מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדה חברתיתחיים26/05/2013
שלום רב,
לפני כמה ימים עשיתי את מבחן ליבוביץ והסתמן שאני סובל מחרדה חברתית בולטת את המונח חרדה חברתית הוא חדש לי, בעבר חשבתי שאני חסר ביטחון וביישן ולא יותר מזה.
התקפי החרדה עוברים עלי בזמן שאני אמור לדבר בפני קהל או כשאני אמור לדבר בקול רם, נלחץ עד כדי כך שאני שוכח מה אני אמור להגיד עם דפיקות לב חזקות וזיעה.
בימים הקרובים יש לי פגישת עבודה מאוד חשובה ועצם המחשבה על הפגישה הזו גורמת לי לחץ וחרדה מחרידים .
הוצע לי ליטול אלפרוקס או לוריוון לפני הפגישה האם זה אמור לעזור לי לעבור את הפגישה בשלום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה חברתית - תגובה
ד''ר מרים לבין29/05/2013שלום חיים,
כדורי הרגעה יכולים להפחית חרדה באופן נקודתי, אך לא הייתי מציעה לך לקחת כדור בפעם הראשונה לפני פגישת עבודה. יש צורך בתאום עם פסיכיאטר ובנסיון קודם עם התרופה כדי לדעת מה המינון המתאים עבורך.
בנוסף, יש לזכור כי כדורים מסוג זה מפחיתים את עוצמת החרדה באופן נקודתי, אך אינם מטפלים בשורשי הבעיה. הטיפול הפסיכולוגי מהסוג הקוגניטיבי התנהגותי הוא היעיל ביותר להפחתת חרדה חברתית ופחד קהל ואני ממליצה לך לפנות לטיפול מסוג זה.
בברכה, מרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)