מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדה חברתית חוסר התחברותקרן19/07/2013
שלום
אומרים עלי שאני חברותית מאוד, אני לגמרי לא מרגישה כך.
אני מאוד קיצונית בחברויות שלי, ובכלל או הכל או כלום.
בעבר היו לי יותר חברים, אבל תמיד הרגשתי שאין לי הרבה
ועם הזמן גם בקטע נפשי וגם בקטע של נסיבות החיים כשיש פחות זמן לחברים
אני שומרת על 4 חברים, שיש בהם דברים מאוד שונים ממני, אני רואה אותם פעם בחודש ואפילו יותר... זה חסר לי, מרגיש לי שאני יותר רוצה את הקשרים.
וחברים אחרים אני לא יודעת איך להכיר, תמיד נראה לי שאנשים מתחברים לאנשים אחרים הרבה יותר מאשר אליי, ואני לא יודעת איך להתחבר אליהם במסגרת מעבר ללימודים לדוגמא.
אני בזוגיות כמה חודשים, אני בחורה מאוד עצמאית, אני לומדת כשאפשר עובדת, יש לי תחביבים יודעת להעסיק את עצמי אבל עדיין מרגישה בודדה קצת, גם הזוגיות בן זוגי מאוד אוהב אותי, אבל אנחנו מאוד שונים, מרגיש לי שלפעמים אין בינינו הרבה דיבור
או הרבה ביחד. והוא עם ADHD אז גם איתי אבל גם בחברה יש פעמים שהוא "מנותק"
או ההפך דווקא כשאנחנו ביחד כל אחד בעולם שלו, וכשעם ההורים או עם אחרים אז הוא יותר יוזם שיחות
אז איך להתחבר עוד לאנשים חדשים?
ואמרתי לו שמרגיש לי שאני מדברת איתו יותר מאשר ההפך, הוא מודע לזה ואומר שככה הוא, זה אולי גם קשור לזה שאנחנו המון ביחד, לא יודעת זה מרגיש לי מרחיק בינינו... שהוא לא חברותי ומעניין יותר מדי.... הוא בעיקר במחשבים ככה "אוטיסטי כזה זומבי" ומרגיש לי שבתחומים שמעניינים אותי אני יותר יוזמת שנעשה ביחד, והוא יותר עם עצמו... והביחד יותר בפסיבי לראות סרטים או טלוויזיה וכו'...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה חברתית חוסר התחברות - תגובה
ד''ר מרים לבין22/07/2013שלום, על פניו המצב החברתי שלך לא רע בכלל ואיננו מעיד על קושי ביצירת קשרים או על חרדה חברתית. אך מדברייך עולה כי למרות שיש לך מערכות יחסים קרובות, הרגשתך האישית היא שהן חסרות ולא מספקות. לדעתי, אין לכך קשר לכמות החברים שלך או למספר הפעמים שאת רואה אותם.
אני מציעה לך להתבונן פנימה, בתוכך, כדי להבין את מקור תחושות חוסר הסיפוק והצורך ל"עוד", ואם יש מקום לכך, גם להיעזר ביעוץ מקצועי שיסייע לך להתמודד עם תחושות וצרכים אלה.
בברכה, ד״ר מרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)