חרדה חברתית חזרה אחרי שנים

מנהל הפורום

פרופ` דניאל לומברוזו
פרופ' דניאל לומברוזו
לקביעת תור אצל פרופ' דניאל לומברוזו ללא פרסום בפורום

• חרדה חברתית חזרה אחרי שנים
    פאולינה
    10/04/2018

כשהייתי נערה הייתה לי כנראה חרדה חברתית, לחץ ודפיקות לב כשהגעתי לסיטואציה חברתית גדולה. בזמנו לא טיפלתי בזה אבל הצלחתי להתמודד וזה סוג של עבר מעצמו. בתקופה האחרונה, ללא סיבה נראית לעין, אני מרגישה שזה חזר, אותן התחושות עולות בי כשאני מגיעה לאירועים דומים.. אני כן מעדיפה להתגבר על זה לבד אם זה אפשרי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לטפל בחרדה לבד?

יניב רוזן
    11/04/2018

היי,
    חשוב להבין כי אדם שמנצח את החרדה גם עובר שינוי משמעותי בדרך החשיבה שלו, מפתח תפיסת עולם חדשה, אדפטיבית וגמישה, לומד לטפל בצורה נכונה באירועים שליליים, מפתח חוסן, עצמה, נחישות, אומץ, קבלה עצמית, הערכה עצמית, רוכש כלים התנהגותיים ועוד. במילים אחרות, משמיד לחלוטין את תשתית החרדה.
    ידוע על מעט מאד החלמה ספונטנית מחרדה חברתית. כן זה ייתכן, אבל זה אופייני יותר לילדים שחוו חרדה בצעירותם, וחוו שיפור משמעותי עם התבגרותם.
    לטעמי האישי חבל מאד להתמודד לבד עם ה"מפלצת" הזו שנקראת חרדה. חרדה יכולה להניע תהליכים שליליים רבים. על כן אני ממליץ כן לגשת לטיפול אצל מומחה התחום.
    יחד עם זאת, הבחירה היא שלך ולכן ניתן לנסות להיעזר בספרים שעוסקים בתחום ההתמודדות על החרדה. כמו? " לנצח את הפחד" ודומיו.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו