תופעות של חרדה

מנהל הפורום

פרופ` דניאל לומברוזו
פרופ' דניאל לומברוזו
לקביעת תור אצל פרופ' דניאל לומברוזו ללא פרסום בפורום

• תופעות של חרדה
    הומר
    23/02/2014

לפני כמה שנים התחילו להיות לי הפרעות חרדה כמו בחילה בנסיעות ובמקומות סגורים, לחץ בחזה, סחרחורות, הגעתי לפסיכיאטר והוא מצא שיש לי social anxity disorder, התחלתי לקחת צפרלקס ולניטין ונראה שהכול הסתדר.

לאחרונה הבעיה חזרה, באופן חלקי לפחות.

מה שרציתי לשאול: אני זוכר שבאותה תקופה כשהכול התחיל היו לי עוד כמה דברים שלא ייחסתי לזה קשר לחרדה: בעיה בראייה וצורך להשתין לעיתים קרובות.
    הראייה שלי הדרדרה בתקופה קצרה, אני זוכר שהלכתי לחנות משקפיים לבדוק את השמקפיים שלי ומה שהייתי רואה פשוט לא היה תואם לבדיקת העין שעשו. הייתי אצל רופא עיניים ולא נמצא שום דבר חריג. המשכתי בחיים וזה השתפר ושכחתי.
    היית לי עוד בעיה שהייתי פתאום הולך לשירותים עשרות פעמים יותר ממה שהייתי הולך קודם. כל פעם הייתי צריך להשתין קצת. הגעתי לרופא מומחה עשיתי אולטרסאונד הכול תקין הוא אמר לשתות פחות קפה. גם זה עבר ושכחתי.

עכשיו שני הדברים חזרו ביחד עם החרדות, ואני לא יכול שלא לנסות למצוא קשר בניהם.

יכול להיות שאני סתם יורה באוויר, אבל הייתי רוצה לדעת, האם יש מצב שהדברים קשורים אחד לשני? חרדה יכול להשפיע על הראיה גם?

בבקשה אם יש שאלות אני אענה על הכול, ואם אתם חושבים שיש מקום יותר ראוי לשאול את זה אז בבקשה תגידו.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעות של חרדה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עוד שאלה

הומר
    24/02/2014

קפה יכול לגרום לחרדה? או מזון אחר?

כל היום היה בסדר ואחרי ארוחת צהריים וקפה התחלתי להרגיש לא טוב. (לחץ בחזה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה - תגובה

ד''ר מרים לבין
    25/02/2014

שלום, התופעות שאתה מרגיש יכולות בהחלט להיות קשורות לחרדה. יש לנו בגוף מערכת ״חרום״ שנכנסת לפעולה במצבי לחץ. המערכת הזו יכולה להתבטא בכל חלק בגוף ותופעות כמו השתנה מוגברת וטשטוש ראיה הן חלק ממנה. קפה לא גורם לחרדה. הקפה מעורר ??? ובכמות גבוהה עלול לגרום לתופעות דומות לאלו של חרדה, אך אין זו חרדה. ? יכול להיות שהעוררות הפיזיולוגית הזו מלחיצה אותך, למרות שבאופן אובייקטיבי ?אין ?היא מסוכנת.
    אני ממליצה לך להתייעץ עם פסיכולוג קליני מומחה ? שהתמחה בטיפול בסוג זה של בעיות,? ?הן לצורכי אבחנה מחודשת והן לבר?ו?ר ?ה?חרדה שלך וגם ללמוד כיצד לשלוט? בה.? הטיפול היעיל ביותר ?כ?יום לבעייתך הוא טיפול פסיכולוגי מהסוג הקוגניטיבי התנהגותי? עם תירגול של הרפיה? ?ודמיון מודרך.?
    בהצלחה! ד״ר מרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו