קושי באינטרקציות חברתיות- לחץ ותסכול

מנהל הפורום

פרופ` דניאל לומברוזו
פרופ' דניאל לומברוזו
לקביעת תור אצל פרופ' דניאל לומברוזו ללא פרסום בפורום

• קושי באינטרקציות חברתיות- לחץ ותסכול
    ליאת
    22/09/2016

היי, אני בת 22, שמתי לב שכשאני וחברות נתקלות באנשים חדשים, הן מצליחות ליצור שיחה, להתחבר ואני לא מסוגלת לדבר, התשובות שלי קצרות וממוקדות. אני מרגישה באותו רגע שאני נמצאת בבחינה מלחיצה ושקיבלתי מעין "בלאק אאוט" ואין לי מושג מה לעשות. לעומת זאת, יש מקרים שאני יכולה לדבר ללא הרף, בתנאי שאני מרגישה מספיק בנוח, גם אם מדובר באינטרקציה עם אנשים זרים, אך בד"כ זה קורה לעיתים רחוקות יותר. איך משנים את המצב? תחושת הלחץ והשיתוק מעיקה עלי וגורמת לי לחוש תסכול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי באינטרקציות חברתיות- לחץ ותסכול - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    24/09/2016

שלום לך, נראה כי מדובר בחרדה וקושי להסתגל במהירות לסביבה חדשה. יכולות להיות לתופעה זו כמה סיבות, חלקן אולי בתהליכים מוקדמים מהבית, כדאי יהיה לשוחח על כך עם איש מקצוע (פסיכולוג קליני, עו"ס וכד'). בדומה, תרגול אסרטיביות שגם אותו כדאי לעשות עם פסיכולוג התנהגותי מוסמך. יחד עם זאת אוכל להציע לך תרגול מסוים שתוכלי לבצע בכוחות עצמך: הכיני לעצמך טקסט של שיחה ראשונית עם מישהו. טקסט שיכלול את אותם הדברים שתרצי לומר במפגש חדש. חזרי על נוסח הדברים מספר רב של פעמים, עדיף בקול רם ומול מראה, וזאת עד שהדברים יופנמו היטב. נסי זאת בתחילה עם אנשים שאת מכירה ולאחר תרגול קצר נסי בדיוק את אותם המשפטים בחברה חדשה. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו