מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פגיעה בשורש כף הידאמנון27/02/2019
דר' נכבד שלום
החלקתי בשטח וכדי לא ליפול על הגב הושטתי ידיים לאחור ונפגעתי בכף יד שמאל. בצילום לא נראה שבר וב us נתגלה קרע ברצועת tfc. ביצעתי גם mri שהראה סימני קונטוזיה באספקט אולנרי פרוקסימלי של הלונייט עם קריסת קורטקס מינימלית חשוד לקונטוזיה ושבר פוקאלי תת כונדרלי קטן, כמו כן קרע פוקאלי מלא קרוב לאינסרציה רדיאלית של tfc.
אני סובל מכאבים איומים,קושי ליישר את היד, נימול, חולשה בשרירי היד עם קושי לשאת דברים.
אודה על המלצה לדרכי טיפול. בן 56 מועסק כמפקח בנייה . הנפילה קרתה לי במהלך עבודתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ישי רוזנבלט27/02/2019גש למומחה לכירורגיה כף יד. צריך לבדוק אותך ולראות את ההדמיה ובהתאם להחליט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעה בשורש כף יד
אמנון27/02/2019תודה על המענה המהיר.קבעתי תור למומחה כף יד, לפי דברי האורטופד שבדק אותי בתחילה מסר שעליי לקבע את היד.
האם הדבר נכון עד לבדיקה אצל מומחה כף יד או להמתין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעה בשורש כף יד
אמנון27/02/2019דר' נכבד, תודה על המענה המהיר, אכן קבעתי כבר תור למומחה אך בשיחה עם האורטופד שטיפל בי בנושא נאמר לי כי יש צורך לקבע את היד עד להחלטה של המומחה.
מהי המלצתך בנידון? אודה לך על המלצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר ישי רוזנבלט27/02/2019אם החבלה טרייה ואתה מאוד כאוב, תקבע את שורש כף היד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעה בשורש כף יד
אמנון27/02/2019תודה רבה על המלצתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח הוצאת זכוכיתאני22/02/2019
שלום ד"ר. לפני 3 ימים עברתי ניתוח קטן להוצאת זכוכית מהאצבע. יש שני תפרים והזכוכית הוצאה. האצבע חבושה היטב ומקובעת עם התחבושת ולא ניתן לקפלה והתחבושת צמודה חזק. עדיין מעט כאבים מציקים אך מה שמוזר לי זה שאני מרגישה שהאצבע נירדמת כל כמה זמן ועם תחושת נמלים. האם זה נורמלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ישי רוזנבלט23/02/2019זה צפוי לחלוף במידה והחבישה אינה לוחצת מדיי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד מטפלים בטריגר פינגריאיר דה מאיו21/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תשובה
ד``ר ישי רוזנבלט21/02/2019ריפוי בעיסוק, נוגדי דלקת, הזרקת סטרואידים ולבסוף ניתוח במידת הצורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבסיס אגודל יד ימיןיואל18/02/2019
יש לי כאבים בבסיס אגודל יד ימין
בצילום מראה שיש לי ניוון הסכוס הרופה הזריק לי חומר שלא עזר לי
מה עוד אפשר לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ישי רוזנבלט18/02/2019מתחילים בריפוי בעיסוק, סדים, הזרקת סטרואידים ובמידת הצורך ניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי כאבים באגודלטלי17/02/2019
בת 46 בריאה.
לפני מספר ימים הופיע כאב פתאומי באגודל שמאל.
הכאב בבסיס האגודל מופיע בזמן מגע.
כמו כן כואב לכופף את האגודל-יש מעין נעלה שלו..מופיע כמו "קליק"וקשה לישר אותו.לציין שלא עשיתי פעילות יוצאת דופן..אני לא מקלידה עם האצבעות ולא עושה שום פעילות שיכולה להסביר את התופעה.
כמו כן באגודל ימין התחיל גם כן אותו דבר..אבל בינתיים ללא נעילה..רק כאבים..
מה הסיבה לזה ומה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ישי רוזנבלט17/02/2019נשמע כמו אגודל הדק.
פני לכירורג כף יד להזרקת סטרואידים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשורש יד ימיןיעקב אלון12/02/2019
שלום רב, מזה כמה שבועות יש לי כאבים חזקים בשורש כף יד ימין. אינני עובד עם מחשב ובד"כ לא עושה פעולות מאומצות עם היד. האם ישנה אפשרות למניעת הכאבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ישי רוזנבלט15/02/2019יש צורך להבדק . לא ברור מה הסיבה לכאבים ולכן לא יכול להתייחס לשאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם זר באצבע זכוכיתאני11/02/2019
לאחר us עקב חדירה זכוכית. קיבלתי את הפענוח
תת עורי פלמרי
DP 2 מדיאלי מודגם גוף זר לינארי היפראקוי לאורך 5 מ"מ, יכול להתאים לזכוכית ארוכה
אודה לתשובה
1. האם ניתן להוציא את כל הזכוכית ואינה עמוקה מידיי והאם יהיה צורך בתפרים, והאם יכול להחלים לגמרי?
לאיזה מומחה עליי לגשת? כירורג כללי או כירורגי כף יד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ישי רוזנבלט15/02/2019צריך להוציא. פנה לכירורג כף יד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר שאלה נוספת בבקשה
אני17/02/2019תודה רבה דוקטור, האם מחייב ניתוח או אפשר להוציא בדרך פשוטה יותר? הזכוכית אינה ניראת ואצבע אינה נפוכה רק דקירה בכל תזוזה או מגע ובפענוח רשום תתערי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר ישי רוזנבלט17/02/2019בניתוח קטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי תפליט פרקי שמטנדיניטיסגילי מלאך11/02/2019
הופניתי לus בחשד לריבוי תפליט פרקי שמטנדיניטיס. תוצאות באספקט גבי : הגידים המישרים לא מעובים בהדיות ומהלך תקינים. אין עדות לנוזל מוגבר סביב הגידים או במפרקים. הודגם מעל המרווח הסקפולונטי ממצא ציסטי מאורך כ 25 ממ המתמשך אל האספקט הרדיאלי של כף היד.
מה האופציות הטיפוליות במקרה זה והאם הציסטה הגנגליונית הדורסלית היא המקור לכאבים בשורש כף היד או שיש צורך בבירור נוסף למשל mri?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ישי רוזנבלט11/02/2019כנראה שהגנגליון הוא מקור הכאב. במידה ולא משתפר, יש צורך בניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן לצפות לשיפור
גילי11/02/2019להפחית פעילות ספורטיבית המערבת כיפוף כף יד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר ישי רוזנבלט11/02/2019קחי נוגדי דלקת, הפחיתי פעילות.
המתיני חודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות US של המרפקשרון09/02/2019
שלום!אני בת 54.לא עובדת פיזית.יש לי כאבים במרפק מספר חודשים.באולטרבאונד:אפיקונדילטיס לטרלי בינוני 3*10מ"מ מכיל הסתיידות בינונית וקרע חלקי באספקט שטחי פרוקמימלי.האם תוכל להסביר בבקשה במה מדובר? מהו הטיפול?האם מחייב ניתוח? איזה סוג פיזיותראפיה מקובל לעשות?האם קרע חלקי עלול להתאחד למרות שכבר עברו מספר חודשים? תודה. שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ישי רוזנבלט09/02/2019מדובר במרפק טניס. תהליך דלקתי שאמור לחלוף תוך שנתיים. מתחילים בכדורים, פיזיותרפיה, חבק . במידה ולא משתפר מזריקים סטרואידים. מיעוט המקרים מגיעים לניתוח. הקרע עצמו לא מתאחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שרון09/02/2019דוקטור ,שלום ושבוע טוב!
הרופא המטפל שלי טוען שהקרע המתואר באולטרסאונד לא יכול להיות במקום בו יש לי דלקת.גם לפי הפיענוח לא ברור לפי דעתו מה נקרע.
מה דעתך על האמירות הללו?האם יש ביסוס לכך?
תודה רבה.
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר ישי רוזנבלט09/02/2019אינני יכול לענות לשאלות אלו, מבלי שנבדקת על ידי וומבלי שראיתי את הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר במרפק ופגיעה בעצב האולנריפרי30/01/2019
שלום לך
בני בן ה 12 נפל לפני כחודש מסוס ושבר את המרפק בדרגה 4
עבר ניתוח הוכנסו פינים לפני כשבוע הוריד את הגבס השבא התאחה והוצאו הפינים
יש טראומה בעצב האולנרי לדברי הרופא ולכן יש אי תחושה וכאב באצבעות 4ו5
הילד התחיל בפיזוטרפיה לפני כמה ימים
מאוד מודאגת לגבי העצב האולנרי.
כמה זמן ההחלמה ? אם תוכל לכוון אותי להמשך טיפול אשמח מאוד. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ישי רוזנבלט30/01/2019צריך לראות הצילומים מהניתוח ולראות האם הניתוח היה פתוח בכדי להעריך את סיכויי הפגיעה בעצב. חסרה האינפורמציה וצריך לראות. מה מידת הפגיעה כעת על מנת להחליט באם להמתין להתאוששות או לבדוק את מצב העצב בניתוח קטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר במרפק ופגיעה בעצב האולנרי
פרי30/01/2019הפגיעה בעצב היתה לפני הנתוח לפני שנכנס לנתוח התלונן על הרדמות של אצבעות 5ו4 הרופא בזמן הנתוח בדק מה מצב העצב לפי דבריו ואמר שהעצב לא נקרע רק בטראומה מעוצמת המכה
ד``ר ישי רוזנבלט30/01/2019אם כך, כדאי להמתין להתאוששות העצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב לאחר ניתוח ארטוסקופיofir25/01/2019
לפני כשלושה שבועות עברתי ניתוח ארטוסקופי בשל כאב ממושך של כ 9 שנים במפרק כף היד, ביד קיים קרע חלקי של רצועות (tfcc ו סקפולונט)
הניתוח ביצעו הטריה והזרקה. 3 שבועות עברו הכאבים מאוד חזקים
שימוש בפירקוסט 5 מג לא עוזר. הכאב בא בהתקפים יכול להיות יום קל ולאחריו יומיים כאבי תופת שמוקרנים עד למרפק. האם זה הגיוני? האם לא אמור להיות שיפור? הכאבים אף יותר חזקים מאלה שהיו לפני הניתוח.
כיצד ניתן למצוא פיתרון לכאב הכרוני ? קיוויתי שבניתוח תיפתר הבעיה אולם היא רק הוחמרה. אודה להמלצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ישי רוזנבלט25/01/2019חלף פרק זמן קצר לאחר הניתוח. הכאבים צפויים להשתפר בחודשים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף יד שבר ישר של הסיטולאידMor Zipi22/01/2019
נפילה םעמיים באותו שבוע על כף יד שמאל. יד הדומיננטית. בצילום נבקע שבר ישר של הסטילואיד של אולנה. לא גובס..ישנם כאבים. הומלץ פיזיוטרפיה..האם לא צריך לגבס??
ד``ר ישי רוזנבלט22/01/2019באופן אישי הייתי מקבע בגבס לתקופה קצרה, גם אם אין שבר חדש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף יד צבועה בסגול כחול נימיםדנה22/01/2019
שלום לדוקטור רוזנבלט.
אני בת 59, בריאה, ללא מחלות.
אתמול גיליתי תופעה על כפות הידים(לא על גב היד ).
מתחת לאגודל ובקצות האצבעות הופיעו לפתע נימים כחולים סגולים. המקום ממש נצבע בצבע כחול-סגול כהה משהו לא שיגרתי
זה קרה בשתי כפות הידים במיוחד בכף יד שמאלית.
המחזה היה די מבהיל מאחר שהצבע לא היה שגרתי עבורי.
לא היו כאבים ולא אבדתי תחושה רק הצבע היה משונה.
בהדרגה הצבע נעלם והיום כבר אין זכר לתופעה.
פעם ראשונה שהבחנתי היה לפני כ- 4 חודשים והתעלמתי.
שאלתי: האם יש הסבר לתופעה והאם עלי לבדוק את הנושא לעומק או להתעלם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ישי רוזנבלט22/01/2019כדאי להבדק עי ראומטולוג ורופא משפחה. קיימות סיבות רבות לכך, וכדאי לברר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר מחדר חם לחדר קר וכף יד כחולה
דנה23/01/2019תודה לגבי תשובתך.
שמתי לב שהתופעה של כף יד כחולה ונימים קוראת כאשר אני יורדת במדרגות לחדר אחר.
מחדר חם לחדר מאוד קר. יש כאן גם ירידה במדרגות וגם מעבר מחום לקור. לאחר שאני חוזרת לחדר החם כף היד שלי חוזרת לצבעה המקורי והרגיל. האם יש קשר בין התופעה לבין מה שתארתי? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר ישי רוזנבלט23/01/2019ככל הנראה גן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- carpel boss - שאלות בונשאעומר בן יוסף07/01/2019
שלום רב, לפני כשנתיים נוצרה אצלי בליטה בכף יד ימין, ליד בסיס מטה- קרפל שני ושלישי , עקב טראומה, אגרוף לשק אגרוף.
קצת אחרי הטראומה עשיתי צילום בזמן שהייתי בצבא, והחזירו לי תשובה ואמרו שהכל תקין, לפני כשנה הייתי אצל אורתופד כף יד, ולפי האבחנה שלו , ככל הנראה מדובר בשבר ישן עם התבלטות גבית של קלוס, אתמול הייתי אצל אורתופד כף יד, והוא אמר לי שמדובר בcarpel boss .
אני פונה אליך עם מספר שאלות בנושא, אם אני מזיז את כף היד, אני מרגיש שהגיד שנמצא ליד הבליטה, מתחכך בעצם, הרגשה כזו של קליק, ולעיתים רבות אני חש בכאבים עקב הקלדה מרובה (אני מקליד הרבה, מתכנת) , האם יכול להיות שהכאבים הינם כתוצאה מדלקת עקב החיכוך בין הגיד והעצם?
הרופא שהייתי אצלו אתמול המליץ לי על ניתוח בכף היד על מנת להסיר את הבליטה , האם מדובר באשפוז יום, ואיזה סוג הרדמה מדובר?
האם לניתוח כזה יש סיכונים?
ד``ר ישי רוזנבלט07/01/2019ייתכן והכאבים נובעים משחיקה במפרק שעובר באזור. בדכ הניתוח בהרדמה כללית, אשפוז יום. סיכונים כמו בכל ניתוח: זיהום, פגיעה גידית, כאבים, הגבלת טווחים, הישנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
עומר בן יוסף07/01/2019היי דוקטור, תודה על התשובה המהירה, בהנחה שאני לא אבצע ניתוח , האם יכול להיות השלכות בעתיד? כמו למשל דלקת מפרקים שיגרונית , או למשל שחיקת סחוס .
ובכללי, המטרה של ניתוח כזה היא להפחית את החיכוך בין הגידים לאותה עצם בולטת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לפילומה בבדיקת mriתמר31/12/2018
עקב גוש בזרוע ימין מתחת לכתף בוצע mri
וזאת התשובה שהתקבלה רציתי לדעת מה הכוונה ?
האם זה ממאיר? האם כדאי לנתח?
ואיזה רופא מומחה בניתוחים מהסוג הזה?
בתודה מראש
ממצאים:
לא נצפה אות חריג במח העצם
לא נצפו תפליטים בבורסות או בחלל המפרק
גיד הביספס הארוך – גיד במראה תקין , עובר בתעלה , ללא סטייתו
מפרק acj -שינויים oa קלים, עיבוי של קפסולה של המפרק.
אקרומיון סוג II .
ללא עיבוי של רצועה קורקו-אקרומיאלית.
ללא OS ACROMIALE .
לברום – ללא ממצא גס , במגבלה שהבדיקה לא מסוג "ארטרו"
– R/C
SUBSCAPULARIS -טנדינוזיס קל של הגיד , ללא קרע
INFRASPINATUS - ללא קרע או טנדינוזיס.
SUBSCAPULARIS- נראה הטרוגני, דק, יש קרע חלקי בחלק עליון של הגיד.
מצב טרופי של שרירי ה - CUFF - תקין
ברקמות רכות של זרוע פרוקסימאלי אחורי הודגם גוש בעל סיגנל גבוה ב -T 1- עובר דיכוי מלא במשקולים עם דיכוי שומן.
ללא האדרה של הגוש אחרי הזרקת GAD .ללא אזורי התנזלות .
גודל של הגוש כ - 7x 5x 8 ס"מ. גוש ממוקם שטחי, מעל שריר TRICEPS, ללא חדירה.
ללא לימפדנופתיה בבית השחי.
סיכום:
1 . ליפומה ברקמות רכות של זרוע מימין.
2 . קרע חלקי של SUBSCAPULARIS
3 . שאר הממצאים כמתואר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ישי רוזנבלט31/12/2018לפ י התשובה נראה שפיר. גוש שומן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)