מפגש ראשון עם המשפחה של החבר

מנהל הפורום

פרופ` דניאל לומברוזו
פרופ' דניאל לומברוזו
לקביעת תור אצל פרופ' דניאל לומברוזו ללא פרסום בפורום

• מפגש ראשון עם המשפחה של החבר
    דידי
    21/11/2017

אני לא חושבת שאני חרדתית אבל אני בהחלט נוירוטית, לא משהו שמשפיע עלי יותר מדי בהתנהגות הנורמטיבית, אבל כשאני צריכה להיות בסיטואציות לא נעימות אני ממש נכנסת ללחץ ולחרדה. ביום שישי אני מוזמנת פעם ראשונה לארוחה אצל המשפחה של החבר שלי, זו פעם ראשונה שאני פוגשת אותם וזו גם פעם ראשונה שאני בכלל מוזמנת למפגש מהסוג הזה ואני לחוצה נורא נורא ממה יהיה ומה הם יחשבו עלי ומה עושים ומה לא עושים - נשיקות? לפנות את הצלחת? להביא פרחים או קינוח? זה יכול להעליב? אני באשכרה מתחרפנת...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מפגש אצל הורי החבר מעלה חרדה

יניב רוזן
    21/11/2017

שלום,
    נוירוזה הוא מושג שהומצא על ידי הפסיכואנליזה, אך ימיו חלפו ואין עוד עושים שימוש בהגדרה זו.
    נשאר ממוקדים, בסיטואציה שאין לך שליטה
    עליה מכניסה אותך לחרדה. יהיה מצוין אם תשאלי את הורייך איך היה מקובל להתנהג במצב הזה מהניסיון שלהם? שאלי חברות שהיו במעמד הזה כיצד התנהגו? שאלי את חברך כיצד נהוג להתנהג אצלם בארוחות ערב בכללי? וארוחות אורחים?
    אני מניח שכול התשובות יעזרו לך להבין טוב יותר את הסיטואציה.
    אני מסביר שאנחנו לעולם לא נקבעים על ידי אירוע אחד ואף אחד לא יגבש עלייך דעה. הציעי את עזרתך וראי מה תהיה התגובה.
    סהכ מדובר באירוע חביב. נסי ליהנות ממנו.
    יחד עם הנאמר, אני מציע לך בחום לעבור טיפול קוגניטיבי התנהגותי כדי שבאמת תלמדי להתמודד עם החרדה והרגשות האחרים. תבני הערכה עצמית ועוד.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו