מעט חברים זה רע?

מנהל הפורום

פרופ` דניאל לומברוזו
פרופ' דניאל לומברוזו
לקביעת תור אצל פרופ' דניאל לומברוזו ללא פרסום בפורום

• מעט חברים זה רע?
    קרן
    02/02/2013

אני בתחושה שאני רוצה חברים כדי לעשות איתם דברים... אני רוצה לבלות ולהנות אבל אין לי הרבה חברים, נכון להיום יש לי 4 והם חברים טובים, יצא כך שכל פעם התמעטו החברים האחרים די בהדדיות. אבל גפ עם 4 החברים האלה לא תמיד מרגישה גם טוב בין אם זה בעיקר ההרגשה שאני זו שמדברת איתם ופחות מעניין אותי מה שקורה איתם. וזה מוביל לזה שאני פחות רוצה בקשרים.

אני גם במקום לימודים ונדמה שכל הסביבה שלי מדברת איתי רק על המצב החברתי ועל אם אני יוצאת ורואה חברים- הכוונה ממקום הלימודים החדש.
    אני מבחינתי עברתי על מנת ללמוד, אבל הסביבה גורמת לי עוד יותר להרגיש דפוקה של למה אני לא מכירה עוד חברים ואפילו אומרים לי תנסי להכיר עוד חברים מהלימודים, כאילו זה הדבר הכי חשוב.

פיתחתי כל החיים ניסיון לעצמאות, התנדבתי והלכתי לחוגי ספורט או ספורט שאפשרלעשות לבד , קוראת הרבה מנסה כמה שיותר לאהוב את הזמן הפנוי שלי עם עצמי. אני גם לומדת ובעבר גם עבדתי אז כשיש פחות זמן פנוי אז אין צורך בחברה, ואני יודעת בדיוק מתי יש לי זמן לחברים המעטים שלי.

אבל אני לא יודעת אם ההרגשה היא ממני או מהחברה שהעצמאות שלי היא בעייתית וזה נראה שכולפ המון עם חברים... וגם מה שכתבתי בתחילה שמבאס שכשרוצה לעשות משהו עם חברים בחלק גדול של המכרים לא יהיה עם מי.

אני אוסיף גפ שכשיש לי חבר אז הבדידות פחות מעיקה ואני גם מצפה שהוא יהיה איתי בגלל התסכול מהמצב החברתי, למרות שכמו שציינתי אני מעסיקה את עצמי, אבל בזמן הפנוי האחר שהוא יהיה זמין בשבילי, וכשלא אז אני רבה איתו ושני הקשרים שלי נגמרו בעצם בגלל הדברים האלה. בגלל חוסר הסיפוק החברתי שלי באתי בציפיות וטענות לאקסים.

\

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעט חברים זה רע?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעט חברים זה רע? - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    03/02/2013

חברים טובים ממש, יש רק מעטים, וזה בסדר כיוון שהמסגרת החברתית בה אנו מתפקדים רחבה בהרבה, וכוללת מכירים ברמות קירבה שונות וכאלה יש עימם יחסים סלקטיביים בלבד. עיסוקים שונים כמו לימודים, ספורט או תחביבים, מאפשרים לנו להתחבר עם אנשים שונים לצורך הענין וברור שלא כולם יקבלו את ההגדרה "חברים טובים ואמיתיים", וגם אין בכך כל צורך. הבעיה שלך קרן היא בכך שהפכת את נושא החברים למשהו חשוב כל כך ולמוקד הענין ותשומת הלב. הארת את הנושא בתאורה חזקה מדי וכמו כל דבר הנמצא במרכז הפוקוס, הפך לנושא הבוער ביותר מבחינתך. את עסוקה בכך באופן די אובססיבי והיה מאד רצוי מבחינתך, להנמיך מעט את העיסוק בכך. השיטה הטובה מבחינתך היא ללמד את עצמך לחשוב פחות על הענין החברתי, ובמקביל, ליצור לעצמך או להצטרף לקבוצות שונות של פעילות שיש בהן גם את הפן החברתי. וכמו שציינת, גם זוגיות מקלה על הלחץ. בטוחני שהדבר יעזור לך להוריד את הלחץ המיותר בתחום שלדעתי אין לך בו בעיה מיוחדת!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו