נוגדי פסיכוזה לחרדה חברתית כטיפול משלים

מנהל הפורום

פרופ` דניאל לומברוזו
פרופ' דניאל לומברוזו
לקביעת תור אצל פרופ' דניאל לומברוזו ללא פרסום בפורום

• נוגדי פסיכוזה לחרדה חברתית כטיפול משלים
    גיא
    15/11/2017

שלום רב,
    אני סובל מזה 17 מחרדה חברתית קשה מאוד עם דיכאון משני. טופלתי בנוגדי דיכאון וחרדה ממשפחת SSRI ו- SNRI וקלונקס באופן נקודתי. למעט הקלונקס 2 מ"ג, התרופות הרבות שעשיתי בהן שימוש ממשפחת SSRI ו- SNRI כמעט כולן! לא הפחיתו את החרדה באופן משמעותי. מהי דעתך על טיפול משלים בנוגדי פסיכוזה דוגמת סרוקוול (קווטיאפין) להפחתת החרדה החברתית?? האם ישנו נוגד פסיכוזה עם התוויה ברורה לטיפול בהפרעת חרדה? או מהי התרופה נוגדת הפסיכוזה שתמליצי על סמך ניסיון קליני למטופל מאוד חרדתי ללא פסיכוזה. בתודה ובברכה אייל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כדור אנטי פסיכוטי לחרדה

יניב רוזן
    17/11/2017

שלום אייל,
    ראשית אני מציין שכול העניין התרופתי הוא תחת סמכויותיו של הרופא המטפל.
    שנית, היות וניסית לא מעט תרופות, אפשר לשקול בדיקה גנטית לבדיקת התאמה של טיפול תרופתי. בבדיקה זו (שאינה זולה) לוקחים דגימת רוק ובודקים אילו תרופות מתאימות לך ברמה הגנטית, ועל כן בעלות סיכוי גבוהה יותר לעזור.
    לשאלתך, אני חושב שבמקרה וקיימת חשיבה לנסות כדור אנטי - פסיכוטי, זיפרקסה או סרוקוואל הם אכן אפשרויות מקובלות שכן מסייעים גם במצבי חרדה ודיכאון. כמובן שצריך להתייחס לתופעות הלוואי שקיימות בכול כדור.
    התייעץ עם הרופא המטפל.
    לבסוף, חשוב לזכור כי טיפול קוגניטיבי התנהגותי הוא טיפול מצוין לחרדה חברתית ואני לא הייתי פוסל גם את האפשרות הזו.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו