שאלה בבקשה לדר' לומברוזו

מנהל הפורום

פרופ` דניאל לומברוזו
פרופ' דניאל לומברוזו
לקביעת תור אצל פרופ' דניאל לומברוזו ללא פרסום בפורום

• שאלה בבקשה לדר' לומברוזו
    עמוס
    11/03/2013

אני כבן 38.בכל לימודיי (תיכון ,אקדמיה ופסיכומטרי)נחשבתי ע"פי ציוניי לבעל יכולות גבוהות מאוד .אולם כאשר כל פעם אני מגיע למקום שאינו מכיר אותי (עבודה או חברתי)הפגישות בתחילה מבחינתי מייחסות למשתתפים האחרים יכולות גבוהות משלי ואני מרגיש כל הזמן צורך להוכיח (ומה הם חושבים עליי, ומה הציפיות וכו')מה שמטמטם לגמרי ואכן מציג אותי באור די מטופש (וגורם לי לאימפולסיביות)שמצדיק את "תבונת האחר" באופן יחסי. לאחר מספר פגישות כאשר מתעמקים בנושאים מסויימים תמיד דעת "השותפים " משתנה לגמרי לטובה לגביי וכאשר אני מרגיש לפחות שווה או אפילו הם מתבטאים שיכולותיי גבוהות משלהם (ואף בתחילה חשבו אחרת)אני מרגיש שאין לי כבר צורך להוכיח ואז אני מצליח לחשוב ה(רבה יותר חופשי ומוצלח) וכמובן מרגיש יותר טוב.הבעיה נראית זניחה אולם היא מטרידה ביותר בפגישות עבודה חדשות והכרויות.אודה על התייחסותך המורחבת :)ואופני התמודדות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בבקשה לדר' לומברוזו

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בבקשה לדר' לומברוזו - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    12/03/2013

אין ספק ביחס לצורך התחרותי שלך, הוא חזק ויכול לקדמך בעיסוקיך, אך גם להכשילך אם אינך מגבה אותו בעוצמה הראויה. יכולות להיות לכך סיבות שונות, רובן ממוקדות סביב הביטחון העצמי שלך שאינו מהחזקים, והדרך בה אתה "מתנפל" על הסיטואציה. אילו היית מתאגרף או מתאבק היית נמנע מלהתקיף סתם כך ובאימפולסיביות, אלא לאחר הערכה זהירה של כוחות היריב. או אז היית מתכנן את צעדיך על בסיס המידע שצברת. תחרותיות קשורה תמיד ביריבות ובהתמודדות, גם ובעיקר בסיטואציות חברתיות שונות. אתה נכנס לסיטואציות חברתיות חדשות מלווה ברמת חרדה ומתח גבוהים: תצליח או תיכשל, יעריכו אותך או יזלזלו בך, מישהו בכלל יבחין בך וכד'. מתעוררת בך תחושת סכנה (זוהי החרדה!!!) ואזי אתה מגיב באימפולסיביות ולא בחוכמה. חכמינו כבר אמרו "סייג לחוכמה - שתיקה". אתה הרי בחור נבון, אז תתאפק ותואיל בטובך לשתוק לאותו פרק זמן שידרש לך על מנת להעריך את יכולות "היריבים" ולהקשיב לדיבריהם. זמן זה דרוש לך גם על מנת להסתגל ולהפיג את החרדה הראשונית. לכשתלמד מי נגד מי ומה, תוכל לתכנן את דבריך, שהרי "דברי חכמים בנחת נשמעים".

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו