בעיה חברתית לאורך שנים לא יודעת איך יוצרים קשרים

מנהל הפורום

פרופ` דניאל לומברוזו
פרופ' דניאל לומברוזו
לקביעת תור אצל פרופ' דניאל לומברוזו ללא פרסום בפורום

• בעיה חברתית לאורך שנים לא יודעת איך יוצרים קשרים
    קרן
    30/06/2016

שלום, אתן קצת רקע, לאורך כל החיים (היום בת 27) לא היו לי הרבה חברים, כל פעם 2-3 טובים ולעיתים אחרים "בסביבה" הכוונה היא, נגיד ביסודי פעם בכמה זמן הייתי נפגשת כל פעם עם חברה אחרת, וככה גם בתיכון, ביסודי תמיד ניסיתי להפגש עם חברה מסויימת שהחשבתי כטובה, והיא תמיד לא רצתה, ומשום מה המשכתי לנסות, במקביל מדי פעם הייתי נפגשת עם אחרות מדי פעם.
    לא רציתי ללכת לחוגים, ומה שהעסיק אותי היה צופים, שחיה כדורסל וקריאה. (לא בחוגים אלא באופן אישי).
    ממש לא הייתי מקובלת בלשון המעטה, והיו לי מעט חברות כמו שאמרתי, שגם הן לא היו עקביות.
    בתיכון המשכתי למצוא לעצמי תחביבים ומשמעות בחיי, והיו לי כמה 4-5 חברים טובים, ומדי פעם מפגשים עם עוד חברים. אבל אף פעם לא הרגשתי שבאמת רוצים בחברתי. אולי חוץ מ2-3.

בשנים האחרונות, אני רואה שאנשים אחרים מצליחים להכיר ולהתחבר ואני לא.
    אני נמצאת ביותר קבוצות השתייכות, לימודים,עבודה, התנדבויות,חוגים. ואני רואה סביבי שאנשים מתחברים, מעבר לקבוצה מדברים על להפגש, ואני לא מצליחה ולא יודעת כ"כ איך ליצור את הקשרים האלה מעבר.
    באופן אירוני כל חצי שנה ב4 שנים האחרונות הייתה לי חברה יותר קרובה, אבל לא כאלו שאני כ"כ מתחברת אליהן, אלא כאלה שאיכשהו נוצר קשר, או שהן יצרו או שאני יצרתי קשר סביב נושא משותף- טיולים.

אני לא מבינה איך יוצרים קשרים חברתיים, וזה מתסכל אותי שאני לא מצליחה כשאני רואה שאחרים כן יש להם חברים יותר מאשר לי וזה קורה להם בקלות.

יש לי עולם עשיר ומלא ולפעמים אני מעדיפה את עצמי על פני מפגש עם אחרים (אציין שאני בזוגיות, אבל לא אינטנסיבית שבגללה אין לי זמן לחברים), אבל שוב מתסכל שגם אם אני רוצה להכיר אני לא יודעת איך עושים את זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה חברתית לאורך שנים לא יודעת איך יוצרים קשרים - תגובה

ד''ר מרים לבין
    30/06/2016

שלום קרן, ממכתבך נראה כי לא מדובר בחרדה חברתית. הקושי שלך מקורו בכך שאת לא מבינה היטב מצבים חברתיים וכתוצאה מכך את כנראה עושה טעויות גם בתגובות שלך במצבים אלו. את ההבנה והמיומנות החברתית אפשר לפתח בטיפול אצל פסיכולוג/את קלינית שיעבדו איתך בצורה ממוקדת על הבעיה הזו. אני ממליצה לך לפנות לפסיכולוגים שעובדים בגישה הקוגניטיבית התנהגותית עם נסיון בתחום של הקניית מיומנויות חברתיות.
    בהצלחה! מרים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו