מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדה חברתית או חוסר בטחון?שני01/08/2013
איך אדע אם אני סובלת מחרדה חברתית או מדימוי עצמי נמוך שגורם לי לחוסר בטחון בקבוצה?
אני בת 33 מלומדת נראית טוב..
כשאני יושבת בחברה חדשה אני ממש צריכה להתאמץ כדי לחפש על מה לדבר זה קורה הרבה פעמים גם כשאני בסביבה מוכרת, אני שקטה ולא מרבה להשמיע את קולי ולהביע את דעתי.
גם כשאני רוצה ממש לדבר אני לא תמיד יודעת איך לעשות כן ועל מה לדבר? תמיד אני חוששת שאשמע לא מעניינת ואנשים לא יתייחסו למה שאני אומרת... אני חושבת כ"כ הרבה ועסוקה בזה מאוד בכל מהלך הפגישה כך שלמעשה אני שם ולא שם...מעין מנותקת.
אני גם לא יודעת איך להתחיל לפתח שיחה על דברים נחמדים ושטחיים ולא על נושאים אישיים וכבדים כגון מה את עושה בחיים בת/בן כמה את/ה וכו'.
גם אם בחרתי להתחיל שיחה אז אני חושבת שעה עם מי כדאי לעשות כן באיזה טיימינג ועל מה אדבר.. בקיצור זה לא בא לי זורם טבעי אלא קשה וכבד וזה מתסכל אותי.
חשוב לציין שיש לי הרבה חברות ואני חברותית מאוד. מה שתיארתי לעיל קורא לי רק כשאני בקבוצה בעיקר קבוצה חדשה. עוד לפני הפגישה עימם אני כבר בלחץ על מה לדבר אם לדבר אולי לא מעניין אותם מה שאני יגיד.... ושכך חושבים גם כך קורה מה שאני אומרת עד שאני אומרת.
עוד אציין שהבטחון שלי תמיד מושפע מהסביבה אם התקבלתי טוב ופנו אליי ושיתפו אותי אז יהיה לי יותר קל אם מתייחסים אליי כעוד אחת מהקבוצה, מה שטבעי אגב, אז אז קשה לי ממש להיפתח.
הייתי מכ"ית בצבא ובאוניברסיטה גם הייתי עושה פרזנטציות בלי שום בעיה אין לי בעיה של לעמוד מול קהל להיפך ... אז מה יכולה להיות הבעיה ומה עליי לעשות שיהיה לי יותר קל בחברה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה חברתית או חוסר בטחון? - תגובה
ד''ר דניאל לומברוזו05/08/2013הערכתך העצמית כחברותית, נראית טוב ומשכילה, אינה משקפת דימוי עצמי נמוך, דימוייך העצמי סביר בהחלט. מאידך גיסא, את חשה חוסר ביטחון וחשש מביקורת בהשמעת קולך ודעותיך וכתוצאה מכך את בולמת גם את תגובותיך לשיחה וגם את יכלתך לזרום באורח אסוציאטיבי וספונטני בנושאים מדוברים ובפתיחת שיחה חדשה. חוסר ביטחון זה נרגע מעט כשאת מצויה בסביבה אוהדת ותומכת וכשהחשש מביקורת פוחת בהרבה. עיסוק היתר והמחשבות המתרוצצות סביב הבעיה, גורמת לכך שתמצאי את עצמך מרוחקת שלא לומר, מנותקת. אפיונים אלה מעידים על תגובה חרדתית המתמקדת בתיפקוד החברתי והבין אישי. יתכן שחרדה זו מפריעה לך גם ביחסיך עם בחורים, אף כי לא ציינת זאת. אין זו חרדה חברתית בעוצמה גבוהה אך בהחלט שווה לחשוב על טיפול שימתן את הלחץ ויאפשר לך לזרום בטבעיות ובהתאם לכישוריך הטובים. הטיפול המומלץ הינו טיפול התנהגותי שיקנה לך ביטחון ביכולתך לתקשר בכל מצב ולהתנהל באורח אסרטיבי כשחשוב מאד לבחור פסיכולוג קליני מנוסה בטיפול בסוג זה של בעיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מוצאים אחד כזה?
שני08/08/2013בימים א' ו ב' בין השעות 1300-1330 אני משיב לשאלות בטלפון. התקשרי ואנסה לעזור לך. ד"ר דניאל לומברוזו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איך מוצאים אחד כזה? - תגובה
ד''ר דניאל לומברוזו09/08/2013בימים א' וב' בין השעות 1300 - 1330 אני משיב לשאלות בטלפון. התקשרי ואנסה לעזור לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איך מוצאים אחד כזה? - תגובה
ד''ר דניאל לומברוזו09/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)