מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבים פרק כף הידדניאל18/05/2018
שלום,
אני בן 28 ומזה מספר חודשים שאני סובל מכאבים בפרק כף היד. התברר לי כי בכל לילה אני ישן עם אגרוף קמוץ לגמרי כנגד המיטה וכך אני מפעיל לחץ רב על פרק כף היד במשך כל הלילה. אני קם עם תחושת לחץ גדולה בפרק כף היד אשר נשארת איתי במשך כל היום וגורמת לי לכאבים.
1. האם קיים מונח רפואי המתאר את הבעיה שאוכל להמשיך ולקרוא עליו?
2. האם הטיפול המומלץ הוא מכשיר תומך לשורש כף היד אשר מבטיח שמירה על כף יד ישרה לאורך הלילה? האם זה אמור לפתור את זה?
3. האם להערכתי מומלץ להימנע מספורט בשלב זה? אני בעיקר שוחה ועידה אימונים בחדר הכושר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ישי רוזנבלט19/05/2018לא ברור לי על מה מדובר.
בכל מקרה, תנסה שימוש בסד יישור, אוליי יעזור.
אין שום מגבלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ביד וממצאי צילום רנטגןגוד15/05/2018
שלום
בפתיחת דלת בבית הסתובבה לי היד וקבלתי כאבים חזקים ביד. הופנתי לצלום רנטגן ולהלן הממצאים:
הודגמו שינויים אוסטאוארטרוטיים במפרקים:
Stt דו"צ
Cmc1 דו"צ
Mcp1 דו"צ
Ip1 דו"צ
Pip 2-5 דו"צ
Dip2-5 דו"צ
שורש כף היד: הודגמו שינויים אוסטאוארטרוטיים במפרקים:
Stt דו"צ
Cmc1 דו"צ
אין עדות לשבר או תזוזה.
מה אומרים הממצאים האלה באלו מפרקים יש לי את המחלה ? האם ניתן למנוע את המשך המחלה לעוד מפרקים ? ומה אני יכולה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ישי רוזנבלט15/05/2018מדובר בשחיקה של המפרקים. גדי להבדק אצל מומחה בתחום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריגר פינטר בשתי כפות ידייםאסתר14/05/2018
סובלת ב2 אצבעות ביד ימין ובאצכע 1 ביד שמאלעוברת פיזוטרפיה וגם ריפוי בעיסוק כולל טבעות למניעת כיפוף
1 מה אפשר לעשות למניעה נוספת של פגיעה בשאר
כפות היד
האם זריקה דיפרוספאן יכולה לעזור
עברתי בדיקות סורולוגיות התוצאות בסדר
מה עוד ניתן לעשות
בברכה
ובתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ישי רוזנבלט14/05/2018הזרקת סטרואידים זה השלב הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה בקמיצה של יד שמאלניר לב12/05/2018
שלום
לפני שבועיים נפצעתי באצבע קמיצה של יד שמאל, האצבע התכופפה חזק החוצה באיזור הציפורן, הרגשתי חבלה חמורה והיו שטפי דם אבל בצילום אין שבר ואין קרע בגיד. הרופא אמר שיש רק חבלה חמורה שתחלים בין 4 ל 6 שבועות. כיום אני מרגיש יותר טוב, אבל באיזור שורש הציפורן (מתחת לעור) יש הרגשה שמשהו התנתק ושורש הציפורן לא מחובר לאצבע כמו בשאר האצבעות אלא מנותק, כשאני לוחץ מטה בקצה הציפורן השורש עולה וההיפך כשאני מרים את קצה הציפורן השורש מתקפל מטה, כשאני עושה את הפעולה בשאר האצבעות השורש קשיח והקיפול נעשה בפרק האצבע. האם נגרם נזק לשורש הציפורן? האם כשתצמח ציפורן חדשה זה יסתדר? האם צריך לעשות פעולה כל שהיא כדי לקבע את בסיס הציפורן חזרה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ישי רוזנבלט12/05/2018כנראה שאין צורך לעשות כלום. להמתין לצמיחת צפורן חדשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה בעצם באצבע כף היד קרוב לציפורןד``ר ישי רוזנבלט09/05/2018
שלום
אני די מודאגת ואיני יודעת לאן לפנות שמתי לב לאחרונה שיש לי בליטה באעצבע במפרק הקרוב לציפורן בשתי הידים מה יכןלה להיות הסיבה לתופעה זו ? אני אציין שאין לי כאבים במקום הנל ותנועת היד רגילה לחלוטין
אשמח לתשובה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ישי רוזנבלט10/05/2018כנראה שמדובר בשינויים שחיקתיים במפרק. ישי צילום רנטגן לפני לבדיקת כירורג כף יד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לקרע חלקי של הרצועה הסקפו-לונטוםגלעד07/05/2018
שלום,
אני בן 44 ומזה שנה אני סובל מכאבים בשורש כף היד בהפעלת לחץ על כף היד כשהיא פתוחה (שהיא מאוגרפת אין כאב)
בMRI (מצורף) רשום - "חשד לקרע חלקי של הרצועה הסקפו-לונטום"
בצילום רנטגן - אין ממצאים שמעידים על תזוזה של העצמות
מאז עשיתי פיזיוטרפיה, הלכתי עם סד, עברתי לעבוד עם יד שמאל בעכבר ושום דבר לא מתקדם.
הלכתי ל3 אורטופדים והתשובות נעו בין עוד מנוחה (כבר עברה שנה!) לזריקת קורטיזון בשיקוף
לזריקת הקורטיזון יש יתרונות וחסרונות ואני לא בטוח שאני מעוניין.
השאלה היא מה עושים חוץ מזה? איך זה ששנה שלמה אני סובל וזה לא מצטלק (במידה ואכן יש קרע) או מתרפא
אני ממש חסר אונים.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ישי רוזנבלט07/05/2018ייתכן שיהיה צורך בניתוח במידה ולא תסתדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השכרת מכשיר מלמק אחרי פציעה בכף הידמשה חנינוביץ03/05/2018
הבן שלי בצבא זקוק למכשיר מלמק אחרי פציעה שהיתה לו בכף היד, לצערי בצבא לא יודעים לעזור לו בנושא.
מחפש להשכיר מכשיר לשלושה חודשים במחיר סביר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ישי רוזנבלט03/05/2018חברת סיראם משכירה המכשיר. פרטי התקשרות באינטרנט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקה בשורש אגודל כף יד שמאלכץ לאה02/05/2018
שלום לכם, היום לפני הצהריים עשו לי זריקה בשורש אגודל כף יד שמאל - Injection Diprospan עכשיו לילה ונמשכים כאבים מאזור הזריקה -בכל כף היד ופס כחול בשורש וסביב כניסת המחט.
איך להרגיע הכאב החזק?
לפני כחודשיים עשו לי אותה זריקה בשורש אגודל כף יד ימין ובלי כאבים והיא חזרה לתפקד מעולה.
תודה לאה כץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ישי רוזנבלט02/05/2018קחי משככי כאבים. זה יחלוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר זרם חשמל ביד אחרי ניתוח תפירת עצבזיו01/05/2018
ד"ר שלום,
לפני עשרה חודשים תפרו לי את העצב המדיאני עקב חתך כמעט מוחלט, ומאז והתחושה חוזרת בהדרגה.
אתמול החלפתי נורה והרגשתי זרם ביד למשך כמה שניות. מאז אצבעות 1,2,3 מעקצצות, אבל התחושה במישוש לא נפגעה.
*האם יש צורך לפנות לבדיקת רופא?
* האם יש משהו שאני יכול לעשות כדי להעביר את התחושה? (להפעיל את היד/לתת לה לנוח/לחמם/לקרר וכו')
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ישי רוזנבלט01/05/2018בשלב זה למעקב בלבד. קרוב לוודאי שהמצב החדש יעבור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לניתוח בכף היד עקב תוצאות בדיקהאתי30/04/2018
שלום רב
עקב הרדמות של שלוש אצבעות נשלחתי לעשות בדיקה חשמלית של העצבים.
אני בת 64 עם סכרת מאוזנת.
ההמלצה לעשות ניתוח .
שאלתי: האם ניתן לעשות איזה טיפול לפני ההחלטה על ניתוח?
כמו פיזיוטרפיה או תרופות?
אני שולחת את תוצאות הבדיקה.
אני סובלת מהתופעה בערך 4 חודשים.
ד``ר ישי רוזנבלט01/05/2018התוצאות לא צורפו. ההחלטה על ניתוח נגזרת מתלונותייך + בדיקת ה emg
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בכריות האצבעות מלווה בקמטוטים כמו אחרי מקלחתחן שטרוסברג29/04/2018
בת 58, כבר תקופה סובלת מנפיחות בכריות האצבעות בעיקר ביד שמאל, גם ביד ימין אך פחות, מלווה בקמטוטים כמו אחרי מקלחת
מה זה יכול להיות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ישי רוזנבלט29/04/2018יש להבדק. ייתכן ומדובר בבעיה עצבית או ראומטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים עם גבס בידרינה26/04/2018
בני בן השנתיים עם גבס ביד כתוצאה משבר ברדיוס ואולנה מנפילה . הבעיה היא שהוא לא מודע למצב והוא רץ וקופץ ונופל בבית כל הזמן . הפחד שהוא ייפול שוב על אותה יד . במידה וזה קורה האם הגבס מגן על היד משבר נוסף או תזוזה של העצמות הפגועות ? הוא מאוד היפראקטיבי ואי אפשר להושיב אותו לשנייה ? בבקשה תרגיע אותי שהיד לא יכולה להיפגע שנית עם הגבס עליה ? הוא נופל הרבה
ד``ר ישי רוזנבלט28/04/2018השבר יכול לזוז בעקבות נפילות חוזרות.
יש להזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף יד, בת 40 , EMGדניאלה17/04/2018
שלום
אני בת 40 בד"כ בריאה.
לפני 3 חודשים גילו לי גידול שפיר במדיאסטנום ועברתי בהצלחה ניתוח להסרת הגידול.
במהלך הניתוח שערך 3 שעות היה לחץ על זרוע ימין שהיתה מקופלת מעל הראש.
בעקבות הניתוח החלו כאבים חזקים ביד מהמרפק לכיוון כף היד, תחושת שריפה, 3 אצבעות אחרונות רדומות, חולשה ביד וכו'.
הפריע לי מאוד לישון.
עברתי חודשיים ריפוי בעיסוק ופיזיותרפיה ואני מרגישה שיפור ומצליחה לישון בלי משככי כאב. עדיין יש כאב ויד קצת יותר חלשה אבל המצב הרבה יותר טוב.
ביצעתי השבוע EMG של היד התוצאה:
relative low rt median motor response
normal other NCS values
לאור הקליניקה אצלי וה EMG ברצוני לשאול
1. האם יש בעיה שתדרוש ניתוח?
2. האם סביר להניח שזה ימשיך להשתפר ולהמשיך עם חיי ולנסות להפעיל כמה שיותר את היד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ישי רוזנבלט17/04/2018נשמע שקיים סיכוי שהמצב ישתפר עם הזמן. צריכה להמשיך במעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הניתוח המומלץ לתעלה קרפליתיואל15/04/2018
על פי בדיקות והמלצת אורטופד כף יד אני צריך לעבור ניתוח בשתי כפות הידים עקב בעיה בתעלה הקרפלית. מה הניתוח המומלץ? האם ניתוח פתוח או ניתוח אנדוסקופי
ד``ר ישי רוזנבלט15/04/2018הניתוח הפתוח הוא עדיין זה המומלץ עי האיגוד האמריקאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובנה של mallet finger שברמאמנט14/04/2018
לפני 12 נפגעתי מכדור. אובחנה mallet finger. נעשה קיבוע. לאחר שבוע בביקורת. הוחלט על ניתוח.
לא הצלחתי להשיג חוות דעת נוספת מכיוון שהניתוח נקבע בהקדם.
האם יש צורך בניתוח?
מצרפת צילום
ד``ר ישי רוזנבלט14/04/2018נראה שכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpeg)

.jpg)

.jpg)