מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם וכיצד להפסיק טיפול תרופתישירה21/01/2018
היי. אני מטופלת בטיפול תרופתי (רסיטל/ציפרמיל) כבר 10 שנים.
בעבר היה לי נסיון להפסיק שלא צלח בעקבות תחושות של חוסר יציבות רגשית שנגרמו בעקבות כך בשבועות הראשונים שלאחר ההפסקה (תחושות דכאון וחרדה גבוהות).
קראתי שאין מחקרים שיעידו על השלכות הטיפול לטווח הארוך.
ובכלל, הייתי רוצה מאוד להפסיק את השימוש בכדורים. לא אוהבת את התחושה שאני תלויה במשהו חיצוני שאחראי על מצב הרוח שלי. מצד שני, אני זוכרת שהייתי מוציאה המון אנרגיות כדי להרגיע את עצמי לפני הטיפול התרופתי וזה עייף אותי מאוד.
מה עושים?
יש אלטרנטיבות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתה וסיום נטילת טיפול תרופתי בעזרת מטפל
יניב רוזן21/01/2018שלום,
ההנחה היא שתרופות לאורך זמן מאבדות מהאפקטיביות שלהן. כמו כול תרופה תמיד יש נזקים לגוף כמו פגיעה בהתרבות תאים (אפשרי), פגיעה בכבד (אפשרי) וכו. ישנם מטופלים כרוניים שכך מספר שנים מעבירים אותם מטיפול תרופתי אחד לאחר לאחר ש אפקטיביות יורדת, וחוזר חלילה.
מה שבאמת חשוב, כאשר חושבים לעשות הפחתה בטיפול תרופתי, רצוי שמאד לעבוד עם מטפל כמה חודשים לפני, כדי שיחזק את המטופל, יכין אותן למעמד, יזהה את נקודות התקיעות של המטופל ויעבוד עליהם. קל וחומר זה במשך זמן ההפחתה, חשוב שהתהליך ילווה עם המטפל כדי שיוכל להעריך את המצב של המטופל, יתן לו כלים, יחזק אותו וימשיך לעבוד ולייצב אותו כדי שהתהליך יצליח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)