מפחדת ממה שיקרה בצבא

מנהל הפורום

פרופ` דניאל לומברוזו
פרופ' דניאל לומברוזו
לקביעת תור אצל פרופ' דניאל לומברוזו ללא פרסום בפורום

• מפחדת ממה שיקרה בצבא
    נועה
    28/09/2017

היי,
    אני נועה ואני בת 18 לפני גיוס. תמיד הייתי ביישנית והתקשיתי למצוא חברים, יש לי שתי חברות טובות שהן כל העולם החברתי שלי בעצם וטוב לי עם זה.
    אני מתגייסת בשבוע הבא ואני מיועדת לתפקיד מסוים שרוב הסיכויים לא יהיה קל"ב ואני ממש מפחדת מהגיוס ומהשירות ומהאנשים ומהמפקדים, כשאני חושבת על השנתיים הבאות אני רואה רק פחד ואימה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מפחדת ממה שיקרה בצבא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד ממסגרת צבאית

יניב רוזן
    28/09/2017

היי נועה,
    רבים חוששים מהיציאה מהבית וההתגייסות לצבא. זהו מצב חדש לחלוטין ולכן טבעי שיעורר חששות ופחדים. הרקע האישי שלך בוודאי תורם את חלקו להגברת הפחד.
    אם רצונך בקבלת מספר טיפים אומר שאת צריכה לתת לעצמך את הזמן להתרגל למערכת. אנחנו לא נקבעים על פי תקופה קצרה. לכן, יחד עם חלוף הזמן וסבלנות תוכלי ליצור לעצמך חברות ולהשתלב במערכת. זה מאד טבעי שהתכונות האישיות שלנו מוצנעות כאשר אנחנו מגיעים למקום ולסביבה חדשה. אל תהיי ביקורתית כלפי עצמך, ושוב העניקי לעצמך את הזמן עד שתרגישי בנוח עם האנשים מסביבך ואז תוכלי לחשוף את המיוחדות שלך.
    אם רצונך בהכוונה אחרת, אומר שניתן לעבוד על כישורים חברתיים עם מטפל. ניתן גם לעבוד על הורדת הפחדים והמתח. לשם כך, מומלץ שתפני לטיפול קוגניטיבי התנהגותי ממוקד צרכים. חשוב באמת לעבוד ממוקד לעבוד על הכישורים החברתיים שלך. זה מאד יעזור לך.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו