חרדה חברתית?

מנהל הפורום

פרופ` דניאל לומברוזו
פרופ' דניאל לומברוזו
לקביעת תור אצל פרופ' דניאל לומברוזו ללא פרסום בפורום

• חרדה חברתית?
    אלכס
    03/09/2012

שלום, נתקלתי לראשונה בפורום ושמחתי שפתאום יש אולי מקום שבו יבינו אותי ויעזרו לי.
    אני בת 19 ולפני חודש וחצי נולדה בתי הראשונה, במשך כמה שנים אני מגדירה את הבעיה שלי כחרדה חברתית מבלי להיות בטוחה אבל כרגע חשוב לי יותר מתמיד להתגבר עליה כדי להעניק לי, לבעלי ובתי חיים טובים יותר.
    עד אמצע החטיבה היה לי ביטחון, השתתפתי בכיתה והיו לי חברים, נמנעתי מהשתתפות בטקסים אבל מי מאיתנו לא נתקל מפחד קהל?
    ואיפושהו שם, הכל התחיל להשתבש כשפתאום כל החברים שלי התחילו להתרחק ועזבו לערים אחרות. התחלתי להסתגר בבית ולהנות מחברת המחשב כל זמן פנוי.
    אחר כך עברתי בית ספר וגיליתי שאני לא מצליחה להתחבר לאנשים, פתאום להציג את עצמי למישהו חדש גרם לי להסמיק ולהזיע, המילים היחידות שהצלחתי להוציא יצאו בקול שקט וצרוד. אחרי ניסיונות רבים התחברתי למישהי, והיא התחילה לנסות לעזור לי להתגבר על החרדה הזאת, התחלנו לצאת עם אנשים בני גילינו (16-20) שהיו משתכרים ואחרי כמה יציאות היא שיכנעה אותי גם לשתות.
    אחרי ששתיתי נפתחתי והתחברתי לכולם, נהניתי כמו שלא נהניתי מזמן, זה גרר יציאות נוספות ועוד אלכוהול, ככה גם הכרתי את בעלי- שנינו שיכורים, מתחילים לדבר ופתאום מוצאים את עצמינו יודעים הכל אחד על השני.
    ואז החלטתי שזה מספיק ואני לא צריכה אלכוהול כדי שיהיו לי חברים, הפסקתי אבל החרדות חזרו.
    כרגע אחרי כל הניסיונות שלי אני עומדת במקום שבו אני לא מצליחה לדבר אל מול יותר משני אנשים אפילו עם אני מכירה אותם והם נחשבים לחברים, אני לא נוהגת לפגוש אדם אחד אלא עם אני עם בעלי או אותה החברה, וכשזה קורה, רוב הזמן הם מדברים ביניהם ואני מדי פעם זורקת הערה קצרה וצינית או עונה בחוסר רצון על שאלה שהם מפנים אלי.
    הייתי אצל פסיכולוגית לתקופה קצרה והייתי אצל פסיכיאטר, אף אחד מהם לא הציע לי דרך טיפול שבאמת מצאה חן בעיניי.
    מה עושים עם המצב הזה? לאן הולכים הלאה?
    אני בטוחה שלקחת תרופות כנגד בעיה כזאת זה פתרון מטומטם. אם היו מפגישים אותי עם קבוצה של אנשים עם אותה הבעיה ועובדים איתנו על זה, היה לזה השפעה יותר טובה. בבקשה תעזרו לי להבין לאן אני ממשיכה מכאן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חברתית?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה חברתית? - תגובה

ד''ר מרים לבין
    04/09/2012

שלום אלכס, ראשית עלי לציין כי תלות באלכוהול היא בעיה נפרדת מחרדה חברתית ואם הצלחת להתגבר עליה בכוחות עצמך כל הכבוד! בארץ ישנם מרכזי גמילה שונים שמטפלים בבעיה זו.
    לגבי החרדה החברתית, הטיפול המומלץ הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי. זהו טיפול שממוקד בשינוי של מחשבות שמשמרות את החרדה ובהפחתה של ההימנעות ההתנהגותית. יש לציין כי לא כל הפסיכולוגים עובדים בשיטה זו. טיפול זה יכול להנתן במסגרת אישית או קבוצתית. אם את חשה שטיפול קבוצתי יתאים לך יותר, תוכלי לפנות לבית חולים גהה שנמצא במתחם בילינסון, שם ישנן קבוצות טיפול בחרדה חברתית. הקבוצות ניתנות במסגרת היחידה לטיפול קוגניטיבי התנהגותי בהפרעות חרדה.
    בהצלחה! מרים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בחרדה חברתית

Gramse
    10/09/2012

הטיפול היעיל ביותר בפוביה חברתית בדומה לטיפול בפוביות או בחרדות אחרות, הינו טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, טיפול ה-CBT (כאשר במקרים קיצונים מאוד מומלץ לשלב גם טיפול תרופתי במקביל).

ההיבט החשוב ביותר בחלק טיפול הקוגניטיבי הוא הזיהוי של מחשבות קשות ודפוסי מחשבה קיצוניים המובילים לפרוץ תסמיני החרדה. במילים אחרות, מתי אדם נכנס עם עצמו למחשבות השליליות שגורמות לו מצוקה? מהם דפוסי המחשבה השליליים שגורמים לו לשיבושים בתפקוד ופגיעה באיכות החיים? זיהוי דפוסי המחשבה הללו מאפשר בשלב הבא לבחון את המחשבות שליליות כנגד המציאות והרציונאל ולהחליפם בהדרגה בחשיבה בונה וחיובית.

בחלק ההתנהגותי מקבל המטופל כלים להתמודדות בשטח עם הסיטואציות המכניסות אותו למצב מצוקה וטכניקות להתמודדות עם המצוקה עצמה במידה והיא פורצת. החשיפה היא כמובן הדרגתית מאוד ובקצב מותאם אישית, ובמכון CBT היא מלווה בכל צעד באופן אישי על ידי מטפל או מלווה עד התחזקותו של המטופל ויכולתו להתמודד עצמאית עם המציאות שלפני כן גרמה לו לחרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו