מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדהתמי31/05/2012
אני בת 16 ויש לי חרדה גדולה מאוד לנסוע באוטובוסים מלאי אדם
אני לא מפחדת מפיגועים אלא מאנשים...
אני לא מספרת להורים שלי והולכת ברגל לבית הספר חצי שעה לכל כיוון
הם לא יודעים את זה
מה ניתן לעשות?
אני מאוד רוצה שזה יפסק
זה התחיל בערך לפני שנה
די פתאום, לא זוכרת שהיה משהו שגרם לזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה - תגובה
ד''ר דניאל לומברוזו03/06/2012שלום תמי,
אני מניח שהיה לך קשה לספר את סיפורך וכמו שלא שיתפת בבעיה את הוריך, כנראה גם לא אנשים אחרים. החרדה שלך שהינה חרדה ממקומות צפופים והומים, ואולי גם סגורים, אינה נדירה ואנשים רבים סובלים מתופעות דומות עד כדי המנעות מכניסה למקומות כאלו, בדיוק כפי שאת נמנעת מלנסוע באוטובוס ומעדיפה ללכת רגלי. הטיפול בבעיה כשלך הינו קל יחסית ומבוסס על חשיפה הדרגתית, ואפילו את יכולה לנסות לעזור לעצמך בכוחות עצמך. ראשית עליך לברר לעצמך אם החרדה מתעוררת רק כשהאוטובוס מלא, ואילו באוטובוס ריק או כמעט ריק לא תתעורר החרדה. אם כך הוא הדבר הרי שהתרגיל שעליך לעשות הוא להתחיל בנסיעות יזומות בקו או בשעות שבהם האוטובוסים ריקים למדי, ועם הזמן להעלות את המינון, כלומר לנסוע באוטובוסים עמוסים יותר ויותר. בחלק הראשון - באוטובוס הכמעט ריק - עליך לבצע כ -10 נסיעות. עם השיפור שתרגישי בהרגשתך והגברת תחושת הביטחון, יהא עליך להמשיך באוטובוסים מלאים עד מחציתם, ואח"כ באוטובוסים עמוסים למדי. זאת עד לרכישת ביטחון מלא שיאפשר לך לנסוע לביה"ס כבעבר. את יכולה לבצע את התירגול הזה לבדך אך עדיף לעשות זאת עם חברה טובה ועוד יותר טוב עם אחד ההורים. לענין זה אני מייעץ לך שלא לחשוש מתגובתם, ולחשוף את בעייתך בפני הוריך. הם ודאי אוהבים אותך מאד והם כאן כדי לחזק אותך ולעזור לך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)