבעות לרגל . כבר שבוע הברך עברה אבל בכף הרגל כאבים נוראיים. אתמול הרופא משפחה אמר שחושש שזו דלקת פרקים. אבקש לשאול האם זה יעבור לבד? הנפיחות והכאב גם בלי תרופות אני סובלת עם קיבה רגישה ולא רוצה תרופות חזקות. האם אסע לים המלח או כדאי יותר חמת גדר? האם יש סיכוי שיעברו הכאבים לבד כמה זמן בערך עד שההתקפה עוברת זו פעם ראשונה שיש לי כך. אנא ענו לי תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בכף הרגל

הוספת תגובה

• כאב בכף הרגל - תגובה

ד''ר מרב לידר
    20/10/2010

מוקדם לדעת אם מדובר בדלקת מפרקים. מציעה שרופא המשפחה ישלח אותך לבדיקות כלליות (ספירה, כימיה מליאה, רמות חומצת שתנן, שקיעת דם) וצילום כף רגל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ברגל

רחל
    23/10/2010

תודה על תשובתכם. אכן עשיתי צילום ברגל והאורטופד אמר שיש לי בעיה בסחוס אובדן סחוס אבל אין תרופה לזה ואין מה לעשות בינתיים הרגל נפוחה ליד האצבעות וכואב לי קיבלתי כדורי ארקוכסין [משהו כזה] אבל לא לוקחת כי הבנתי שלא טוב לקיבה רגישה מה עושים?תןדה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת פרקים- טיפול נכון?
    עדי
    19/10/2010

שלום רב,
    אני בת 30 ,8 חודשים אחרי לידה, אובחנה אצלי דלקת פרקים שגרונית .יש לציין שבדיקות המעבדה תקינות והאבחנה הייתה קלינית.
    אני מטופלת בארקוקסיה +פלאוקווניל 2 ביום עד שיתחיל להשפיע ואז אוריד את הארקוקסיה.
    מצבי מחמיר מיום ליום, כל יום מפרק חדש כואב, אפילו הלסתות כואבות ושורף לי בכל הגוף ואני מתפקדת בקושי, הארקוקסיה עוזרת פחות ופחות.
    האם יש טיפול יותר אגרסיבי בשלב זה שאני יכולה לקבל? הבנתי שככל שתוקפים את המחלה מוקדם יותר אפשר להחלים ממנה לחלוטין.
    אני חוששת שהטיפול שניתן לי מתון מדי, ועד שהתרופה תתחיל להשפיע, אני אהיה כבר שנה עם כאבים!
    אודה לעזרתכם.
    עדי.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים- טיפול נכון?

הוספת תגובה

• דלקת פרקים- טיפול נכון? - תגובה

ד''ר מרב לידר
    20/10/2010

פלקווניל הוא אמנם טיפול מתון לדלקת מפרקים שגרונתית אך גם מחלתך, אם אמנם כל הבדיקות תקינות - מתונה. האם הראומטולוג המטפל בך מתרשם כי יש מפרקים מודלקים בבדיקתך? אם לא - יתכן וכאביך הם על רקע פיברומילגיה שהיא תסמונת שכיחה בנשים המתבטאה בכאבי שרירים ומפרקים אך ללא מרכיב דלקתי. במצב זה מקובל לתת טיפול נוגד כאב ולא נוגד דלקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה

רועי
    22/10/2010

שלום ד"ר ותודה על המענה

1. האם בלוטות לימפה מוגדלות בחזה גורמות לכאבים?
    2. כיצד ניתן להגיע ליעוץ ארומטולוגי כי כאשר אני פונה לרופאת משפחה
    אני שם לב שלא ממהרים לכלום ואני כבר חודשיים מאז שפניתי ל:
    1. רופא משפחה שנתן לי רק בדיקות דם
    2. מיון שעשו לי שוב רק בדיקות דם ו- CRP
    3. פניתי לרופא אאג שהפנה אותי לCT שיצא שיש בלוטות אחדות מוגדלות בצוואר
    שהגדולת 0.9 ס"מ וגם ביצעתי US צווארי
    4. פניתי באופן עצמי ושילמתי יעוץ יקר להמטולוג מומחה מביה"ח בלינסון
    שמצא שאין בלוטות אחרות מוגדלות לא במפשעה (שUS אחרון לפני שבוע
    אימת שאין הגדלה) ולא בבית השחי וביקש בדיקת LDH וכן כלורופלזמין שיצאו
    תקינות
    5. שוב רופא משפחה שעשה לי אקג ואמר לי שאני בלחץ נפשי עצום ונתן לי הפניה
    לבריאות ונפש
    6. הלכתי ליעוץ אירידיאולוגי ושילמתי הרבה כסף ששם נאמר לי גם שאני נמצא בלחץ
    נפשי חזק שמשפיע לי על הגוף ולפי מה שהיא שמה לב כנראה מדובר בלופוס
    7. ביקשתי מרופאת המשפחה לתת לי הפניה לצילום חזה ואני ממתין לאישורה

אז ד"ר כיצד אני מגיע ליעוץ ראומטולוגי? כיצד מגיעים אלייך אם ניתן?
    האם צריך הפניה? האם אני צריך לשלם שוב ממיטב כספי ליעוץ?

תודה רבה על הכל
    רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה - תגובה

ד''ר מרב לידר
    23/10/2010

בלוטות לימפה מוגדלות עשויות לגרום לכאבים אם הן לוחצות על עצב או איבר מסוים, במצבים אחרים הן תגדלנה ללא כל כאב.
    הבדיקות שעשית עד עתה מרגיעות למדי, יתכן ואתה באמת בלחץ נפשי מוגזם ומיותר.
    העלה בפני רופא המשפחה את האפשרות כי מדובר בפיברומיילגיה אך קח בחשבון שיכול להיות שאתה סובל גם מבעיה נפשית משמעותית יותר ועל כן כדאי להבדק על ידי מומחה לבריאות הנפש.
    ההפניה לראומטולוג היא דרך רופא משפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום חזה

רועי
    24/10/2010

שלום ד"ר

עשיתי צילום חזה שיצא תקין לאל גודש וללא ממצאים

תודה רבה
    רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בשרירים ובמפרקים ובעור
    רועי
    18/10/2010

שלום ד"ר

לפני כחודשיים לערך מצאו לי בלוטות מוגדלות תת ליסטיות דו צדדיות עד 9 מ"מ עקב כאבים ללא ממצאים פתולוגים בסיטי צוואר, לאחר בדיקת המטלוג לא נמצא ממצא חריג ונאמר לי שהדבר מתאים לזיהום ויראלי עשיתי
    LDH , כלורופלזמין, שקיעת דם ו- CSR שיצאו תקינים וכן בדיקות נגד מחלת נשיקה
    לאחר כמה זמן הרגשתי שהבלוטה ירדה טיפה ולאחר בדיקת רופאת משפחה היא אמרה שלא מרגישה את הבלוטות בשמאל אלא טיפה בצד ימין... בהתחלה התיאבון ירד וטיפה ירדתי במשקל אך לאחר מכן התיאבון חזר ואני אוכל מסודר ובריא.. לאחרונה אני מרגיש כאבים במפרקים מעל הבירכיים , במרפקים , בכתפיים וברגל שמאל לפעמים אני לא יכול לדרוך עליה ומרגיש ששורף לי לי בעור בידיים רגליים בכתפיים ובגב (ללא פריחה) הכאבים בבלוטות טיפה חזרו, הבלוטות באות ונעלמות לסירוגין לפעמים ניתן לחוש בהן ולפעמים כאילו נעלמו, בנוסף עשו לי US מפשעה עקב כאבים שם ומצאו שיש לי הרניה אך שם אין בלוטות נפוחות הכל תקין (חוץ מההרניה)
    כיצד ניתן לאבחן ממה הדבר נובע?
    האם כאבים כאלו משפיעים על הבלוטות?

תודה מראש
    רועי

הוספת תגובה

• כאבים בשרירים ובמפרקים ובעור - תגובה

ד''ר מרב לידר
    20/10/2010

התיאור שלך, של שילוב בלוטות לימפה מוגדלות (אם אמנם זה כך), כאבי מפרקים, שרירים, עור רגיש וירידה במשקל - בהחלט מכוונות למחלה משמעותית שיש לבררה. עם זאת, התיאור גם מרגיע - הבלוטות קטנו, התיאבון חזר ובדיקות הדם תקינות. אני מניחה שאם אמנם כך הם פני הדברים - כדאי לחזור על בדיקות הדם כולל ספירה, משטח אם נדרש, CRP, LDH, רמות אימונוגלובולינים וכן הייתי משלימה בשלב ראשון צילום חזה ו- US בטן. אם הבירור הנ"ל תקין ניתן להמתין ולעקוב אחר הממצאים הקליניים. אם הבירור פתולוגי או מופיעות בלוטות נוספות יש להפנותך לבדיקת CT כלל גופי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

רועי
    21/10/2010

שלום ד"ר

הכאבים בשרירים באים והולכים ולא תמיד ממוקדים במקום אחד כעת קצת ירדו
    לפעמים רגליים ולפעמים ידיים ולפעמים כתפיים אך יש כאבים באיזור החיבור של היד עם הכתף מקדימה שרופא ההמטולוג לפני חודש לא מצא בלוטות נפוחות שם
    כל התחושה בבלוטות התחילו לפני חודשיים כאשר בלי קשר לבלוטות
    לפני 4 חודשים עשיתי CT בטן שלא נמצאו ממצאים חריגים עקב בקשת גסטרולוג
    הלכתי לרופאת שלא מרגישה משהו חריג בבלוטות ואמרה שהיא לא מוצאת ממצא חריג
    ולדברי רופאת המשפחה הכל נובע ממתח נ]שי עשו לי גם א.ק.ג שיצא תקין
    אני מרגיש שאם אני רוצה לבקש משהו למשל צילום חזה או משהו אני לא מקבל
    ורופא המשפחה הקודם חשב שיש לי בעיה נפשית ושלח אותי לבדיקה אצל פסיכיאטר
    אודה לעזרתך מה לעשות בנושא

המון תודה על התשובות
    רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד''ר מרב לידר
    21/10/2010

אם אכן הבלוטות לא מוגדלות (כולל סי טי תקין) ובדיקות הדם תקינות והרופאים אינם מתרשמים מנפיחות במפרקים אך אתה מתלונן על כאבים נודדים בשריר ובשלד - נשמע שאתה סובל מתסמונת הנקראת פיברומילגיה. מדובר בתסמונת של כאב ללא דלקת והטיפול בו משלב תרופות, פעילות גופנית ולעיתים גם תמיכה פסיכולוגית.
    מדובר כמובן בהשערה בלבד המבוססת על תיאורך. עליך להבדק על ידי ראומטולוג לאישור האבחנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה

רועי
    22/10/2010

שלום ד"ר ותודה על המענה

1. האם בלוטות לימפה מוגדלות בחזה גורמות לכאבים?
    2. כיצד ניתן להגיע ליעוץ ארומטולוגי כי כאשר אני פונה לרופאת משפחה
    אני שם לב שלא ממהרים לכלום ואני כבר חודשיים מאז שפניתי ל:
    1. רופא משפחה שנתן לי רק בדיקות דם
    2. מיון שעשו לי שוב רק בדיקות דם ו- CRP
    3. פניתי לרופא אאג שהפנה אותי לCT שיצא שיש בלוטות אחדות מוגדלות בצוואר
    שהגדולת 0.9 ס"מ וגם ביצעתי US צווארי
    4. פניתי באופן עצמי ושילמתי יעוץ יקר להמטולוג מומחה מביה"ח בלינסון
    שמצא שאין בלוטות אחרות מוגדלות לא במפשעה (שUS אחרון לפני שבוע
    אימת שאין הגדלה) ולא בבית השחי וביקש בדיקת LDH וכן כלורופלזמין שיצאו
    תקינות
    5. שוב רופא משפחה שעשה לי אקג ואמר לי שאני בלחץ נפשי עצום ונתן לי הפניה
    לבריאות ונפש
    6. הלכתי ליעוץ אירידיאולוגי ושילמתי הרבה כסף ששם נאמר לי גם שאני נמצא בלחץ
    נפשי חזק שמשפיע לי על הגוף ולפי מה שהיא שמה לב כנראה מדובר בלופוס
    7. ביקשתי מרופאת המשפחה לתת לי הפניה לצילום חזה ואני ממתין לאישורה

אז ד"ר כיצד אני מגיע ליעוץ ראומטולוגי? כיצד מגיעים אלייך אם ניתן?
    האם צריך הפניה? האם אני צריך לשלם שוב ממיטב כספי ליעוץ?

תודה רבה על הכל
    רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    אושרת
    17/10/2010

שלום .(אני בת 17)
    מגיל קטן,כאשר מתחילה לי שפעת אני מרגישה כאבים בכל עצמות הגוף.
    ליפני כמה ימים חליתי שוב,והפעם הכאב היה נוראי,הרגשתי כאב עז ברגלים,בעיקר בברכים.
    האם זה אומר שיש לי ראומטיזם?
    מה הסימפטומים לראומטיזם הזה?
    אני ממש מבוהלת ומפחדת מכך..
    תודה רבה..

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• כאבים בכל הגוף בזמן שפעת

ד''ר מרב לידר
    20/10/2010

כאבי שרירים ומפרקים בזמן שפעת או כל מחלה ויראלית אחרת הם מאד אופיניים ואינם מעידים על "ראומטיזם".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה