המלצה-הכוונה איך להרחיב מעגל חברתי

מנהל הפורום

פרופ` דניאל לומברוזו
פרופ' דניאל לומברוזו
לקביעת תור אצל פרופ' דניאל לומברוזו ללא פרסום בפורום

• המלצה-הכוונה איך להרחיב מעגל חברתי
    אליה
    07/03/2013

אשמח לקבל את המלצתכם/חשיבתכם, איך אפשר לעזור למתבגרת לפני גיוס להגדיל את המעגל החברתי שלה?
    מדובר במתבגרת עדינה ומופנמת.

תודה

אמא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המלצה-הכוונה איך להרחיב מעגל חברתי - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    09/03/2013

הרחבת מעגל חברתי מחייבת יוזמה רבה, ניצול הזדמנויות להכרויות חדשות ונכונות להתנסות של קירבה עם אנשים חדשים. דרוש גם זמן על מנת ליצור רצף והמשכיות מכיוון שקשרים חדשים נופלים אם אין בהם פעילות. בתך עומדת לפני גיוס וקצר הזמן לפתוח מערכת חברתית חדשה. סביר גם להניח שעם גיוסה כל זמנה, לפחות עד שתוצב סופית, יוקדש לשרותה הצבאי, ובזמנה הפנוי תזדקק למנוחה ולמפגשים עם חברות קרובות מביה"ס ומסביבת מגוריכן. יחד עם זאת, אמא יקרה, הסירי דאגה מליבך. הצבא הוא גם מערכת חברתית גדולה, כור היתוך חברתי שרוב המשתתפים בו יוצאים עם הכרויות וחברים חדשים ובעיקר התנסויות חשובות. כאם, נשאר לך תפקיד חשוב של עידוד וחיזוק וכל השאר יעשה כבר בדרך הטבעית. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה, חיזקת אותי

אליה
    19/03/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה שאני קצת מעיבה על השמחה

דנית
    22/03/2013

כמי שסובלת מחרדה חברתית שנים רבות.
    א. לא ידעתי מזה בכלל. לא העלתי על דעתי שזו הבעיה. אף אחד גם בסביבתי הקרובה לא ידע שלא לדבר לא חשב שצריך לעזור לי
    ב. אם הילדה סובלת מחרדה חברתית ולא תטופל ספציפית בנושא זה לא יעבור מעצמו. כל פגיעה קטנה, כל טיפת רגש, כל דחייה קטנה הכל הכל יגרום לה לנסיגה.
    אם היא לא יודעת ליצור קשרים ובנוסף לשמור עליהם הבעיה תשמר.
    אני אומרת זאת מתוך ידיעה ברורה ורצון להאיר את עינייך אמא יקרה. אם זה המצב תקחי את בעצמך את העיניינם לידיים וכבר עכשיו!!! לפני הגיוס תפני אותה לטיפול וזה בכדי שכשהיא תגיע לצבא היא תוכל ביתר קלות ליצור קשרים. קחי בחשבון שחרדה חברתית מעיבה על כל תחומי החיים כי הכל קשור בקשרים חברתיים.
    בהצלחה. רק הבעתי את דעתי האישית ולא מתיימרת לבטל חלילה תשובה של אדם מקצועי ומוסמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה שאני קצת מעיבה על השמחה - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    23/03/2013

את לגמרי צודקת, דנית, בעיקר לכשמדובר בחרדה קשה הנמשכת שנים רבות. אין ספק שבמצב כזה חשוב להגיע לטיפול שיעשה באופן המקצועי ביותר. אני תמיד ממליץ לפנות לפסיכולוג קליני מוסמך ומנוסה בטיפול קוגניטיבי התנהגותי ואם צריך, אז גם בתמיכה תרופתית.
    יחד עם זאת התרשמתי ממכתבה של האם המודאגת שהבת מצויה בבעיה קלה יחסית וכי תאריך גיוסה הצבאי קרוב. אילו מדובר היה בבעיה קשה הייתי ממליץ לבחון את שאלת הגיוס בהתייעצות עם פסיכולוג קליני מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו