מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זיכרון טראומתי ממקום מסוים:ג'ובניק דחוי02/06/2013
שלום רב, לפני כשנה הייתי בפנימייה הנמצאת בצפון, (רננים למי שמכיר) בשנה שעברה זאת הייתה שנתי האחרונה בפנימייה הזאת.
הרגשתי בשנה הזאת לא כל כך נעים, בגלל אלימות שהייתה בפנימייה מצד חניכים אחרים, הן בפנימייה והן בבית הספר השייך גם הוא לפנימייה.
לפני כמעט כשנה בדיוק, שלחו אותי מהקבוצה שבפנימייה לפגישה במסגרת הפנימייה, בדרך לפגישה הזאת, נתקלתי בחניך שהיה איתי כשנה לפני באותה הקבוצה, ומאז התדרדר מצבו עד לכדי אלימות. ברגע שנתקלתי בו הוא הביא לי כאפה אל העורף, ואז החזרתי לו בחזרה כי זה לא היה לי נעים, וגם כי אני לא פראייר. לאחר שהחזרתי לו הוא זרק עלי אצטרובל אל כיוון הראש, והתחיל לקלל אותי גם, וזה היה לי נורא לא נעים. אמרתי זאת כמובן למדריכים שלו אבל זה כמובן לא טופל כראוי, ולאחר כשבועיים פחות או יותר, הוא זרק עליי ביצים שהלכתי מהקבוצה אל כיוון הפנימייה במסגרת תפקידי.
מאז עזיבתי את הפנימייה זכרתי את האירועים האלה בכדי זיכרון טראומתי שלא יכולתי לשכוח ממנו עד היום, זיכרונות אלו עברו לי לאחר כחצי שנה בערך.
בגלל השנה הלא מוצלחת שהייתה לי בשנה שעברה, ובגלל אירועים אלו היו בי חששות לבוא ולבקר בפנימייה שוב, ואני בא לבקר שם בעוד כשבועיים לכבוד סוף השנה אם זכרונות אלו.
כיצד ניתן לטפל באירועים טראומתיים אלו? תודה רבה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל
ג'ובניק דחוי04/06/2013.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זיכרון טראומתי ממקום מסוים: - תגובה
ד''ר דניאל לומברוזו05/06/2013על מנת להגדיר ארוע כמקרה טראומטי דרושים פרמטרים נוספים ובעיקר תוצאה הרגשתית והתנהגותית מתמשכת וקשה בהרבה מזו שתארת. לא כל זיכרון בלתי נעים המשאיר בעיקבותיו תחושה לא נעימה הוא ארוע טראומטי והארועים שתארת רחוקים מלהיות "טראומטיים". יחד עם זאת, מצב "לא נעים" מאפשר לך לסגת ולהמנע מהביקור. אך תהיה זו המנעות ובריחה, ואלה עלולים להעצים את הרגשתך הרעה. דוקא אי התחשבות בהתנהגותו של התלמיד "הבעייתי" והתמודדות ישירה עם ההרגשה עשויים לחזקך. אל תוותר ובעיקר אל תפחד, סע לפנימיה ותהנה עם חבריך הטובים. בטוחני שביקור מוצלח יחזק אותך בהרבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)