מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אבודה ...אנונימי05/01/2015
אני רוצה לשתף אותכם בכמה דברים.. זאת פעם ראשונה שאני נכנסת לפורום בנושא זה.
כל חיי הייתי בן אדם ביישן ומופנם אך זה לא הפריע לי ברמה היומיומית כי היו לי חברים בעיקר בתיכון והיה לי טוב.
בצבא התחילו כל הבעיות שכנראה תמיד היו אך לא קיבלו טיפול, הרגשתי חסרת אונים מול כולם, לא הצלחתי לפתח קשרים, הרגשתי בודדה, הרגשתי עוף מוזר רוב השירות הצבאי, ואני חושבת שזה השפיע עליי מאד לא טוב, גם הרבה קשרים התערערו , אך אני לא בטוחה שמהסיבה הזאת...
אני חושבת כל הזמן בראש מה חושבים עליי ומפוחדת שמקבלים עליי רושם לא טוב, זה מקשה עליי לדבר עם אנשים ולבטא את עצמי, כי עם חברים אני יכולה להיות הכי מצחיקה והכי מגניבה, והיו תקופות באמת שהרגשתי הכי טוב עם עצמי,
אך מאז הצבא זה לא כך. כל אחד שמדבר איתי אני מרגישה פחד כלשהו וקשה לי להתסכל לו ישירות בעיניים, והאמת שזה מתחיל לקרות לי גם עם אנשים קרובים יותר, קשה לי להסתכל בעיניים. חשוב לי לציין שיש ימים שטוב ויש ימים שזה לא עוזב אותי...
עכשיו התחלתי ללמוד במכללה ואני חווה קשיים מטורפים, זה פשוט סבל כל יום מחדש להיות בתוך הכיתה, אני מרגישה איך כולם מסתכלים עליי יש לי כל המזן דופק מהיר, אני מרגישה לפעמים רעד, חנק בגרון, אני זזה כל הזמן מחוסר נוחות וכמובן שלא מצליחה להתרכז, דבר שפוגע בציונים לצערי.
בחיים לא לקחתי תרופות כי אף פעם זה לא הגיע לרמה כזאת ואף פעם לא חשבתי שיש לי בעיה שאפשר לטפל בה, פשוט חשבתי שככה אני וזהו... אני חושדת שזה חרדה חברתית, רק לפני כמה ימים הסתכלתי באינטרנט וגיליתי שזה כל התסמינים...
מישו יכול לייעץ לי מה כדאי לעשות??? איך פונים בכלל לפסיכיאטר? בחיים לא התעסקתי בדברים האלו... ואני ממש רוצה לשנות את זה כי קשה לי לחיות ככה... כל הגוף שלי תפוס מלחץ כל הזמן.. נמאס לי מהמצב הזה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבודה ... - תגובה
ד''ר מרים לבין08/01/2015שלום, חרדה חברתית זו בעיה שמתבטאת באופן שונה ובדרגות חומרה שונות אצל אנשים שונים. על פי התרשמותי מדבריך, את לא צריכה להיבהל וגם לא למהר ולרוץ לפסיכיאטר. אני ממליצה שתפני לטיפול פסיכולוגי מהסוג הקוגניטיבי התנהגותי. המחקר העדכני מצביע על כך שזהו הטיפול היעיל ביותר היום לחרדה חברתית. יותר יעיל מהטיפול התרופתי! בנוסף, זה לא חייב להיות תהליך ארוך. גם טיפול ממוקד וקצר יכול להפחית את החרדה באופן משמעותי.
כשאת בוחרת מטפל חשוב שזה יהיה פסיכולוג קליני שמוכר על ידי משרד הבריאות ומנוסה בטיפול קוגניטיבי התנהגותי. אשמח להפנות אותך לפסיכולוג קליני באיזור מגוריך.
בברכה, ד״ר מרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)