מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תופעות של חרדההומר23/02/2014
לפני כמה שנים התחילו להיות לי הפרעות חרדה כמו בחילה בנסיעות ובמקומות סגורים, לחץ בחזה, סחרחורות, הגעתי לפסיכיאטר והוא מצא שיש לי social anxity disorder, התחלתי לקחת צפרלקס ולניטין ונראה שהכול הסתדר.
לאחרונה הבעיה חזרה, באופן חלקי לפחות.
מה שרציתי לשאול: אני זוכר שבאותה תקופה כשהכול התחיל היו לי עוד כמה דברים שלא ייחסתי לזה קשר לחרדה: בעיה בראייה וצורך להשתין לעיתים קרובות.
הראייה שלי הדרדרה בתקופה קצרה, אני זוכר שהלכתי לחנות משקפיים לבדוק את השמקפיים שלי ומה שהייתי רואה פשוט לא היה תואם לבדיקת העין שעשו. הייתי אצל רופא עיניים ולא נמצא שום דבר חריג. המשכתי בחיים וזה השתפר ושכחתי.
היית לי עוד בעיה שהייתי פתאום הולך לשירותים עשרות פעמים יותר ממה שהייתי הולך קודם. כל פעם הייתי צריך להשתין קצת. הגעתי לרופא מומחה עשיתי אולטרסאונד הכול תקין הוא אמר לשתות פחות קפה. גם זה עבר ושכחתי.
עכשיו שני הדברים חזרו ביחד עם החרדות, ואני לא יכול שלא לנסות למצוא קשר בניהם.
יכול להיות שאני סתם יורה באוויר, אבל הייתי רוצה לדעת, האם יש מצב שהדברים קשורים אחד לשני? חרדה יכול להשפיע על הראיה גם?
בבקשה אם יש שאלות אני אענה על הכול, ואם אתם חושבים שיש מקום יותר ראוי לשאול את זה אז בבקשה תגידו.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
הומר24/02/2014קפה יכול לגרום לחרדה? או מזון אחר?
כל היום היה בסדר ואחרי ארוחת צהריים וקפה התחלתי להרגיש לא טוב. (לחץ בחזה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
ד''ר מרים לבין25/02/2014
שלום, התופעות שאתה מרגיש יכולות בהחלט להיות קשורות לחרדה. יש לנו בגוף מערכת ״חרום״ שנכנסת לפעולה במצבי לחץ. המערכת הזו יכולה להתבטא בכל חלק בגוף ותופעות כמו השתנה מוגברת וטשטוש ראיה הן חלק ממנה. קפה לא גורם לחרדה. הקפה מעורר ??? ובכמות גבוהה עלול לגרום לתופעות דומות לאלו של חרדה, אך אין זו חרדה. ? יכול להיות שהעוררות הפיזיולוגית הזו מלחיצה אותך, למרות שבאופן אובייקטיבי ?אין ?היא מסוכנת.
אני ממליצה לך להתייעץ עם פסיכולוג קליני מומחה ? שהתמחה בטיפול בסוג זה של בעיות,? ?הן לצורכי אבחנה מחודשת והן לבר?ו?ר ?ה?חרדה שלך וגם ללמוד כיצד לשלוט? בה.? הטיפול היעיל ביותר ?כ?יום לבעייתך הוא טיפול פסיכולוגי מהסוג הקוגניטיבי התנהגותי? עם תירגול של הרפיה? ?ודמיון מודרך.?
בהצלחה! ד״ר מרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)

