מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא בטוח אבל כנראה חרדה חברתיתאורן31/05/2017
שלום רב. בן 21, כבר תקופה של 6 שנים בערך אני מרגיש רעה עם עצמי חרדות,דיכאונות,מועקה בבטן,חוסר נחת,משבות טורדניות,הרגשה של חוסר סיפוק מהחיים,חוסר מוטיבציה,לא מצליח לקבל החלטות,לא מרגיש משוחרר,לחוץ!
אז ככה. רק לאחרונה הבנתי שכנראה מדובר בחרדה חברתית,
לפי מה שאנשים רשמו פה בפורום הרגשתי שאני מתחבר מאוד,
כל השנים האלה אני פשוט לא ידעתי מה יש לי בדיוק, חשבתי אולי שזה משהו שאני עושה ביום ביום שמשפיע על ההרגשה שלי אני גר במקום שאין תמיד הבה מה לעשות ואני מוצא את עצמי בבית הרבה משעומם חשבתי שאולי זה משפיע (סתם דוגמא) הבעיה העיקרית שלי כרגע זה שאני חייל שעומד להשתחרר ואני מפחד ללכת לעבוד אפילו בתחנת דלק אני יודע שאני הולך לעבוד מול לקוחות וזה ממש ממש מלחיץ אותי אני מרגיש שאני בטוח לא יצליח לדוגמה: אני לא טוב בחשבון אז אני יודע שאני לא יצליח בקופה ואני ילחץ עד מוות ואני לא ימצא את עצמי ויאבד את עצמי ויכנס עוד יותר ללחץ, המחשב שללכת לעבוד עם אנשים מזעזעת אותי אני רק מדמיין את זה ואני מתחיל להזיע וזה מבאס כי אני רוצה להצליח בחיים ! רוצה להעביר הרצאות בחברה שלי כשהיה בוס גדול! ואני כבר מעכשיו מרגיש שאין לי סיכוי. אני יביא עוד דוגמה היה לי קורס משתחחרים לא מזמן חלק הגדול בקרוס אני מכיר, חברים שלי אבל עדיין בכול זאת הרגשתי נורא לחוץ וזה הפך אותי לזומבי לפעמים, ואני שונא את זה נורא הזעתי שם למרות שלא היה חם בכיתה. למשל ממש חשבתי 100 פעם עם להגיד משהו, ולפעמים היה לנו הרצאות של 50 חיילים בערך אני ישבתי בקהל ופחדתי שהמרצה ישאל אותי שאלה או יבקש ממני משהו, גם אז נורא הזעתי וכשמישהו אחר היה אומר משהוא הייתי מאוד מקנא בו שהוא יכול לדבר ככה בלי בעיה, ויכול להצחיק בלי בעיה,כשהייתי בתיכון חשבתי שבצבא זה יעבור לי אני כרגע בתפקיד שיש בו הרבה האטרקציה עם חיילים כמו מפקד כזה וזה תפקיד שצריך תמיד לתת עמדה וללפעמים להתווכח עם חיילים ואני תמיד נמנע מזה מפחד לריב, ובקיצור יש לי מלא דוגמאות. עשיתי מבחן ליבוביץ ויצא לי חרדה חברתית בולטת, חשוב להגיד שהייתי אצל בסיכיאטר 4 פעמים בערך לקחתי לוסטרול 50 זה היה בתיכון ומה שאני זוכר שזה לא כזה עבד לי הייתי אצל פסיכולוגית במקביל גם 3 פעמים בערך ולא הרגשתי שזה ממש עוזר לי זה היה לפני 3 שנים בערך ועכשיו אני יוצא לאזרחות ואני יודע שאני לא הסתדר ככה במצב הזה. אני רוצה ללמוד ולהיות מרכוז ! ולא להתייחס ולעביר ביקורת אלי או על מישהו אחר
ויש לי עוד משהו אולי זה קשור אולי אני צריך להפסיק עם זה אני יכול לשמוע מוזיקה ודמיין את עצמי נוסע ברכב יוקרתי נגיד למפגש חברים או לקורס משתחחרים נגיד ואני מרגיש שיש לי צורך כול הזמן לדמיין את זה אני יכול לשמוע מוזיקה 4 שעות ורק לדמיין דברים כאלה ואז אני מרגיש קצת סיפוק יכו להיות שזה קשור לחרדה החברתית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה, חוסר ביטחון ופנטזיות
ד''ר דניאל לומברוזו04/06/2017אכן, אתה סובל גם מחרדה כללית וגם אך בעיקר מחרדה חברתית. גרעין הבעיה שלך הוא בחוסר הביטחון העמוק שיש בך. חוסר הביטחון ותחושת הכישלון וההרגשה שלא תצליח במעשיך גורמת לך לדמיין מצבים של עליונות והצלחה. אתה עומד להשתחרר בקרוב את התנהגותך ובעיותיך שייכות עדיין לגיל ההתבגרות, לכן, הטיפול הפסיכולוגי במצבך חייב להיות מקיף וכולל: גם ברור מצבך לעומק, גם ייעוץ והכוונה וגם תרגול לשינוי התנהגותי כמו חיזוק האסרטיביות למשל. בהחלט יתכן שהטיפול התרופתי לא יעזור לך, וטיפול פסיכולוגי ארוך טווח לא נסית. וזה בדיוק מה שאני מציע לך לעשות ויפה שעה אחת קודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)