מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדה חברתית, תרופות נוספות?חסוי09/09/2012
שלום רב,
אני תלמיד בכיתה י' ואני חושב שיש לי חרדה חברתית חמורה. החרדה מתבטאת כך:
1. עם בנים אני מצליח להתחבר אך ורק אם הם יוזמים את הקשר בינינו. אני לא מסוגל לפנות לבנים שלא יצרו איתי קשר טוב.
2. לבנות, אני לגמרי לא מצליח לפנות. גם אם הן רוצות אותי וגם אם לא. אני חושב שלפני כמה ימים הייתה בחורה שרצתה להתחיל איתי ואני לא הייתי מסוגל להראות לה שגם אני מעוניין בה (ואני בהחלט מעוניין בה).
החרדה החברתית, לא הייתה אצלי מאז שנולדתי. היא הגיעה אליי בהדרגה במהלך ה-8 השנים האחרונות לפי מה שאני זוכר.
יש לי אספרגר אבל אני מאמין שהתסמונת היא לא האשמה בפחדים הנוראיים שלי.
ולכן רציתי לשאול שאלה: אני כעת בטיפול תרופתי (פריזמה, אביליפיי) ורציתי לשאול האם אפשר לקחת עם התרופות האלו דברים נוספים שלא נדרש להם מרשם והם נגד חרדות חברתיות קשות, ולא "מתנגשות" עם התרופות שאני לוקח.
תודה מראש,
חסוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה חברתית, תרופות נוספות - תגובה
ד''ר דניאל לומברוזו10/09/2012ידידי הצעיר, אתה כבר מקבל 2 תרופות, כשהפריזמה (מוכרת גם כפרוזאק) מיועדת לטיפול גם בהפרעות חרדה (ובדיכאון). כך שמהבחינה התרופתית ובהנחה שאתה מקבל את המינון הנכון, אתה מכוסה גם לגבי החרדה החברתית שלך. תרופת האביליפיי מיועדת לטיפול באספרגר. מכאן שאין טעם להוסיף תרופות, אולי לשנות בין הפריזמה למשהו אחר, אך על כך עליך להתייעץ עם הפסיכיאטר שלך.
ניתן אולי לקשור ובמדה מסוימת בלבד, את חרדותיך לתסמונת האספרגר הקשורה גם היא למסוגלות חברתית. אך נראה לי שעוצמתה מוגבלת ואתה מתפקד לא רע.
קשייך בקשרים עם בנות וגם עם בנים שאינם "נחמדים", די אופיניים לגילך ובעיקר נובעים מחוסר ביטחון בעצמך וביכולותיך, דבר שכיח לגיל ההתבגרות.
חוסר ביטחון וחרדה חברתית מחזקים זה את זו, אך הטיפול במקרה שלך, לא יכול להתבסס על תרופות שאתה כבר מקבל, וחייבים להוסיף את הפן ההתנהגותי-רגשי, כלומר, שינוי התנהגותי שיאפשר לך להתמודד טוב יותר ברמה החברתית בכלל ועם בנות בפרט.
אני מציע לך לבקש מההורים עזרה בפניה לפסיכולוג קליני, כזה שהתמחה בטיפול במתבגרים ובחרדותיהם החברתיות בשיטה הקוגניטיבית-התנהגותית. שילוב של טיפול תרופתי ופסיכולוגי מסוג זה הוכח כיעיל ביותר לבעיות כשלך.
אני בטוח שבעזרת טיפול והדרכה נכונה תצליח לפתוח את השנה החדשה בהתמודדות טובה יותר עם קשייך. שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)