מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המלצה-הכוונה איך להרחיב מעגל חברתיאליה07/03/2013
אשמח לקבל את המלצתכם/חשיבתכם, איך אפשר לעזור למתבגרת לפני גיוס להגדיל את המעגל החברתי שלה?
מדובר במתבגרת עדינה ומופנמת.
תודה
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המלצה-הכוונה איך להרחיב מעגל חברתי - תגובה
ד''ר דניאל לומברוזו09/03/2013הרחבת מעגל חברתי מחייבת יוזמה רבה, ניצול הזדמנויות להכרויות חדשות ונכונות להתנסות של קירבה עם אנשים חדשים. דרוש גם זמן על מנת ליצור רצף והמשכיות מכיוון שקשרים חדשים נופלים אם אין בהם פעילות. בתך עומדת לפני גיוס וקצר הזמן לפתוח מערכת חברתית חדשה. סביר גם להניח שעם גיוסה כל זמנה, לפחות עד שתוצב סופית, יוקדש לשרותה הצבאי, ובזמנה הפנוי תזדקק למנוחה ולמפגשים עם חברות קרובות מביה"ס ומסביבת מגוריכן. יחד עם זאת, אמא יקרה, הסירי דאגה מליבך. הצבא הוא גם מערכת חברתית גדולה, כור היתוך חברתי שרוב המשתתפים בו יוצאים עם הכרויות וחברים חדשים ובעיקר התנסויות חשובות. כאם, נשאר לך תפקיד חשוב של עידוד וחיזוק וכל השאר יעשה כבר בדרך הטבעית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה, חיזקת אותי
אליה19/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שאני קצת מעיבה על השמחה
דנית22/03/2013כמי שסובלת מחרדה חברתית שנים רבות.
א. לא ידעתי מזה בכלל. לא העלתי על דעתי שזו הבעיה. אף אחד גם בסביבתי הקרובה לא ידע שלא לדבר לא חשב שצריך לעזור לי
ב. אם הילדה סובלת מחרדה חברתית ולא תטופל ספציפית בנושא זה לא יעבור מעצמו. כל פגיעה קטנה, כל טיפת רגש, כל דחייה קטנה הכל הכל יגרום לה לנסיגה.
אם היא לא יודעת ליצור קשרים ובנוסף לשמור עליהם הבעיה תשמר.
אני אומרת זאת מתוך ידיעה ברורה ורצון להאיר את עינייך אמא יקרה. אם זה המצב תקחי את בעצמך את העיניינם לידיים וכבר עכשיו!!! לפני הגיוס תפני אותה לטיפול וזה בכדי שכשהיא תגיע לצבא היא תוכל ביתר קלות ליצור קשרים. קחי בחשבון שחרדה חברתית מעיבה על כל תחומי החיים כי הכל קשור בקשרים חברתיים.
בהצלחה. רק הבעתי את דעתי האישית ולא מתיימרת לבטל חלילה תשובה של אדם מקצועי ומוסמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סליחה שאני קצת מעיבה על השמחה - תגובה
ד''ר דניאל לומברוזו23/03/2013את לגמרי צודקת, דנית, בעיקר לכשמדובר בחרדה קשה הנמשכת שנים רבות. אין ספק שבמצב כזה חשוב להגיע לטיפול שיעשה באופן המקצועי ביותר. אני תמיד ממליץ לפנות לפסיכולוג קליני מוסמך ומנוסה בטיפול קוגניטיבי התנהגותי ואם צריך, אז גם בתמיכה תרופתית.
יחד עם זאת התרשמתי ממכתבה של האם המודאגת שהבת מצויה בבעיה קלה יחסית וכי תאריך גיוסה הצבאי קרוב. אילו מדובר היה בבעיה קשה הייתי ממליץ לבחון את שאלת הגיוס בהתייעצות עם פסיכולוג קליני מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)