מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדה חברתיתתום15/11/2012
שלום רופאים יקרים!
לפני כחודש וחצי ביקרתי אצל פסיכיאטר בפעם הראשונה והוא איבחן שיש לי חרדה חברתית. הוא נתן לי צפרילקס ל-3 חודשים והמלצה ללכת לטיפול CBT.
אני חושב שאני סובל מהחרדה כבר המון שנים אולי מאז שהייתי קטן (היום בן 25).
יש לי תחושה מוזרה שקשה לי לדבר, שהדבר דורש ממני מאמץ רב ושהקול שיוצא הוא קול מונוטוני, נבלע ולא ברור ואני רואה שגם אנשים מגבים אליו בצורה מתאימה. הוא משדר עייפות וחוסר אנרגיה.
לאחר מספר בדיקות אצל מומחים למיתרי הקול לא נמצא כל בעיה ונאמר לי שכנראה שזה נובע מהחרדות שלי.
אני אחרי חודש וחצי בטיפול ציפרלקס אך אני לא מרגיש שיש שינוי כלשהו.
הייתי שמח לראות שהתסמינים נעלמים או נחלשים לפני שאני מתחיל CBT.
האם בשלב זה כבר אמור להיות שיפור? הרופא ביקש לחזור אליו אחרי 3 חודשים (בעוד חודש וחצי) האם אין שיפור בשלב זה רצוי לפנות אליו כבר עכשיו?
האם יש טיפול תרופתי שיכול לטפל בחוסר האנרגיה ובתחושה המוזרה שיש לי לגבי הדיבור והבטחון בו?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה חברתית - תגובה
ד''ר מרים לבין15/11/2012שלום תום, כדי למצוא תרופה מועילה במינון מתאים דרושה סבלנות רבה. כדאי מאוד לשמוע להנחיות הרופא ולחכות עד שימצא המינון המתאים. יחד עם זאת, אין סיבה לעכב את הטיפול הפסיכולוגי מכיוון שהתרופות רק מפחיתות את הסימפטומים ואינן מטפלות במחשבות השליליות ובדפוסים ההתנהגותיים שביסודה של הבעיה. מומלץ לשלב את שני סוגי הטיפול כדי להשיג שיפור אופטימלי ולהימנע מהישנות של הבעיה. טיפול פסיכולוגי שמתבצע על ידי פסיכולוג קליני מומחה בשיטה ההתנהגותית קוגניטיבית הוא המועיל ביותר לבעיות שציינת.
בברכה, ד״ר מרים לבין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)