הרגשה של אי נוחות ליד אנשים ותופעות

מנהל הפורום

פרופ` דניאל לומברוזו
פרופ' דניאל לומברוזו
לקביעת תור אצל פרופ' דניאל לומברוזו ללא פרסום בפורום

• הרגשה של אי נוחות ליד אנשים ותופעות
    נדב
    19/02/2013

שלום רב, אני סטודנט בן 28 , בשנתיים האחרונות יש לי דבר מוזר שממש מפריע לי לנהל אורך חיים תקין, כשאני יושב ליד בחורות חדשות שאיני מכיר או בכיתה שיושבים מאחורי אנשים או בעבודה שיש ליד אנשים חדשים או שאני מתבייש מהם, אני מרגיש שאני לא יכול לשבת ואני חייב לעמוד כי אם אמשיך לשבת ארגיש שיוצאים לי גזים, ובעצם לא יוצא לי כלום! לכן הפסקתי ללכת ללימודים כי איני יכול לשבת בשיעורים, ואני לא יכול ללמוד ליד בחורות כי יש לי את התופעה המוזרה הזו שאני לא יכול לשבת לידן כי אני מרגיש שיוצא לי גזים ואני מחזיק כאילו שלא יצאו הגזים אבל בעצם אין לי כלום, איך אני פותר את הבעיה הזו..? מה זה בכלל..? ניסיתי לא לחשוב על זה שאני יושב ליד אנשים אבל זה פשוט לא קורה אני כל הזמן חושב על זה ואז לא יכול לשבת וחייב לעמוד או לצאת החוצה. אשמח אם תגידו לי מה זה ואיך אפשר לפתור את זה, תודה מראש,

נדב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרגשה של אי נוחות ליד אנשים ותופעות - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    21/02/2013

אתה מתאר, נדב, תופעה של לחץ במעיך בשעה שאתה "יושב ליד בחורות חדשות...או ליד אנשים חדשים שאתה מתבייש מהם". עצם ההדגשה על אנשים חדשים, בחורות שאינך מכיר, וכאלה שאתה מתבייש מהם, די בה כדי להבין שמדובר בחרדה, חברתית בעיקרה, אך גם הרבה חוסר ביטחון ביחסיך עם בחורות. בטן, קיבה ומעיים הם אזורים רגישים לחרדה והתגובות יכולות לנוע בקשת רחבה החל מסתם תחושה של לחץ, המשך ביציאות מרובות וכלה בצריבה ואולקוס. רופאים אינם יודעים כיצד לטפל בתופעות אלו ומגדירים זאת כ "בטן רגיזה או מעיים רגיזים" ומסכמים עפי"ר במתן תרופות הרגעה שתרומתן זמנית. מניסיוני הרב בטיפול בהפרעות כאלו אני יודע שאין למצבך פתרון פשוט ולכן עליך לפנות לעזרה מקצועית במסגרת של טיפול פסיכולוגי מותאם, ויפה שעה אחת קודם. במסגרת הטיפול ילובן גם תחום יחסיך עם בחורות וינתנו לך הכלים ההתנהגותיים והרגשיים להתמודדות עם קשייך. עליך לדעת כי באין טיפול מתאים נטיתן של התחושות הללו היא להתגבר ולהגביל יותר ויותר את טווח התפקוד. כבר הגבת בהימנעות והפסקת ללמוד וצפוי שתצמצם עוד יותר את יציאותיך מהבית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית

מכון CBT
    12/03/2013

בוקר טוב,

הדברים שכתבת מתאימים לחרדה הנקראת חרדה חברתית.

הטיפול היעיל ביותר בפוביה חברתית בדומה לטיפול בפוביות או בחרדות אחרות, הינו טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, טיפול ה-CBT (כאשר במקרים קיצונים מאוד מומלץ לשלב גם טיפול תרופתי במקביל).

ההיבט החשוב ביותר בחלק טיפול הקוגניטיבי הוא הזיהוי של מחשבות קשות ודפוסי מחשבה קיצוניים המובילים לפרוץ תסמיני החרדה. במילים אחרות, מתי אדם נכנס עם עצמו למחשבות השליליות שגורמות לו מצוקה? מהם דפוסי המחשבה השליליים שגורמים לו לשיבושים בתפקוד ופגיעה באיכות החיים? זיהוי דפוסי המחשבה הללו מאפשר בשלב הבא לבחון את המחשבות שליליות כנגד המציאות והרציונאל ולהחליפם בהדרגה בחשיבה בונה וחיובית.

בחלק ההתנהגותי מקבל המטופל כלים להתמודדות בשטח עם הסיטואציות המכניסות אותו למצב מצוקה וטכניקות להתמודדות עם המצוקה עצמה במידה והיא פורצת. החשיפה היא כמובן הדרגתית מאוד ובקצב מותאם אישית, ובמכון CBT היא מלווה בכל צעד באופן אישי על ידי מטפל או מלווה עד התחזקותו של המטופל ויכולתו להתמודד עצמאית עם המציאות שלפני כן גרמה לו לחרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו