חוסר יכולת להשלים עם עצמי

מנהל הפורום

פרופ` דניאל לומברוזו
פרופ' דניאל לומברוזו
לקביעת תור אצל פרופ' דניאל לומברוזו ללא פרסום בפורום

• חוסר יכולת להשלים עם עצמי
    לימור
    15/04/2012

שלום, אני בת 19 וסובלת מחרדה חברתית קלה. בנוסף, יש לי הרבה בעיות מתלוות המקשות על חיי ותפקודי היומיומי. רוב ההתנהלות שלי, לצערי הרב, תלויה בתגובות של אנשים סביבי ומה הם חושבים אלי. אני בעיקרון אדם חברותי, אין לי בעיה להכיר אנשים חדשים, אבל לטווח קצר, כלומר אם מדובר ביצירת קשר לטווח קצר, עם אדם שככל הנראה לא אפגוש עוד, או שיהיה לי איתו קשר קצר מועד( לדוג') אז אני אתחבר ללא בעיה ואהיה אני עצמי. קשה לי להודות בזה, אבל אני מאוד מושפעת מדעתם של אנשים ואיכפט לי מה הם חושבים אלי( בייחוד אם מדובר בדברים רעים). אני עדינת נפש ונחמדה, וכולם לא מפסיקים להגיד לי את זה, ולפעמים אני מתחילחה לחשוב שאין בי דבר מעבר. בקרב חברותי הקרובות אני אדם רעשני, שמדבר( אפילו הרבה) ולא מפחד להביע דעה ולעמוד על שלו, אני פשוט מרגישה בטוחה, ובקרב אנשים זרים יותר, אני מתכנסת בתוך עצמי. אנשים נוטים לפרש זאת שאני אדם שקט, חסר עמוד שדרה, ולא באמת מצליחים להכיר אותי( והכי כואב לי שלפעמים אפילו לא מעונינם להכיר אותי ונוטים להתחבר לאנשים יותר מוחצנים). תמיד היו לי בעיות עם עצמי, חוסר ביטחון, חוסר אמונה בחלק מהיכולות שלי, ביישנות ונחמדות יתר. עברתי משבר קשה לארחונה וזאת הייתה אחת התקופות הקשות ביותר בחיי. נכנסתי למסגרת( לא צבא- לימודים) שנאלצתי להכיר בנות חדשות, ופשוט נשברתי! התנתקתי והתפרקתי. החברות שלי תמכו בי ללא סוף, והצלחתי לעמוד על הרגליים- ולמרות הקושי והעצירות שהרגשתי בתוכי, הפגנתי משהו שונה( במאמצים רבים) וכן התחברתי ולא למעט בנות. אני מאוד רוצה לשנות את זה, ולהתגבר על זה. ושאלתי היא איך אדם יכול להשלים עם עצמו? לאהוב את עצמו כמו שהוא? לכבד ולהעריך? ושלא יהיה לו איכפט מה חושבים עליו. חייבת לציין כי האפסורד בדבר שאני בחורה שמחמיאים לה הרבה מכל הבחינות. ואני שונאת בעצמי את התכונה שאני אדם טוב ונחמד. חברות שלי אומרות לי שזה דבר טוב ושאין הרבה אנשים כאלה- אבל אני תמיד רציתי לשנות זאת, ופשוט להיות כל דבר אחר- פרט למה שאני. וכאשר יוצא לי לדבר עם מישהו אז הוא תמיד אומר לי כמה שכולם אוהבים אותי ואיזה מקסימה אני...אבל תמיד קשה לי לאמין לזה. למרות שאומרים לי שאני יפה מאוד כל הזמן איני מאמינה ואיני מרגישה כך...אני יודעת שזה משהו שצריך לבוא מבפנים- וזה פשוט לא מגיע!!! אני מרגישה שברגע שאני לא אוהבת ומעריכה את עצמי אז גם אחרים לא יכבדו ויעריכו אותי- וזה נכון. התסכול הכי גדול שלי, שלפני תחילת הלימודים עכשיו כן עשיתי שונוי, והביטחון העצמי שלי עלה, וכישוריי החברתיים ומאז התחלתי ללמוד הכל ישתנה- לרעה! אני רוצה קצת להשתחרר, להביע את עצמי יותר בקרב אנשים ולא לפחד להביע דעת נגד בעת עימות. סליחה על החפירה, פשוט הדבר מקשה ומעיק עלי מאוד והייתי חייבת להוציא ולקבל עצה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר יכולת להשלים עם עצמי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר יכולת להשלים עם עצמי - תגובה

ד''ר מרים לבין
    17/04/2012

שלום! העלת נושאים רבים שלכל אחד מהם ניתן להתייחס בהרחבה ולצערי לא אוכל במסגרת המצומצמת הזו להתייחס לכולם. כתבת שאת מאוד מושפעת ממה אחרים חושבים עליך ושאלת כיצד אדם יכול להשלים עם עצמו ולאהוב את עצמו. ובכן, כשאהבתם של אחרים מהווה תנאי לאהבה עצמית, זה מתכון לכישלון. האם יש סיכוי שכולם יאהבו כל מה שתעשי? ברור שלא! ויותר מכך, כשאת מנסה לרצות אחרים את עלולה לפעול בניגוד לאינטרסים שלך! מה שמהווה ההפך הגמור מאהבה עצמית.

בניה של ההערכה העצמית והדימוי העצמי היא אחת מהסיבות המרכזיות שמובילות אנשים לפנות לייעוץ וטיפול. ביעוץ פסיכולוגי אנשים לומדים, בין היתר, להעריך מחדש את האופן בו הם מתייחסים לעצמם, להפחית את הביקורת העצמית השלילית ולהתמודד טוב יותר עם רגשות שליליים. כמובן, שאין פתרונות "אינסטנט". בנית ההערכה העצמית מחייבת תהליך בו את לומדת להכיר את עצמך טוב יותר, לבסס את ההערכה העצמית שלך על תכונות וכישורים אמיתיים שיש לך ולהתייחס לעצמך באופן פחות שיפוטי.

אני שמחה שאפשרנו לך לשפוך את ליבך ואני חושבת שכדאי לך להמשיך לעשות זאת בסביבה תומכת עם הכוונה וייעוץ. עם זאת, אני חושבת שלפני פניה ליעוץ כדאי לך לארגן את המחשבות שלך ולהגדיר את סדר העדיפויות שלך כך שתדעי במה את רוצה לטפל קודם. באופן זה, תרגישי פחות מוצפת וגם הטיפול יהיה ממוקד ויעיל יותר.
    בברכה,
    ד"ר מרים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו