הרגעה לקלסטרופוביה - דחוף בבקשה

מנהל הפורום

פרופ` דניאל לומברוזו
פרופ' דניאל לומברוזו
לקביעת תור אצל פרופ' דניאל לומברוזו ללא פרסום בפורום

• הרגעה לקלסטרופוביה - דחוף בבקשה
    lehava2014
    13/12/2014

אני מאובחנת כחולת פיברומיאלגיה ואני צריכה לעשות טיפולים בתא לחץ וכן לעשות הדמיה במכשיר MRI .
    בפעם הקודמת שעשיתי הדמיית MRI לקחתי שני כדורי "ואבן" וגם אז עברתי את הבדיקה בקושי עם כאבים נוראים שהיו לי מהכדורים ( אני לא לוקחת כדורים כאלה בדר"כ ) .
    העניין הוא שהפעם הבדיקה אמורה להימשך שעה שלמה ואני מתה מפחד - אני לא מסוגלת להיות במקומות סגורים .
    כנ"ל עם התא לחץ - אף פעם לא הייתי בתא לחץ ומדובר בעשרות טיפולים של שעתיים כל יום ויום .
    מה עושים כדי לא להרגיש כלום ? הציעו לי :
    1. לעשות דימיון מודרך - אבל אין לי מושג איך עושים את זה ולא ניתן ללמוד את זה מהיום למחר
    2. לעשן גראס - אבל אני לא בקטע של סמים ולא רוצה להתחיל עם זה .
    3. לקחת כדורי הרגעה - אבל כמו שכתבתי - השגתי כדורי " ואבן " אבל הייתי צריכה לקחת שניים ,הם גרמו לי כאבי ראש נוראים והם גם לא גרמו לי להיות ממש רגועה למרות שעברתי את הבדיקה .
    תציעו לי בבקשה מה אני יכולה לעשות - שמצד אחד ינתק אותי מהעניין ( במיוחד מה-MRI ) ומצד שני לא יפריע לתועלת של הבדיקות . אני חייבת לעשות את הבדיקות / הטיפולים האלה וחייבת עזרה מכם .
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרגעה לקלסטרופוביה - דחוף בבקשה - תגובה

ד''ר מרים לבין
    17/12/2014

שלום, את יכולה לנסות טיפול התנהגותי קוגניטיבי (CBT) שכולל חשיפה הדרגתית למקומות סגורים ותרגילי הרפיה. זה לא חייב להיות תהליך ארוך ואפשרי בהחלט להגיע להקלה ושיפור משמעותי במצב גם בטווח הקצר. וחוץ מזה, זהו הטיפול היעיל ביותר שקיים היום להתמודדות עם חרדות. כמובן, שהטיפול צריך להתבצע על ידי איש מקצוע מומחה שמוכר על ידי משרד הבריאות ושיש לו נסיון בטיפול התנהגותי קוגניטיבי ממוקד מסוג זה.
    בברכה, ד״ר מרים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו