חרדה??

מנהל הפורום

פרופ` דניאל לומברוזו
פרופ' דניאל לומברוזו
לקביעת תור אצל פרופ' דניאל לומברוזו ללא פרסום בפורום

• חרדה??
    מיטל
    02/05/2012

זה כבר בערך שנתיים(אני בת 21) שעובר עליי משהו אינו מוסבר..בהתחלה זה הופיע לעיתים מאוד רחוקות ועם הזמן זה הלך והחריף ועכשיו זה כבר משתלט על חיי. כאשר אני מדברת עם אנשים או אפילו לפעמים רק כשאני נמצאת לידם הפנים שלי מאדימות מאוד..אני ממש נהיית כמו עגבנייה ואני מתחילה להזיע בפנים בצורה מוגזמת ולא נורמלית(רק בפנים). התופעה הזאת מתרחשת לא רק עם זרים..זה קורה גם עם משפחה וחברים (לא תמיד) לאחרונה מרוב שזה מופיע כל כך הרבה זה נמצא כל הזמן בראש שלי ולכן זה קורה יותר ויותר מהלחץ שזה יקרה...זה מתחיל להשתלט לי ממש על החיים..אני יושבת בבית כי אני מפחדת ללכת לחפש עבודה ולעשות ראיון עבודה ולעבוד בכלל עם אנשים..אפילו להיכנס לחנות ולפנות למוכר או כל דבר אחר שמצריך דיבור עם אנשים.התופעה מאוד מביכה אותי כי זה לא משהו שמתרחש בתוכי ואפשר להסתיר אותו..כולם רואים את זה ואני מאוד מתביישת...מה עובר עליי? האם זו פוביה חברתית? מה עליי לעשות? אני לא מצליחה להרגיע את עצמי כשזה קורה..אשמח לעזרה..
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה??

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה?? - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    03/05/2012

התגובות שאת מתארת, מיטל, הינן תגובות פיזיולוגיות המופיעות עפ"ר במצבים של חרדה וסטרס. וכשתגובות אלו מחריפות, כמו במקרה שלך, הן גורמות להמנעות חברתית. החרדה הופכת לחברתית כי את ממוקדת בחשש שלך מפני הופעתן של התגובות במצבים שאינם נוחים לך, כמו בשעת ראיון לעבודה. ואילו הגורם הראשוני שבעטיו החלו תגובות ההסמקה והזעה, אינו יותר במוקד המחשבה. את שואלת את עצמך "האם אסמיק" במצב נתון, ואינך שואלת מדוע בכלל אני מסמיקה. לרווחתך אני יכול להרגיעך בכך שניתן בהחלט לטפל בבעיתך, ובהצלחה משמעותית. הטיפול המתבצע בעזרת פסיכולוג מומחה, מחולק לשני חלקים: בחלק הראשון מטרת המטפל היא להרגיע את התגובה הגופנית באמצעות טכניקה ממוקדת המלמדת שליטה על תגובות פיזיולוגיות. החלק השני של הטיפול הינו התנהגותי - חברתי, ובו ממתנים את החרדה והחשש מפני קירבה ויחסים חברתיים. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו