האם ניתן ללמוד כישורים חברתיים?

מנהל הפורום

פרופ` דניאל לומברוזו
פרופ' דניאל לומברוזו
לקביעת תור אצל פרופ' דניאל לומברוזו ללא פרסום בפורום

• האם ניתן ללמוד כישורים חברתיים?
    אנוני
    03/02/2018

היי אני לא בטוח שמה שיש לי נופל לגמרי בתחום של חרדה חברתית. אני לא חרד בחברה ויש לי ביטחון עצמי סביר. הבעיה היא שאני לא מצליח לדבר עם אנשים. אין לי מה להגיד להם. אלו כישורים חברתיים שהיו לי בעבר, אבל נעלמו לי. אפשר ללמוד באיזשהו מקום את הכישורים האלו מחדש?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתן ללמוד ולשפר מיומנויות חברתיות

יניב רוזן
    04/02/2018

היי,
    קצת מוזרה הטענה שלך ואני אסביר מדוע. התנהגות היא מיומנויות שנרכשת על ידי תרגול ואימון וחווית הצלחה. השימוש במילה נרכשת אינו מקרי. התנהגות היא כמו חומר קיים. כלומר, אם בעבר ידעת לנהל שיחות אז סיבה שיהיה שינוי משמעותי במיומנויות. ובכול זאת, יש דבר אחד יותר חזק “מחומר קיים״, או התנהגות וזו לבטח המחשבה. שם לב אם יש שינוי חשיבתי אצלך? מחשבות כדוגמת: ״בטוח לא יהיה לי מה לומר”, בטוח חושבים שאני משעמם״. אלו סתם דוגמאות.
    ולכן, לשאלתך, לבטח אפשר לשפר מיומנויות חברתיות שהן בעצם התנהגויות. ברגע שמגבירים את המודעות למרכיבי ההתנהגות ולשלבים, מתרגלים ומאמנים לבטח המיומנויות החברתית תשתפר.
    אתה מוזמן לפנות אליי כדי לקבל ייעוץ והכוונה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו