הבת שלי לא רוצה לצאת לטיולים

מנהל הפורום

פרופ` דניאל לומברוזו
פרופ' דניאל לומברוזו
לקביעת תור אצל פרופ' דניאל לומברוזו ללא פרסום בפורום
 
  • הבת שלי לא רוצה לצאת לטיולים
    דליה
    12/12/2017

    הבת שלי בת 13 מסרבת להשתתף בפעילויות חברתיות, לא הולכת למסיבות יום הולדת, סירבה השנה להמשיך ללכת לצופים והיא לא מוכנה לצאת לטיולים בית ספריים, רוצה שאכתוב לה פתק שהיא חולה... זו תופעה חדשה שלא הייתה בשנים הקודמות והמחנכת שלה אומרת שגם בבית הספר היא מתבודדת אבל לא נראה שיש לה בעיות חברתיות מצד שאר הכיתה. ניסינו ללכת למטפל אבל היא לא משתפת פעולה. מה עושים איתה?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • חרדה חברתית

    יניב רוזן
    17/12/2017

    היי,
    אכן לעיתים קשה להשיג שיתוף פעולה עם צעירים. אבל, אתם ההורים צריכים להסביר לה שהיא מחוייבת ללכת לטיפול. שהיא יכולה לבחור את המטפל שאליו היא מתחברת, אבל לא תסכימי שהיא תמשיך ככה. זו מחויבותכם לדאוג שתגיע לטיפול. בדיוק כפי אם הייתה שוברת את היד ואומרת לא רוצה ללכת לרופא. מבלי לחשוב הרבה אני בטוח שהייתם דורשים זאת.
    צריך להבין שבתך מתמודדדת עם קושי רגשי כנראה חרדה חברתית או דיכאון (זאת מבלי להכיר אותה כמובן). במצבים כאשר נוצר קשר בין אירוע לעוררות של רגש שלילי באדם בוחר ברוב המקרים להימנע מהסיטואציה. זה פתח להידרדרות משמעותית. כרגע כנראה שהיא לא מבינה את זה, אבל זה ילך וייסתבך - בסבירות גבוה מאד.
    נסו ללכת לטיפול קוגניטיבי התנהגותי שהוא מצוין בחרדה ודיכאון. שהוא טיפול שהוא מבוסס ראיות ומוכח ביעילותו.
    בהצלחה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו