האם וכיצד להפסיק טיפול תרופתי

מנהל הפורום

פרופ` דניאל לומברוזו
פרופ' דניאל לומברוזו
לקביעת תור אצל פרופ' דניאל לומברוזו ללא פרסום בפורום

• האם וכיצד להפסיק טיפול תרופתי
    שירה
    21/01/2018

היי. אני מטופלת בטיפול תרופתי (רסיטל/ציפרמיל) כבר 10 שנים.
    בעבר היה לי נסיון להפסיק שלא צלח בעקבות תחושות של חוסר יציבות רגשית שנגרמו בעקבות כך בשבועות הראשונים שלאחר ההפסקה (תחושות דכאון וחרדה גבוהות).

קראתי שאין מחקרים שיעידו על השלכות הטיפול לטווח הארוך.
    ובכלל, הייתי רוצה מאוד להפסיק את השימוש בכדורים. לא אוהבת את התחושה שאני תלויה במשהו חיצוני שאחראי על מצב הרוח שלי. מצד שני, אני זוכרת שהייתי מוציאה המון אנרגיות כדי להרגיע את עצמי לפני הטיפול התרופתי וזה עייף אותי מאוד.
    מה עושים?
    יש אלטרנטיבות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפחתה וסיום נטילת טיפול תרופתי בעזרת מטפל

יניב רוזן
    21/01/2018

שלום,
    ההנחה היא שתרופות לאורך זמן מאבדות מהאפקטיביות שלהן. כמו כול תרופה תמיד יש נזקים לגוף כמו פגיעה בהתרבות תאים (אפשרי), פגיעה בכבד (אפשרי) וכו. ישנם מטופלים כרוניים שכך מספר שנים מעבירים אותם מטיפול תרופתי אחד לאחר לאחר ש אפקטיביות יורדת, וחוזר חלילה.
    מה שבאמת חשוב, כאשר חושבים לעשות הפחתה בטיפול תרופתי, רצוי שמאד לעבוד עם מטפל כמה חודשים לפני, כדי שיחזק את המטופל, יכין אותן למעמד, יזהה את נקודות התקיעות של המטופל ויעבוד עליהם. קל וחומר זה במשך זמן ההפחתה, חשוב שהתהליך ילווה עם המטפל כדי שיוכל להעריך את המצב של המטופל, יתן לו כלים, יחזק אותו וימשיך לעבוד ולייצב אותו כדי שהתהליך יצליח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו