מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדה חברתיתאלון22/01/2015
היי. אני בן 20, וסובל מחרדה חברתית מאז שזוכר את עצמי.
מגיל קטן אני מסתגר בבית ולא יוצא. לא הייתה לי אף פעם בעיה לתקשר עם אנשים אבל יש לי פחד ממקומות ציבוריים ומקומות שיש בהם הרבה אנשים..
אני נמצא בלחץ תמידי, בעיקר בגלל הלחץ של הצבא.. אני בן אדם שלחוץ מטבעו ותמיד סבלתי מכך, לפני כל יום חשוב אני לא אצליח להרדם, וגם אם אצליח, אתעורר באמצע הלילה עם הקאות ושלשולים.
לאחרונה המצב החמיר, אני ממש נלחץ כל פעם שפונים אלי או מדברים איתי, גם אם זה מישהו שאני מרגיש ממש בנוח איתו. אני אתחיל להזיע ולגמגם, להסמיק ולהרגיש תעוקה בחזה ובצוואר. בנוסף אני כל הזמן מפחד שמסתכלים עלי, ומסתכל לצדדים כל הזמן כדי לוודאות שאף אחד באמת לא מסתכל. אנני כל הזמן מתוח, הישיבה שלי מראה על כך וגם אני הרבה מחזיק את הכתפיים למעלה ומכניס את הבטן מהלחץ, ואנשים רואים ומעירים על זה\ שואלים למה אני לחוץ.
הפסיכיאטר רשם לי תרופה בשם ויפאקס, אבל אני מפחד לקחת אותה.
אני מפחד בעיקר מהתופעות לוואי כמו ירידה בתשוקה מינית ובחילות, ובכלל מהתמכרות לתרופה. קראתי ברשת שמאוד קשה להגמל ממנה, וזה הפחד הכי גדול שלי.
האם כדאי לי להתחיל לקחת את התרופה? תוך כמה זמן אתחיל לראות שיפור במצב, כמה זמן בדרך כלל הטיפול נמשך?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה חברתית - תגובה
ד''ר דניאל לומברוזו28/01/2015קשייך הרבים והנמשכים שנים לא מעטות מוכיחים כי המערכת החרדתית בה הנך מצוי רחבה יותר והיא מעבר לחרדה חברתית. להפרעה כללית כזו יש צורך להתייחס באורח מעמיק והחלטי. מכאן אתה מבין שאני ממליץ לך להתחיל בלי היסוס בטיפול תרופתי כשבמקביל עליך להתחיל גם בטיפול פסיכולוגי ממוקד. רק שילוב של שני סוגי הטיפול יכול להבטיח לך שינוי רצוי במצבך. לכל התרופות החדישות יש תופעות לוואי בתחילת השימוש בהן. יש גם דרך בדוקה ולא מסובכת להפסיק את השימוש בתרופה אם אין בה צורך או שיעילותה אפסית. וצריך גם להזהר ממידע אינטרנטי מפחיד ובלתי מבוסס!
כמה מילים על ויאפקס: ויאפקס הידועה גם בשמות אחרים כמו אפקסור (ונלפקסין) היא תרופה יעילה לטיפול בדיכאון ובמצבי חרדה. הדור הנוכחי של תרופות אלו כולל תרופות ממשפחת SSRI. תרופות אלה פועלות באופן סלקטיבי על סרטונין, הן יעילות, ותופעות הלוואי שלהן פחותות. אך SSRI אינו יעיל מספיק בקרב חלק מהחולים ולכן יש מקום להשתמש בתרופות SNRI, וויאפקס (ונלפקסין) ביניהן. הן פועלות בדומה ל- SSRI אך משפיעות גם על סרטונין וגם על נוראדרנלין. לכן הן יעילות יותר לגבי חלק מהמטופלים. ויאפקס עלולה לגרום בתחילת השימוש לכאבי ראש, עייפות, ישנוניות, שלשול או עצירות, בחילות, קשיים בהרדמות ופגיעה באיכות השינה, וכן ירידה בחשק המיני. אולם רוב תופעות הלוואי נעלמות עם ההסתגלות לתרופה, לאחר 4-5 שבועות.
צא לדרך בהקדם ובהצלחה (lombrozodaniel.com).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)