חרדה מלדבר

מנהל הפורום

פרופ` דניאל לומברוזו
פרופ' דניאל לומברוזו
לקביעת תור אצל פרופ' דניאל לומברוזו ללא פרסום בפורום

• חרדה מלדבר
    בתיה
    19/03/2016

שלום רב, אני סטודנטית לעבודה סוציאלית בת 22 ואני לומדת קורס על חרדה חברתית ואני מרגישה שזה ממש מה שאני סובלת ממנו.
    אני אדם מאוד דעתן ומאוד אוהבת לדבר, אבל ברגע שאני נמצאת מול הרבה אנשים אני מתביישת לדבר שטויות.
    דוגמא לכך היא במעגלים שאנו דנים בכיתת לימוד, כשכל אחד צריך להגיד את דעתו פתאום הידיים רועדות, הקול רועד ואני מרגישה שהמוח שלי ריק. למרות שלפני שהגיע תורי אני מלאה במחשבות ויודעת בדיוק מה עליי להגיד. הרבה פעמים אני מרגישה שאני פשוט מצטיירת כטיפשה.
    האם יש איזושהי דרך לעבוד על זה?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מלדבר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה מלדבר - תגובה

ד''ר מרים לבין
    20/03/2016

שלום, יש בהחלט דרכים לעבוד על זה וכדאי לעבוד על זה במסגרת של טיפול כיוון שבעיות מסוג זה אינן חולפות ולעיתים מחריפות במשך הזמן . בטיפול קוגניטיבי התנהגותי תוכלי ללמוד להתמודד עם המחשבות השליליות על עצמך ולשפר את ההערכה העצמית שלך. בינתיים, את יכולה לנסות לדבר יותר ולהביע את דעתך בקבוצות קטנות ובמצבים שמלחיצים אותך פחות מאשר לדבר בכיתה, למשל, בקבוצה של חברים או משפחה ובאופן הדרגתי להתקדם למצבים בהם הקבוצה יותר גדולה ו/או פחות מוכרת. בטיפול הקוגניטיבי התנהגותי, אנחנו עובדים על חשיפה הדרגתית למצבים חברתיים שונים בהתאמה לצורכי המטופל ואף משלבים הרפיה אם יש צורך בכך.
    בהצלחה, ד"ר מרים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו