טיפול בחשיפה לחדרה חברתית

מנהל הפורום

פרופ` דניאל לומברוזו
פרופ' דניאל לומברוזו
לקביעת תור אצל פרופ' דניאל לומברוזו ללא פרסום בפורום

• טיפול בחשיפה לחדרה חברתית
    אמנון
    28/11/2017

אני רוצה לקבל חוות דעת על האפשרות של טיפוח בחשיפה למי שסובל מחרדה חברתית. לי זה נראה קצת מופרך..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשיפה הדרגתית

יניב רוזן
    28/11/2017

היי,
    חשיפה הדרגתית היא הבסיס בטיפול קוגניטיבי התנהגותי בחרדות שהוא טיפול מצוין ומוכח מחקרית. אני אסביר, חרדה שהינה פחד בלתי סביר, מוקצן ומוגזם מאובייקט או אירוע שרמת הסכנה בו נמוכה הרבה יותר, מתאפיינת בהתנהגות הימנעותית. ולכן, בתהליך של חשיפה הדרגתית מתרחש תהליך הפוך של התרגלות. באופן זה, האדם מגלה כי התרחישים הקטסטרופליים לא מתממשים, או שהוא מסוגל להתמודד ועוד ועוד.
    לסיום, חשוב להבין כי הטיפול בחרדה חברתית כולל אלמנטים רבים: שינוי דפוסי חשיבה, רכישת כישורים חברתיים, בניית הערכה עצמית חיובית, הבנה מהי חרדה? וכיצד מתמודדים איתה, מיומנויות של הרגעות והרפייה, עידוד של אומץ ונחישות ועוד ועוד. הללו, יחדיו, יוצרים את השלם, את השינוי, את ההחלמה. לעולם לא מרכיב יחיד.
    ניתן לקרוא רבות על חשיפה הדרגתית. קיימים סרטונים בנושא.
    עשה קצת עבודה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו