מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדת קהלנועה10/09/2012
בשנתיים האחרונות החרדה שלי בדיבור בפני קהל (אפילו קטן) החמירה. מאז ומתמיד אני ביישנית ויחסית שקטה. אבל עכשיו החרדה הגיע למצב שכשאני צריכה לדבר מול קהל אני נהיית בלחץ מטורף. הלב שלי פועם בחוזקה, נהיה לי קוצר נשימה מטורף, וגם תחושת סחרחורת. התופעות האלה קרו לי גם כהייתי צריכה להקריא כמה משפטים מספר הלימוד בשיעור בבית ספר. לא הצלחתי לקרוא, והייתי צריכה לעצור אחרי כל כמה מילים לנשוף אוויר כי קוצר הנשימה ממש הפריע. זה היה אחד הרגעים המביכים שקרו לי... אני אמורה גם להרצות בפני הכיתה על עבודה שהכנתי ואני לא יודעת איך אני אהיה מסוגלת לדבר =\ זה עד כדי כך חמור שאני אפילו לא יכולה להשתתף בשיעור.
אני רוצה להבהיר שמה שמפריע לי יותר מהכל במצב הוא קוצר הנשימה שמונע ממני לדבר יותר מכמה מילים רצוף, ונהיה לי קול מוזר.
איך להתגבר על זה ולהיות נורמלית???
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדת קהל - תגובה
ד''ר דניאל לומברוזו11/09/2012תגובותיך משקפות מצב של חרדת קהל, שהינה אספקט של חרדה חברתית ממוקדת. הטיפול היעיל הוא בהרפיה, חשיפה והפחתת רגישויות וזאת בשיטת טיפול קוגניטיבית-קוגניטיבית, ועל כך נכתב כבר מספר פעמים בתשובותינו בפורום. אולם, נראה לי שאת זקוקה לעזרה מיידית לקראת הרצאה או הצגת נושא שעליך לבצע בקרוב. קוצר הנשימה שכה מטריד אותך, הוא סמפטום מוכר שניתן למתנו לעיתים, ע"י תרגילי נשימה שיטתיים. למשל, במצב רגוע, קחי נשימה עמוקה ומלאי ראותייך ככל יכולתך, עצרי את נשימתך כ 5 שניות ושחררי את האויר טיפין טיפין, לאט לאט עד תום. חזרי על התרגיל כ 5 פעמים. לאחר מכן חזרי על התרגיל אך הפעם תוך כדי איגרוף כפות ידיך בעוצמה. עם נשיפת האויר החוצה, שחררי את כפות הידיים באיטיות, המתיני מספר שניות וחזרי על התרגיל כ 5 פעמים. עליך לבצע את התירגול הנשימתי 3-5 פעמים ביום ולמשך שבוע לערך. תירגול רצוף עשוי להקנות לך מדה של בטחון בשליטתך בנשימה, שליטה של המוח על הגוף, ומעט יותר ביטחון בעצמך שתוכלי לשלוט טוב יותר בנשימתך בזמן ההרצאה.
שנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבינעם הדס - אפשר להתגבר על פחד קהל
רוניחי24/09/2012אבינעם הדס, מאמן תקשורת ומומחה לטיפול בפחד קהל מציע שיטה להתמודד ולהתגבר על הפחד.
הרגע שבו מנחיתים עלינו את הבקשה או הדרישה להכין פרזנטציה ולהציגה בפני קהל - הוא רגע של חרדה ואימה. פחד הקהל מייצר אצל הסובלים ממנו תופעות פיסיולוגיות של רעד בידיים ורעד בקול, הסמקה מוגברת, הזעה מוגברת, לחץ ומתח, דופק פראי, בלבול, תחושת קבס ובחילה ואפילו שכחה מוחלטת. אצל אחדים מתחילות תופעות אלה כבר ימים רבים טרם האירוע ומלווה אותן גם חוסר שינה, תסכול, דכדוך וחרדות נוספות. אבינעם הדס, מבכירי מאמני התקשורת בישראל, עוסק בנושא כבר למעלה מ 20 שנים ומספר מניסיונו שאצל רבים הפחד נובע מטראומה מתקופת הילדות או מניסיון רע מול קהל בתקופת הנערות והבגרות. אלה שעברו את החוויה הרעה הזו, נמנעים מאז מלהופיע בפני קהל, וסובלים בדרך כלל גם מתסכול גדול, מתחושת החמצה ובעיקר מפחד "חדש" המאיים על קידום הקריירה שלהם ומונע מהם סיכוי להתקדם לתפקיד בכיר. בין המטופלים שלי אומר הדס, יש מנהלות ומנהלים מדרגות הביניים שהקידום שלהם תקוע בגלל שהם נמנעים מלהופיע ולדבר בפני קהל, סטודנטים שנמנעים מלהשתתף בשעורים, קצינים בצה"ל שמצמצמים את חשיפתם בישיבות והקידום נמנע מהם וגם עורכי דין צעירים, אנשי מכירות ויועצים. פחד הקהל נגרם בדרך כלל מהחשש ה"טבעי" שיש לנו מפני ביקורת רעה ומפני החשש "לאבד שליטה". לכן כמובן קל להופיע בפני קהל של אדם אחד, בפגישה אישית וקשה מאד להופיע בפני קהל גדול יותר. מיומנות ההופעה בפני קהל היא מיומנות נרכשת. אי אפשר להתעלם מהעובדה המצערת שאף אחד לא נולד עם מיומנות מולדת "להופיע בפני קהל", בדיוק כמו שאף אחד לא נולד עם שיניים, אומר אבינעם הדס, המיומנות הזו נרכשת באמצעות הדרכה ואימון, לימוד, באמצעות תרגול ולאחר צבירת ניסיון. גם יחידי הסגולה שנולדו עם הכישרון הנדיר הזה עולים על הבמה רק לאחר המון חזרות. כן. כמו כל מיומנות אחרת, גם מיומנות תקשורתית והופעה מול קהל מחייבת אימונים. נכון גם כשרון טבעי יעזור, אלא שבדיוק כפי שאלוף העולם בקפיצה במוט או אלוף העולם בשח-מט מקפידים להשתמש במאמן, לא מפסיקים לתכנן אסטרטגיה וטקטיקה ולא מפסיקים להתאמן, כך גם מנהלת ומנהל או כל אחד אחר שחפץ להשיג הישגים טובים מול קהל.
כל מטופל שלי הסובל מפחד קהל, עובר איתי מסלול אימון אישי ולרוב כבר בתחילתו, אנו מצליחים להגדיר את מקור הפחד. אני בונה ומתאים לכל מטופל מסלול מהיר לחיזוק הביטחון העצמי ולהעצמה אישית. כולל סידרת מפגשים אישיים בסטודיו שלי בתל אביב, ביצוע פעולות שמטרתן חיזוק האסרטיביות, כושר ויכולות הבעה, שיפור מהירות מחשבה ואימון לשימוש במסגרות מחשבה ומסגרות מילים מתוכננות מראש וכמובן חיזוק הביטחון העצמי. אני עוזר למטופל שלי להחזיר לעצמו את האמון בעצמו. לחשוב יותר מהר בצורה מסודרת ולדבר יותר לאט תכנון והכנה ואימון מזרזים את הגעת "קור הרוח" שכל כך נחוץ לקראת ההופעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרפיה לא לעזור לך !!!
למדתי להתגבר26/09/2012להתגבר על הפחד על ידי " כיווץ אגרופים ונשימות"!?? שטויות . פחד קהל הוא תוצאה של " ניסיון רע מול קהל ואחכ הימנעות מטיפול". אפשר ללמוד להתגבר על הפחד על ידי רכישת מיומנות להתגבר ולהסתיר את הסימפטומים החיצוניים. בעצם מי שחווה פחד קהל יודע שהוא בעצם מפחד מהפחד יותר משהוא פוחד מהקהל. אשמח לעזור למי שיפנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הרפיה לא לעזור לך !!! - תגובה
ד''ר דניאל לומברוזו28/09/2012נכון הוא שבמצבים רבים הפחד מהחרדה, כלומר הפחד מהפחד עלול להיות במרכז. זה נשמע אומנם מסובך יותר, אך מהבחינה הטיפולית אין זה משנה כלל. לעצם הענין, כדאי שהקוראים והמשתתפים בפורום יבינו כי שליטה בנשימה ונשימה נכונה הנן יסוד ראשוני וחשוב ביותר בהרפיה, וטכניקות של הרפיה הינן מרכיב הכרחי בלימוד שליטה בחרדה. אין כל אפשרות לטפל בחרדה כלשהי ובכלל זה חרדה חברתית ופחד קהל באמצעות הסתרת הסימפטומים אלא בהפחתת רגישויות, הפנמת חשיבה חיובית ושיפור שליטת המוח על הגוף, ועבור כך יש לללמוד להרפות. כמובן שכל זה מחייב טיפול מקצועי. אין זו "שיטה" שמישהו יכול לתרגל על מישהו אחר. זהו טיפול מורכב המחייב פניה לפסיכולוג קליני שהתמחה בסוג זה של הפרעות ובטיפול בהן בדרך זהירה ומקצועית, ובהתייחסות נכונה שתמנע נזקים עתידיים ו/או החמרת המצב הנפשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל איך פותרים את הבעיה - רק הרפיה?
רוניחי11/10/2012גם אני סובל מחרדת במה ולא מצליח להציג את עצמי מול קבוצת אנשים בגלל רעידות בקול ורעידות בידיים ובלבול. הרפיה היא פתרון? אני מנסה את זה וזה בכלל לא עוזר לי. קראתי שיש מומחים שיודעים איך לטפל ולעזור למי שסובל מחרדת במה. משהו בפורום מכיר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתכתבו בYOUTUBE פחד קהל - ותבחרו
רונית30/10/2012לפני שמנסים רופא ובגלל שנכתב כאן ש30% מהאוכלוסיה סובלים מהפחד הזה, אני ממליצה שתכתבו ב YOUTUBE - פחד קהל - תראו שם מטפלים ותבחרו בעצמכם את זה שנראה לכם הכי מתאים לכם. בהצלחה בנות !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אבל איך פותרים את הבעיה - רק הרפיה? - תגובה
ד''ר דניאל לומברוזו30/10/2012הרפיה היא רק חלק בהתמודדות בחרדות. קרא/י את תשובותי בנושא זה.
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)