מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מתקשה לדבר מול אנשיםאנונימית08/07/2014
אני צעירה בשנות ה20..יש לי בעיה שאני קודם כל מאוד חסרת בטחון עצמי שנובע מכל מיני סיבות..כמובן שאם אני אשב עם משפחה או חברים אני אדבר והרבה ואתבטא בצורה טובה..אבל שזה מגיע ללהתבטא מול אדם זר שכרגע פגשתי אני לא מצליחה לדבר טוב, ז"א פתאום נהיית ממש רצינית כזו או לא שמה לב למה בדיוק אני אומרת,(לא באופן קריטי)..אם אני צריכה לדבר בכיתה, למשל לשאול מרצה משהו או להגיד משהו באופן כללי אני נהיית כבדה כזו ולא מדברת כמו שתמיד..אולי מההתביישות אולי מחוסר בטחון...
מה אפשר לעשות עם זה..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ז"א אני לא תמיד מצליחה להגיד מה
אנונימית08/07/2014שאני רוצה..
אגב אני מרגישה שיש לי בעיה בהתבטאות בדרך כלל..זה לא מורגש אבל שמדובר באדם זר אז אני שוכחת להגיד דברים שרציתי וההתבטאות שלי משתנה או נהיית חרדתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהז"א אני לא תמיד מצליחה להגיד מה - תגובה
ד''ר מרים לבין09/07/2014להערכתי, הקושי שלך להתבטא נובע מחוסר ביטחון ומחשש מביקורת או לעג מהסביבה. כתוצאה מחוסר הביטחון את עוצרת את תגובותיך לשיחה וגם את יכולתך לזרום באופן ספונטני במהלך השיחה. חוסר ביטחון זה נרגע מעט כשאת מצויה בסביבה אוהדת ותומכת בה החשש מביקורת פוחת בהרבה.
אז מה אפשר לעשות ? התחילי בתרגול של סימולציות (משחקי תפקידים) של מצבים שונים עם בני משפחה קרובים שאת סומכת עליהם. בקשי מהם משוב כנה על התנהגותך בסיטואציה. בהמשך, כדאי להתחיל לתרגל מצבי יומיום בהם יחסית קל לך יותר ולהמשיך ולהתבטא בהם למרות הקושי למשל לומר עוד משפט בארוע חברתי או להצביע בכיתה. אם את חשה שיפור מסוים תוכלי להגביר את מידת החשיפה ולהתבטא יותר במצבים נוספים.
אם לא תצליחי לבד, מומלץ להתייעץ עם פסיכולוג קליני שמנוסה בטיפול התנהגותי קוגניטיבי ויוכל לעזור לך להתבטא באופן ספונטני יותר ולהפחית את הלחץ שאת מרגישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)