דמויות סמכות

מנהל הפורום

פרופ` דניאל לומברוזו
פרופ' דניאל לומברוזו
לקביעת תור אצל פרופ' דניאל לומברוזו ללא פרסום בפורום

• דמויות סמכות
    עדי
    16/12/2012

היי, אני בחורה בת 26. סה"כ אני בחורה חברותית אבל יש לי בעיה שמציקה לי. קשה לי להתנהל מול דמויות סמכות כמו בוסים בעבודה. אני מרגישה שזה פוגע בי מבחינת משכורת וקידום ולא יודעת מה לעשות. באופן פרדוקסלי זה נעשה יותר חמור כשהבוס ידידותי ולאו דווקא מפגין סמכותיות.. האם זאת חרדה חברתית. איך מטפלים בכך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמויות סמכות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמויות סמכות - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    17/12/2012

שני גורמים מעורבים במצב שתארת. בראשון, החולשה הפנימית שלך, אינך מרגישה חזקה מספיק ודמויות סמכותיות חזקות לכאורע, גורמות לך להרגיש חלשה עוד יותר וחסרת שליטה. הגורם השני הוא החשש שלך מקרבה אינטימית. יתכן שאינך מודעת לכך שכן לא ניתקלת בחשש זה ביחסייך עם חבר או ידיד, אך הפעם אין מדובר בחבר או ידיד אלא ובעיקר באותם בעלי שליטה וסמכות העלולים לכפות עליך את קירבתם. והמסוכנים בהם הינם דוקא הידידותיים "והנחמדים", אלה שכוחם בסמכותם אך קשה "לקרוא" אותם מכיון שגישתם הידידותית עלולה להסתיר את כוונותיהם. חיזוק ה"אני" וניטרול החרדה מקירבה אינטימית מחייב תהליך טיפולי פסיכולוגי לא קצר. אך לפני כן מה שעשוי מאד לעזור לך הוא אימון באסרטיביות. ניתן לבצע אימון כזה ב 6-10 פגישות ממוקדות, וזה עוד לפני שנכנסים לתהליך טיפולי ארוך טווח. מאחר שאת עדיין צעירה ולהערכתי גם אינטליגנטית, המנעי מלבזבז את זמנך וגשי במהירות לתיקון המצב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו