יוצאת מביתי פחות ופחות

מנהל הפורום

פרופ` דניאל לומברוזו
פרופ' דניאל לומברוזו
לקביעת תור אצל פרופ' דניאל לומברוזו ללא פרסום בפורום

• יוצאת מביתי פחות ופחות
    נלי
    17/01/2013

שלום רב, אני בת 56 אלמנה
    עם השנים דאגתי לטפח את ביתי כך שיהיה לי בו חמים ונעים
    נראה לי שעשיתי זאת יותר מידי כי מרוב שנוח לי בו אני יוצאת ממנו פחות ופחות
    אין לי צורך כמעט לצאת ממנו מלבד לקניות ואני מרגישה הרבה יותר נוח בתוכו
    הבעיה שילדי דואגים ומאיימים לשלוח אותי לטיפול פסיכולוגי שבו איני מעוניינת.
    האם זאת בעיה אצלי? האם אני לא בסדר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יוצאת מביתי פחות ופחות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יוצאת מביתי פחות ופחות - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    20/01/2013

שלום גם לך,
    ראשית, טיפול פסיכולוגי לא צריך להוות איום. זה אולי לא תענוג צרוף אך טמונים בו יתרונות מרובים עבורך. אשר לשאלתך, בהחלט יש לך בעיה, אומנם עטופה בצלופן ובפרחים ונתמכת בכריות נוחות, אך את הולכת ומתרחקת מהחברה, הולכת ומתנתקת ומסתגרת בתוך עצמך הנוח והנעים. ועלול להיות מחיר להתרחקת זו, מחיר הבדידות. אני יודע שישנן סיבות טובות לכאורע להתנהגות זו, אך לא אכנס לכך עכשיו. דעי לך רק שאת עדיין אשה צעירה ולפניך שנים רבות של פעילות חברתית ובין אישית טובה, מהנה ומספקת. חבל ולא כדאי להשליך סתם כך ולחינם שנים היכולות להיות מאד טובות ומספקות עבורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בחרדה

מכון CBT
    24/01/2013

בוקר טוב נלי,

ראשית יש לציין כי צריך לטפל בהפרעה. אמנם יש לה דרגות חומרה שונות אבל ללא טיפול הסיכויים גדולים שהיא תחריף וגם יתפתחו ממנה חרדות נוספות, דיכאון או תופעות לוואי כמו התמכרות לחומרים שונים. יש אנשים הסובלים מההפרעה ומתמודדים איתה באמצעות “מלווה” ההולך איתם לכל מקום שמפחיד אותם וכך מאפשר להם לתפקד. מכיוון שזו לא דרך התמודדות יעילה והיא גם אינה מפיגה את החששות והחרדות של האגורפוביה, יש לטפל בה או באמצעים תרופתיים או באמצעות טיפול התנהגותי קוגניטיבי (CBT).

טיפול CBT ידוע כיעיל ומהיר ביותר בהפחתת חרדות בכלל ואגורפוביה בפרט. בחלק הקוגניטיבי של הטיפול חותרים לתת פירושים נוספים לשינויים שחלים אצלנו בגוף תחת התקף הפאניקה וגם לשינוי דפוסי המחשבה שלנו, ומתוך המודעות הזו לשנות את אופן החשיבה החרדתי. החלק ההתנהגותי של הטיפול מאפשר התנסות הדרגתית ומבוקרת למטופל בכך שיוצאים עם המטפלים למקומות ציבוריים במטרה להתגבר על מעגל האימה.

חשוב לציין כי הקושי לצאת מהבית לפעמים מביא לאי טיפול בחרדות ולכן יש סיוע לסובלים בתהליך היציאה מהבית וההגעה לטיפול. כמו כן אסור על מטפל מקצועי להגיע לביתו של המטופל כדי שלא להנציח את דפוס ההימנעות אלא לפתור אותו באופן הטוב ביותר.

במכון CBT הטיפול כולל פגישות מול מטפל קוגניטיבי וגם פגישות בשטח עם מלווה בזמן תרגול חשיפות לאזורים מלחיצים.

מקווים שעזרנו,
    צוות מכון CBT

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו