מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדה???צופית13/06/2012
הי... שנים שאני סובלת מאיזשהי צורת התנהגות שמקשה עלי ומציקה לי.. אני פשוט לאאאא סובלתתתת כשאנשים נוגעים בי.... מה שמוזר זה שאם מדובר במישהו שאני מחבבת אז אין לי בעיה במגע בכלל.. אנשים כמו אחים, הורים, חברים וכו'. אך כשאני עומדת באוטובוס ובטעות מישהו מתחכך בי, או אפילו רק נגיעה קטנה ביד שלי- ישר אני מרגישה עצבים לא נורמליים ודחף חזק "לנקות" את המקום שבו נגעו בי... לדוגמא- חזרתי עכשיו באוטובוס וילדה קטנה נגעה בי במותן כשעברה.. ישר נגעתי במותן בצורה מהירה וחזקה כדי להעביר את ההרגשה של הנגיעה שלה...
אני יודעת שזה יכול להישמע קצת מוזר, אני רק מקווה שהדבר הזה מוכר לעוד אנשים ותוכלו לסמן לי על כיוון – ממה זה נובע ופיתרון...
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה??? - תגובה
ד''ר דניאל לומברוזו14/06/2012הבעיה שאת מתארת, צופית, שייכת לתחום ההפרעות האובססיביות (OCD ). הפרעות אלו מאופיינות בפעולות החוזרות על עצמן ו/או במחשבות חוזרות וטורדניות. זוהי התנהגות בלתי רצויה המקשה על הסובל מהן בדיוק כפי שאת מתארת את בעייתך. הגורם המשותף לכל התופעות האובססיביות היא החרדה הנמצאת בבסיס ההתנהגות, חרדה "המחייבת" אותך לבצע את "פעולת הנקיון" שלאחר הנגיעה, והמונעת ממך אפשרות "להתעלם" מהגירוי. זוהי גם הסיבה להמנעותך ממגע, בבחינת פחות נגיעות - פחות הטרדה. יתכן שקשורה בכך מחשבה שלילית כמו החשש להדבק ממחלה, יתכן מחשבה אחרת וגם אפשרי שהמחשבה המובילה אינה ברורה לך לגמרי. אומנם אינך בודדה בבבעייתך, רבים הם הסובלים מצורות שונות של OCD , אך ההפרעה שלך, רגישות למגע, שכיחה פחות. אך צרת רבים אינה נחמה ואינה מקדמת את הטיפול בבעיה. הבשורה הטובה היא שבהחלט ניתן לטפל בבעיה ולצמצמה באורח משמעותי ואולי אף להכחידה לחלוטין, וככל שתקדימי לטפל בה כך סיכוייך לסלקה טובים יותר. נטיתן של הפרעות אלו היא לקבע את עצמן ולעיתים להתגבר עם הזמן החולף. מאחר שקשה מאד לסלק הרגל שכזה ואין בנמצא משפט קסם או שיטת טיפול בשלט-רחוק שיאפשרו לך להחלץ מבעייתך, יהא עליך לפנות לטיפול פסיכולוגי - התנהגותי מסודר אצל פסיכולוג שהתמחה בטיפול קוגניטיבי - התנהגותי, ואני בטוח שבאמצעות עזרה מיומנת ומקצועית מצבך ישתפר. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו..
צופית14/06/2012האמת שלא חשבתי שזה משהו אמיתי ושניתן לאבחן את זה. טכשאתה אומר עכשיו שזה סוג של הפרעה אני נזכרת שאני מקפידה על שטיפת ידיים ממש בצורה אובסיסיבית, ואולי באמת זה נובע מחשש [או אפילו חרדה] מחיידקים ולכלוך של אנשים אחרים...
מה שמעניין אותי הוא - האם ניתן להרגיע את החרדות האלה באמצעות חשיבה או רצון עצמי.. זאת אומרת- האם זה משהו נשלט או שזה צורך משהו גדול יותר כמו שתיארת..
תודה רבה על ההיענות, אתם אחלה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
וואו.. - תגובה
ד''ר דניאל לומברוזו15/06/2012בעיקרון, תגובות חרדה ניתנות לשליטה, אחרת מה הטעם לפנות לטיפול פסיכולוגי. הטיפול בהמנעות ממגע מסובך מעט, אך את יכולה לנסות משהו בהקשר לרחיצת הידיים: במהלך השבוע רשמי במדויק בכל יום כמה פעמים וכמה זמן את מקדישה לכך ומתי. לאחר מכן התחילי בהפחתה של כ 10% מדי שלושה ימים. וכך אם תצליחי להגיע למינון הנכון מבחינתך ולהפחית בכמות ובזמן, ניצחת. זכרי ואמרי לעצמך: כל התנהגות אובססיבית היא התנהגות מוגזמת ומיותרת ואין לה כל בסיס רציונלי ו/או מציאותי !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)