מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיים החרדחיים12/06/2012
שמי חיים ו(כנראה) סובל ממה שמוגדר חרדה חברתית:
אני נשוי באושר עם 3 ילדים.
אני מאוד חושש מסיטואציות חברתיות ומשתדל להתחמק מהם ככל האפשר - בין אם מדובר ביום הורים בבית הספר, טיול מאורגן במסגרת החברה, חתונה ואפילו ארוחת צהרים משותפת (עם יותר מאדם אחד נוסף).
בעבר היו לי מספר חברים אבל הקשר התרופף ונעלם כליל בשנים האחרונות.
להבדיל ממני, אשתי חברותית ואנשים אוהבים להיות במחיצתה, אין לנו חברים משותפים והמצב הזה קשה לאשתי,
אנחנו כמעט ולא מדברים בינינו על הנושא החברתי.
בעבר עברתי טיפול פסיכותרפי, שלא הביא לשינוי כלשהו בתחום החברתי.
האם הסימפטומים הם של חרדה חברתית?
מה ניתן לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיים החרד - תגובה
ד''ר מרים לבין12/06/2012שלום חיים, התגובות שאתה מתאר אכן מאפיינות חרדה חברתית. כמו כן, זה מאוד שכיח שבן או בת הזוג של אנשים ביישנים מאוד הם חברותיים יותר, מה שלכאורה מקל על החרדה אך למעשה משמר אותה.
אני מציעה לך לערוך רשימה של כל המצבים מהם אתה נמנע או מעדיף להימנע. רשימה שמדורגת מהקל אל הכבד. לאחר מכן, התחל להתנסות במצבים שדרגת כקלים, כאלה שלא מעוררים חרדה רבה. מומלץ מאוד לשתף את אשתך בהתמודדות עם הבעיה, כך שהיא תוכל לקחת חלק בתהליך וללוות אותך בפעמים הראשונות שאתה נחשף למצבים שמלחיצים אותך. תפקידה, אם תסכים לכך, הוא להציע תמיכה ועידוד, אך גם באופן הדרגתי לתת לך את המושכות. למשל, אם עד היום היא זו שהזמינה את האוכל מהמלצר במסעדה, התחל בכך שאתה תבצע חלק קטן מההזמנה וכשתתרגל לכך עוד חלק של ההזמנה עד למצב שבו אתה תבצע את כל ההזמנה. ובדומה לכך במצבים נוספים.
אשמח לשמוע ממך על התהליך ולתת הכוונה נוספת אם יעלה צורך בכך.
בברכה, ד״ר מרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיים החרד - תגובה
חיים החרד13/06/2012הקושי שלי אינו במשימות שיחה קונקרטיות (כמו הזמנה ממלצר), אלא דווקא באיזור היותר "רך", כלומר, יצירת קשר עם שיחה יומיומי עם אחרים ופיתוח לקשר משמעותי יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיים החרד - תגובה - תגובה
ד''ר מרים לבין13/06/2012אני מבינה, אך מציעה לך להתייחס לבעיה ביצירת קשר בדיוק באותו אופן. כלומר, להתחיל במצבים שאינם מלחיצים עבורך. כלומר, להתאמן בשיחות חולין יומיומיות עם אנשים שקרובים אליך איתם אתה מרגיש בטוח ומכאן להרחיב את המעגל בהדרגה. כדאי לשים לב להתנהגות שלך במהלך השיחה: למשל, האם אתה נמנע מקשר עין או נוטה לדבר בקול חלש? האם אתה נוטה להיות פורמלי מדי? לקצר בדיבור? תוכל לקבל משוב על כך מאנשים שקרובים אליך איתם אתה מרגיש בטוח, כשהמטרה היא שינוי הדרגתי של התנהגויות אלה. למשל, להאריך את משך המבט שלך או להגביר את טון הדיבור.
כדאי גם לשקול אפשרות של יעוץ ממוקד בגישה ההתנהגותית-קוגניטיבית שילווה אותך בתהליך הזה.
בברכה, ד״ר מרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)