חרדה חברתית - טיפול עצמי?

מנהל הפורום

פרופ` דניאל לומברוזו
פרופ' דניאל לומברוזו
לקביעת תור אצל פרופ' דניאל לומברוזו ללא פרסום בפורום

• חרדה חברתית - טיפול עצמי?
    שלום
    15/10/2016

שלום ד"ר דניאל.
    אני בן 25.
    לאחר מחקר ארוך ומקיף באינטרנט ותקופה ארוכה של לבטים גיליתי והשלמתי עם זה שיש לי חרדה חברתית. כבר מלא זמן.
    אולי מאז שאני זוכר את עצמי.
    בשנה-שנתיים האחרונות אני מאמין שהחרדה החריפה ואני ממש מוצא את עצמי במצב של הסמקה והזעה מול אנשים וקושי נורא לתפקד במצבים חברתיים למרות שאני מנסה, אני תמיד מוצא את עצמי איכשהו בורח או נמנע מאירועים שמביכים אותי ומעדיף להישאר בבית.
    בקיצור כל הסיפמטומים.

אני כן מנסה לפעמים להתעמת עם הפחדים והמבוכה ולעשות את מה שאני נמנע ממנו אך החרדה לצערי לא נעלמת.
    כבר מלא זמן שאני מחפש באינטרנט אחר טיפול עצמי ולא הצלחתי למצוא אחד כזה ובנוסף יש שיטות רבות ומבלבלות.

העניין הוא, שלפני שאני ניגש לפסיכולוג(מעדיף שלא כי זה דורש לערב את ההורים, שאני לא מעוניין כל כך שידעו איך אני מרגיש ומה מפריע לי)
    אני אשמח אם תוכל להפנות אותי לשיטות/דרכים לטיפול בעצמי בבעיה.

תודה רבה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חברתית - טיפול עצמי?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול עצמי בחרדה חברתית

ד''ר דניאל לומברוזו
    18/10/2016

ראשית, ברצוני להתנצל על העיכוב בתשובתי וזאת עקב חופשת החגים. לשאלתך, קיימים ספרי הדרכה רבים העוסקים בטיפול עצמי. איני ממליץ על אף אחד מהם וזאת לא משום רמתם הספרותית אלא משום חוסר היעילות והתועלת הטיפולית האפסית שניתן להפיק מהם. אינך נער, אתה בן 25 ואמור להיות אדם עצמאי, אבל נראה שאתה עדיין תלוי בהוריך וזה חלק מהבעיה. החלק השני של הבעיה נעוץ באבחנה. יתכן שבעייתך היא אכן חרדה חברתית, אך יתכן שיש גם גורמים נוספים המעורבים בבעייתך. אני כותב דברים אלה משום שאני סבור שאתה חייב לעצמך ברור מעמיק של מצבך והגורמים המפריעים לתפקודך התקין. עליך להפסיק לחפש פתרון אינסטנט ולפנות לפסיכולוג קליני מנוסה לברור ואבחון. לאחר מכן תקבל החלטה כיצד להתמודד עם מצוקתך. שיהיה בהצלחה וחג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכולוג התנהגותי קוגנטיבי

ד
    18/10/2016

האם יש טעם ללכת לטיפול CBT או קודם לפסיכולוג קליני? אני לא מעוניין להיות מטופל בתרופות.

תודה רבה על המענה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול או CBT

ד''ר דניאל לומברוזו
    19/10/2016

הכוונה היא לפסיכולוג קליני מומחה המטפל בשיטה קוגניטיבית - התנהגותית (CBT). כך שהאבחון והטיפול, אם תחליט להמשיך בו, יהיו ברצף אחד. אין טעם להפריד בין הדברים, וכן, יש להיזהר בפניה לטיפול בבחירת המטפל ולהעדיף מטפל שהוא במומחיותו פסיכולוג קליני או בעל מקצוע מורשה ע"י משרד הבריאות, בתחום הטיפול הנפשי. יש לזכור כי טיפול CBT הנו טיפול נפשי (פסיכותרפיה) לכל דבר, ומיומנות המטפל, הכשרתו ונסיונו בתחום הטיפול הקליני חשובים ביותר לרווחת המטופל. וכן, לא מדובר כלל בטיפול תרופתי!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על העזרה והמענה ד"ר :)

ד
    19/10/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו