מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבים בגיד של מפרק כף הידיוסי11/07/2017
הופיעו לי כאבים באמה, מבסיס האגודל לכיוון המרפק, בעיקר בסיבוב האמה החוצה ו/או תנועות מסויימות עם האגודל. אני כבר שבוע וחצי משתמש בסד, אבל אין הטבה משמעותית. האם זו דלקת בגיד ? האם יש תרגילים שיכולים לעזור ? האם צריך לפנות לכירורג כף יד ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת
ד``ר ישי רוזנבלט16/07/2017בהחלט ייתכן ומדובר בדלקת
גש לאורטופד והתחל בנטילת נוגדי דלקת.
במידה ולא יעזור, פנה לכירורג כף יד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מפרק בכף ידמיכל11/07/2017
שלום אני מיכל בת 37 עברתי תאונות אופנוע נפגעתי בכל צד שמאל של הגוף אמרו לי שהלך לי הסחוס ביד שמאל ויש לי גוש ואני צריכה ניתוח החלפת מפרק לבדיקתכם אודה , מחכה לתשובה בפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מפרק
ד``ר ישי רוזנבלט16/07/2017ההחלטה נעשית לא רק על סמך הדמייה אלא גם על סמך בדיקה גופנית.
יש צורך לראות את ההדמיה במלואה, כולל צילומים ובדיקה גופנית, ובהתאם להחליט.
קיימים בד"כ מס' פתרונות לכל בעיה, וצריך "לתפור" את הטיפול המתאים לבעיה ספציפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לשבר בשורש כף ידאליעד10/07/2017
בוקר טוב
לפני כשבוע נפלתי במהלך פעילות ספורט במיון ביצעו גיבוס למקום בעקבות חשד לשבר קליני ( עצם הסירה) בצילום רנטגן לא נראה שבר הופנתי ע"י האורטופד לצילום CT,
ברצוני לדעת בבקשה מה הממצאים של הבדיקה,
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקפואיד
ד``ר ישי רוזנבלט10/07/2017צריך לררות את כל הבדיקה, מאות תמונות. יש לפנות עם הדיסק לאורטופד ששלח לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקת אצבע שלישית יד ימיןשרה06/07/2017
שלום,
לפני 10 ימים פרקתי את האצבע השלישית בכף היד, בלי חבלה. בצילום לא רואים שבר והאצבע במקומה, נקראו שתי רצועות בראש המסרק בשני צידי האצבע ,לא ביצעתי בדיקה רדיולוגית נוספת, רופא שראה אותי אבחן וקבע טיפול בקיבוע שתי אצבעות בגלל שהאצבע נוטה ימינה ולמטה. כרגע יש כאבים באזור גב כף היד ונפיחות ונפיחות וכאבים בפרק כף היד מעל כף היד (בחיבור לזרוע). האם הכאבים הממושכים הם חלק מהאירוע? אודה לחוות דעתך. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריקה
ד``ר ישי רוזנבלט06/07/2017הכאבים יכולים להיות כתוצאה מהארוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בליטה בכף הידשירן כהן05/07/2017
גדל לי בליטה בכף יד זה נראה כמו עצם מבפנים, היא עגולה. גורם לי ללחץ מקומי באיזור.
מזה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה
ד``ר ישי רוזנבלט05/07/2017ככל הנראה מדובר בגנגליון, ציסטה שיוצאת ממפרק שורש כף היד
תבקשי הפנייה לאולטראסאונד וצילומי רנטגן של שורש כף היד ובדיקת כירורג כף יד אח"כ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי בליטה
שירן כהן05/07/2017תודה רבה.
פעם ראשונה שזה קורה לי. זה מסוכן הדבר הזה? איך ניתן לפתור את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבליטה
ד``ר ישי רוזנבלט06/07/2017גשי להבדק.
במידה וזה אכן הממצא, ניתן רק לעקוב אחריו ולא לעשות כלום. הוא לא מסוכן. במידה וכואב ומפריע- מנתחים להוצאת הציסטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ביד ימין עקב שימוש רב במחשבכאבים ביד02/07/2017
היי בתקופה האחרונה אני סובלת מכאבים הולכים וחוזרים ביד ימין
עקב שימוש רב במחשב 9-10 שעות עבודה מהבית אשמח להמלצות לגבי תנאי סביבת עבודה שיפחיתו את העומס והכאב שחוזר כל פרק זמן
האם מומלץ להתייעץ גם עם רופא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד``ר ישי רוזנבלט02/07/2017קיימות חברות ייעוץ ארגונומי שישמחו לייעץ לך בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בעצם הסירה של שתל עצם מהמותן ובורגטל02/07/2017
היי ניתוח בעצם הסירה של שתל עצם מהמותן ובורג לאחר 3 חודשין האם יש חיבור או אין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עעצם הסירה
ד``ר ישי רוזנבלט02/07/2017לא ברור מהצילום. ייתכן וכדאי לעשות ct
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשורש כף הידאור28/06/2017
לפני כשנתיים נחבלתי קלות ביד וכתוצאה מכך היה חשד לסדק בעצם הסירה. לבשתי גבס למשך חודש ונשלל החשד לשבר. בעקבות כאבים חוזרים ומספר הדמיות, בצעתי בשבוע שעבר MRI.
הפענוח מסכם כי: ״קרע חלקי באספקט הוולארי של הרצועה הסקאפו-לונאטית עם מנח DISI קל.
ללא פגיעה ב-TFC .
כנראה מנח מעט גבוה של האולנה עם מעט בצקת בעצם הלונאט באספקט אולנרי
תחתון.״.
התור לאורתופד כף יד נקבע לעוד שבועיים ובינתיים אני מודאג. אשמח לשמוע דעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד``ר ישי רוזנבלט29/06/2017יש להבדק ולראות האם יש מתאם בין הממצאים ב mri לאזור הכאב בשורש כף היד. יש סיכוי שיומלץ טיפול ניתוחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גנגליון בגב כף הידדליה21/06/2017
שלום,
יש לי גנגליון בגב כף היד בשנה האחרונה, בינתיים החלטתי לא לעבור ניתוח אבל הכאבים מתגברים למרות שלא נראה שהגנגליון גדל. האם ייתכן שהתפתחה שם דלקת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנגליון
ד``ר ישי רוזנבלט29/06/2017בהחלט ייתכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדק בשורש כף הידסדק בשורש כף יד19/06/2017
יש לי סדק בשורש כף היד ברדיוס. גובסתי אתמול לתקופה של 3 שבועות. שאלתי היא אם כאבים לאחר הגיבוס ונפיחות נראית באיזור החשוף מתחת לבוהן טבעיים ולכמה זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדק
ד``ר ישי רוזנבלט19/06/2017לאחר גיבוס, הכאבים יכולים להמשך מאחר ומדובר בשבר.
במידה והגבס לוחץ מדיי , והכאב מוחמר ומלווה בנפיחות, ממליץ לפנות למיון/מוקד חרום לפתיחת הגבס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל בגיד במרפק שמאלאוהד18/06/2017
לפני שבועיים נתתי מכה חזקה עם כף יד שמאל בקיר, באותה שנייה חשתי בכאב ליד המרפק, בביקור אצל רופא לא ידע להחליט האם בעיית שריר או קרע בגיד, לפני יומיים עשיתי OS מרפק שמאל, והתוצאות "נוזל במעטפת של גיד הביצפס-קרוב לוודאי שטף דם, יש לציין גם תלישה של גיד הביצפס מאחיזתו", בעוד שבועיים מתוכנן לחופשה בחול, הרופא יצא לחופשה, האם ניתן לצאת לחופשה כאשר אני מודע לא להשתמש עם יד שמאל לשאת דברים כבדים, ולהמשיך בטיפול לאחר חזרתי מחופשה ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בייספס
ד``ר ישי רוזנבלט18/06/2017גש בדחיפות לכירורג כף יד. ייתכן ויש צורך בניתוח. מומלץ לא לדחות הנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בידים עקב שימוש מתמשך המחשב לצורך עבודהד"ר פנחס כהן18/06/2017
אני רופא כ 40 שנה. זה זמן מה אני חש בכאבים בידים לאחר יום עבודה עמוס בו המחשב הוא כלי עיקרי. אובחן לי: carpal tunnel syndrome/ רציתי לדעת האם אפשר להתאים מקלדת ועכבר שיקלו על הכאבים וימנעו החמרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cts
ד``ר ישי רוזנבלט18/06/2017יש חברות ייעוץ ארגונומיות שיכולות לעזור בנושא. אם ההפרעה בהולכה משמעותית, ייתכן ויש צורך בניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעלה קוביטלית - עצב אולנרייריב18/06/2017
אובחנתי לפני חצי שנה, בינתיים טיפול שמרני של פיזותרפיה וסד לילה ללא החמרה או שיפור
מתכוון לקבוע ניתוח אנדוסקופי
האם שיטת cobb נפוצה בישראל או רק Hoffmann ?
הבנתי ששיטת Cobb בטוחה יותר בחיתוך מפני שהקנולה מגינה גם מלמטה על העצב האולנרי וגם מלמעלה על העצבים החוצים
יש שיקולים אחרים לבחירה בין השיטות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעלה קוביטלית
ד``ר ישי רוזנבלט18/06/2017לא יודע אם המכשור של קוב נמצא בארץ.
בגדול, אין הבדל בתוצאות בין השיטות , למרות השוני התיאורטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה בגודל גולה במכופפי הידאפרת17/06/2017
מיזה כ4 חודשים ראיתי את הבליטה ולא ייחסתי לה חשיבות וחשבתי שתעבור מאליה.
בשבוע האחרון אני חשה כאבים שמוקרנים לבית השחי.
האם זה בלוטת שומן? לאיזה רופא פונים במיקרה כזה, ומה זה יכול להיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גולה
ד``ר ישי רוזנבלט17/06/2017תבקשי בדיקת אולטראסאונד ותפני לכירורג כף יד. ככל הנראה מדובר בגנגליון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר זרת כף יד בגליל מרוחקא15/06/2017
הי, לפני כחודש שברתי את זרת כף היד ימין ועכשיו עשיתי צילום ורשמו לי שהודגם שבר בגליל מרוחק עם תזוזה, מה צריך לעשות? האם התזוזה צריכה להדאיג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בגליל מרוחק
ד``ר ישי רוזנבלט15/06/2017צריך להבדק יחד עם צילומי הרנטגן
בינתיים תמשיך קיבוע בסד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)