איך מתמודדים עם חרדה?

מנהל הפורום

פרופ` דניאל לומברוזו
פרופ' דניאל לומברוזו
לקביעת תור אצל פרופ' דניאל לומברוזו ללא פרסום בפורום

• איך מתמודדים עם חרדה?
    פומיקי
    16/05/2013

לפני כשבועיים נפגשתי בפעם הראשונה עם פסיכיאטרית, אבל את האיבחון של דיכאון וחרדה קיבלתי דרך נירולוג. לאחר ניסוי רמוטיב עברנו לפני כשלושה חודשים לציפרלקס, בתחילה במינון 10 מ"ג ולאט טיפסנו ל-20 מ"ג לפני 3 שבועות כאשר ההליך מלווה בשני לוריוון 1 מ"ג ליום ובמקרה שאני לא מצליחה לישון בלילה כדור של אמביאן 12.5 מ"ג. הפסיכיאטרית השאירה את טיפולו של הרופא המשפחה על כנו. רציתי לציין שהכל החל אחרי ניתוח מורכב בחניכיים. רציתי לדעת מספר דברים:
    האם זה יכול להיות שהדיכאון והחרדה החלו בעיקבות ניתוחי החניכיים? למה אני לא מצליחה לישון צהריים דבר שיכולתי קודם? הפסיכיאטרית המליצה על טיפול תרופתי+שיחות+CBT, אבל במקומותינו יש מעט מדריכי CBT, וכולם עובדים בקופת חולים האם עליי לסבול עד שיהיה תור בהם? האם ישנה דרך שבה אני יכולה לעזור לעצמי? האם בנוסף נוצרה הפרעת קשב וריכוז או שמה הדיכאון והחרדה הם תוצר של הפרעת הקשב?רמת התיאבון שלי ירדה לגמרי, יש ימים שאני יכולה להעביר בלי לאכול, האם זה יעבור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך מתמודדים עם חרדה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך מתמודדים עם חרדה? - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    19/05/2013

ממכתבך הלא כל כך ברור, נראה כאילו את סובלת ממספר הפרעות בו זמנית אף שקשה להבין ממכתבך מה בדיוק קורה לך. אני מניח שאת מצויה בהתקף פאניקה קל הגורם לכל הרגשותיך, להפרעת השינה ולהפרעות הריכוז ולכל שאר תחושותיך השליליות. מצב זה יכול בהחלט להתפרץ כתוצאה ממצב דחק חריף (סטרס), ויתכן שניתוח החניכיים היווה עבורך מצב דחק שכזה. יחד עם זאת אינך מציינת מתי עברת את ניתוח החניכיים. בכל מקרה תוצאות הטיפול התרופתי (ציפרלקס) אמורות להיראות כבר לאחר 4-5 שבועות, כשממכתבך נשמע שהחלת את הטיפול לפני שלושה חודשים לפחות. מאחר ורק לפני שלושה שבועות העלית את המינון, כדאי יהיה להמתין עוד כשבועיים שלושה כדי להעריך את יעילות הטיפול התרופתי. אני ממליץ איפוא, להמתין להערכת יעילותה של התרופה, הפסיכיאטרית המטפלת בך ודאי תדע אם להמשיך בה או להחליפה באחרת. אין ספק שטיפול פסיכולוגי במצבך יכול לתרום לך רבות לייצוב המצב ולהקטנת הצורך בשימוש בתרופות, והעדיפות המוחלטת הינה לטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי-התנהגותי. את יכולה לפנות לפסיכולוג פרטי שהתמחה בטיפול זה אך עדיף שקופת החולים אליה את משתייכת, תספק לך את הטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

פומיקי
    21/05/2013

את ניתוחי החניכים עברתי בסוף חודש אוגוסט, ההרדמה הייתה מקומית ושמעתי את שיחת הצוות המנתח. בניתוח הראשון שמעתי על הסתבכות בניתוח של ילדה בת 8 והתעוררות באמצע ניתוח של ילד בן 12, לאחר הניתוח חזרתי הביתה כרגיל, ישנתי את מרבית סוף השבוע וחזרתי לשיגרה. בניתוח השני, שמעתי איזה הליך הולכים לעשות לשני המנותחים אחרי, יש לציין שכנראה מהלחץ הקאתי קצת לפני הניתוח השני. ששבתי מהניתוח השני לא הצלחתי לישון טוב כמו לאחר הניתוח הראשון. הניתוח השני התקיים ביום רביעי וקיבלתי יומיים חופש כי הניתוח היה מורכב יותר. בלילה שבין שבת לראשון התחלתי להקיא ולשלשל רק נוזלים, רופא המשפחה חשב שזהו וירוס של שילושולים והקאות ונתן לי קל בטן פורטה, אך זה לא עזר וביום שבת שלא מצאתי חן בעיניו נשלחתי למיון לצורך קבלת עירוי נוזלים, במשך קבלת העירוי החלו פירכוסים. חזרתי הביתה ממיון מותשת. ביום ראשון קמתי רעננה והשלמתי את כול פערי העבודה מעשרת הימים האחרונים. ואז נעלמה לה השינה. האם ניתוחי החנייכים היו הזרז להופעת החרדה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    22/05/2013

בהתאם לתאורך, ניתוחי החניכיים שעברת יכולים בהחלט להוות בסיס לתגובה טראומטית וזרז לתגובת חרדה. יחד עם זאת מתגובתך לניתוח השני ניתן לשער שהיתה לכך גם סיבה פיזיולוגית גופנית ממקור בלתי ידוע. לחרדה פנים רבות אך לא כל תגובה או הרגשה גופנית היא בהכרח על רקע חרדתי. מכל מקום, חשוב שתפני לטיפול פסיכולוגי כפי שכתבתי בתשובתי הקודמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח חניכיים שלישי

קרן
    25/05/2013

אני מועמדת לניתוח חניכיים שלישי, האם הליכה לניתוח זה יכולה לגמור את כל עיניין הדיכאון והחרה. האם היית ממליץ לקחת כחצי שעה לפני הניתוח כדור של לוריוון/קלונקס על מנת להיות רגועה בניתוח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח חניכיים שלישי - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    26/05/2013

אין כל אפשרות לצפות מראש מה תהיה תגובתך והרגשתך לאחר הניתוח. בסופו של יום אם הניתוח חשוב הרי שרק ייטב לך בהמשך. באשר ללקיחת כדור הרגעה לפני הניתוח, יש להתייעץ עם הרופא המנתח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו