חרדה חברתית

מנהל הפורום

פרופ` דניאל לומברוזו
פרופ' דניאל לומברוזו
לקביעת תור אצל פרופ' דניאל לומברוזו ללא פרסום בפורום

• חרדה חברתית
    אנונימי
    18/08/2012

שלום

אני בן 22 וסובל מחרדה חברתית מגיל 13 .זה מתבטא בכך שבביהס נמנעתי מלהשתתף בפעילויות חברתיות,טיולים שנתיים וכ'ו..
    אני כבר כמעט שנה מסתגר בבית ובקושי יוצא החוצה (לא עובד)
    הלכתי כבר ל3 פסיכולוגים שונים ופסיכולוגית סיביטיסטית ושום דבר לא עזר.
    נרשמתי לקבוצות תמיכה של חרדה חברתית בביח גהה בפ"ת, אבל צריך לחכות עוד מס' חודשים עד שהקבוצה הבאה תיפתח
    אני גם מתחיל ללמדו באוקטובר ורק המחשבה של לצאת שוב מהבית כל יום מפחידה אותי..

האם ישנם טיפולים אחרים ששווה לי לנסות?

אציין שאני נפגש עם פסיכיאטר מידיי חודש ומטופל בלוסטראל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חברתית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה חברתית - תגובה

ד''ר מרים לבין
    19/08/2012

שלום, טיפול קוגניטיבי (CBT) בהחלט יכול לסייע לך. הטיפול הזה יעיל גם כשהחרדה החברתית קשה ויש קושי לצאת מהבית. אולם, במצבך עליך לקחת בחשבון טיפול ארוך שיכול להימשך בין שנה לשנתיים ולא טיפול קצר מועד. הקבוצות בגהה מצוינות ואני ממליצה עליהן בחום, אך אני סבורה כי במקרה שלך הקבוצה צריכה להיות בנוסף לטיפול אינדיבידואלי ולא במקומו.
    לגבי הטיפול התרופתי, זהו טיפול שמקל על הסימפטומים, אך איננו מטפל במחשבות ובאמונות שלך שעומדות בשורש הבעיה ולכן הוא איננו מספיק כשלעצמו אלא כתוספת לטיפול פסיכולוגי. בנוסף, יתכן שהלוסטרל לא מועיל לך וכדאי לנסות תרופה אחרת, בהתייעצות עם הפסיכיאטר.
    בברכה, ד״ר מרים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בחרדה חברתית

Gramse
    30/08/2012

הטיפול היעיל ביותר בפוביה חברתית בדומה לטיפול בפוביות או בחרדות אחרות, הינו טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, טיפול ה-CBT (כאשר במקרים קיצונים מאוד מומלץ לשלב גם טיפול תרופתי במקביל).
    ההיבט החשוב ביותר בחלק טיפול הקוגניטיבי הוא הזיהוי של מחשבות קשות ודפוסי מחשבה קיצוניים המובילים לפרוץ תסמיני החרדה. במילים אחרות, מתי אדם נכנס עם עצמו למחשבות השליליות שגורמות לו מצוקה? מהם דפוסי המחשבה השליליים שגורמים לו לשיבושים בתפקוד ופגיעה באיכות החיים? זיהוי דפוסי המחשבה הללו מאפשר בשלב הבא לבחון את המחשבות שליליות כנגד המציאות והרציונאל ולהחליפם בהדרגה בחשיבה בונה וחיובית.
    בחלק ההתנהגותי מקבל המטופל כלים להתמודדות בשטח עם הסיטואציות המכניסות אותו למצב מצוקה וטכניקות להתמודדות עם המצוקה עצמה במידה והיא פורצת. החשיפה היא כמובן הדרגתית מאוד ובקצב מותאם אישית, ובמכון CBT היא מלווה בכל צעד באופן אישי על ידי מטפל או מלווה עד התחזקותו של המטופל ויכולתו להתמודד עצמאית עם המציאות שלפני כן גרמה לו לחרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בחרדה חברתית - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    30/08/2012

הודעה זו מהוה פירסום למכון מסוים. בהקשר זה עלי לציין כי כל פסיכולוג קליני מוסמך (ניתן לבדוק בפנקס הפסיכולוגים המומחים של משרד הבריאות), שהתמחה בטיפול CBT דהיינו, טיפול קוגניטיבי התנהגותי, מטפל בשיטה דומה. יחד עם זאת, היתרון העומד לצידו של הפסיכולוג המיומן הוא היכולת לשלב בטיפול מרכיבים נוספים וטכניקות משלימות על מנת להשיג את התוצאה הטובה ביותר. כך למשל, פסיכולוג המוסמך לטפל בהיפנוזה (שברשותו הרשאה של משרד הבריאות), רשאי לשלב טכניקות היפנוטיות בטיפול CBT, וע"י כך לשפר ואף לקצר את מהלך הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו