חרדה חברתית ומראה חיצוני

מנהל הפורום

פרופ` דניאל לומברוזו
פרופ' דניאל לומברוזו
לקביעת תור אצל פרופ' דניאל לומברוזו ללא פרסום בפורום

• חרדה חברתית ומראה חיצוני
    דרור
    29/12/2017

שלום רב,

אני בן 32, נשוי (ובקרוב עם ילד). בעבר הלא רחוק סבלתי מחרדה חברתית ברמה בינונית - קשה שגרמה לי להימנע ממפגשים חברתיים. טיפלתי בעבר באמצעות תרופות, מפגשים קבוצתיים וכו'. כיום אני סובל מחרדה ברמה סבירה (לעיתים קרובות הסמקה והזעה כשצריך לדבר מול אנשים בעבודה וביום יום, נבוך מאוד מהר, רעד בגוף כשצריך להתעמת עם בנאדם וכו'). ולשאלה עצמה - אני נראה ילד (לא פעם שואלים אותי אם עברתי את גיל 18) וזה מביך אותי נורא וגורם לי למה שנקרא "התקף חרדה לא מוסבר" כשעולה השאלה לגבי הגיל או המראה הצעיר שלי ביום יום ואני לא מצליח להתמודד עם זה. האם יכול להיות שהמראה הצעיר שלי הוא הגורם העיקרי לחרדה? אני אשמח מאוד לעצות כיצד ניתן להתמודד (ובבקשה בלי עצות כגון "בעתיד אתה תשמח מאוד לשמוע שיגידו לך שאתה נראה צעיר" :) ).

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חברתית ומראה חיצוני

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מראה צעיר

יניב רוזן
    30/12/2017

שלום דרור,
    המראה הצעיר שלך אינו הסיבה או הגורם לחרדה החברתית שלך אלא מה שאתה חושב עליו. ובכול זאת לשאלתך, ייתכן שיש לו השפעה משמעותית על החרדה החברתית, אך בוודאי אינו הגורם היחיד.
    חבל מאד שאתה לא פונה לטיפול פרטני אצל מומחה לטיפול בחרדה חברתית, אחרי שנוכחת לגלות שהטיפול הקבוצתי אינו מספיק כדי לתת מענה מלא לחרדה.
    מה שאני יכול לייעוץ לך שעשוי לעזור לך זה לעשות לעצמך חשיפה הדרגתית לעניין המראה הצעיר שלך וכך לנסות ליצור הקשרים חדשים במוח.
    ניתן לרשום על דפים ולתלות בבית, " אני נראה צעיר", "מי שצעיר אינו מספיק גבר". ודברים דומים. תן למוח שלך להתחיל לגלות אדישות לתוכן. לאחר מכן אתה יכול להתחיל לצחוק על זה עם אנשים ולומר "ככה זה שצעירים", העולם שייך לצעירים" ועוד ועוד. בעובדה שתפעל ב"היפוך תגובה" אתה מעביר מסר לחדה שאינך חושש ממנה. תיקח ממנה את אלמנט ההפתעה. ותתחיל לזלזל בה ולצחוק עליה. כול התהליך דורש אומץ, אבל אני סביר מאד מאד שגם יסייע לך לשנות את המצב.
    מקווה שעזרתי, ובהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו