עליה ברמת החרדה עד כדי שיתוק

מנהל הפורום

פרופ` דניאל לומברוזו
פרופ' דניאל לומברוזו
לקביעת תור אצל פרופ' דניאל לומברוזו ללא פרסום בפורום

• עליה ברמת החרדה עד כדי שיתוק
    אנונימי
    13/11/2020

שלום
    אני סובל מחרדה מאז לימודי התיכון אפילו לפני ,(בן 43+) , עם הזמן אני מגלה שדברים שעשיתי לפני כמה שנים , גם כשהייתי מודע שיש לי חרדה , לא מעיז לעשות אותם היום .
    רף החרדה רק עולה ואני נמנע מכל סיטואציה חברתית שאפשר להימנע ממנה.
    לא מאמין שטיפולים יועילו , ניסיתי טיפול תרופתי וגם שיחות עם פסיכולוג ולא עזר.
    לא יודע אם שווה בגיל כזה להשקיע בפתרון הבעיה או שכבר מאוחר .
    אשמח להכוונה.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מהו הגיל האופטימלי להתחלת טיפול בחרדה?

ד''ר דניאל לומברוזו
    06/01/2021

אומנם אינך ילד אך גילך, 43, אינו גיל מאוחר להתחלת טיפול. מנסיוני הטיפולי אני יכול להעיד שחלק ניכר מהמטופלים בהפרעות חרדה מגיעים בשנות ה-30 וה-40 ואף למעלה מזה. כמו כן, ידוע שתסמיני החרדה מתגברים עם הזמן בהפרעת חרדה בלתי מטופלת. הפרעת חרדה מגיבה טוב במיוחד לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) בתנאי שתעשה התאמה לאישיותו ולאיפיוניו של המטופל. זוהי אגב, טעותם של מטפלים רבים המבצעים טיפול סטנדרטי ולא טיפול מותאם אישית. על כן אני מציע לך לפנות בהקדם לפסיכולוג מומחה בתחום הפסיכולוגיה הקלינית, שהינו גם מיומן ומנוסה בתחום זה ולתת לנושא זה עדיפות ראשונית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו