מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קושי באינטרקציות חברתיות- לחץ ותסכולליאת22/09/2016
היי, אני בת 22, שמתי לב שכשאני וחברות נתקלות באנשים חדשים, הן מצליחות ליצור שיחה, להתחבר ואני לא מסוגלת לדבר, התשובות שלי קצרות וממוקדות. אני מרגישה באותו רגע שאני נמצאת בבחינה מלחיצה ושקיבלתי מעין "בלאק אאוט" ואין לי מושג מה לעשות. לעומת זאת, יש מקרים שאני יכולה לדבר ללא הרף, בתנאי שאני מרגישה מספיק בנוח, גם אם מדובר באינטרקציה עם אנשים זרים, אך בד"כ זה קורה לעיתים רחוקות יותר. איך משנים את המצב? תחושת הלחץ והשיתוק מעיקה עלי וגורמת לי לחוש תסכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קושי באינטרקציות חברתיות- לחץ ותסכול - תגובה
ד''ר דניאל לומברוזו24/09/2016שלום לך, נראה כי מדובר בחרדה וקושי להסתגל במהירות לסביבה חדשה. יכולות להיות לתופעה זו כמה סיבות, חלקן אולי בתהליכים מוקדמים מהבית, כדאי יהיה לשוחח על כך עם איש מקצוע (פסיכולוג קליני, עו"ס וכד'). בדומה, תרגול אסרטיביות שגם אותו כדאי לעשות עם פסיכולוג התנהגותי מוסמך. יחד עם זאת אוכל להציע לך תרגול מסוים שתוכלי לבצע בכוחות עצמך: הכיני לעצמך טקסט של שיחה ראשונית עם מישהו. טקסט שיכלול את אותם הדברים שתרצי לומר במפגש חדש. חזרי על נוסח הדברים מספר רב של פעמים, עדיף בקול רם ומול מראה, וזאת עד שהדברים יופנמו היטב. נסי זאת בתחילה עם אנשים שאת מכירה ולאחר תרגול קצר נסי בדיוק את אותם המשפטים בחברה חדשה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)