מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול בבליטה בשורש אגודלצבי23/11/2017
מצורף תממונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה
ד``ר ישי רוזנבלט23/11/2017יש שטפי דם. תעשו צילום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ על מפרק כף הידאלון20/11/2017
שלום אני בן 33 בריא בדרכ
מתאמן בחדר כושר 13 שנים עם הפסקות .
לאחרונה מרגיש ב 2 מפרקי כפות הידיים כאבים בעת כיפול היד אחורה.
מבדיקות הדם הדבר היחיד שאולי חשבצי שקשור זה שהטסטוסטרון שלי ירד מ 19 ל 14 כאשר הנורמות הן (8.4-28.7)
יש אולי רעיון אחר למה יש לי כאב של לחץ בעת קיפול כפות הידיים? הלחץ הוא יותר בעת דחיקת חזה שם מופעל לחץ אבל גם במנוחה שאני מקפל כואב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד``ר ישי רוזנבלט21/11/2017ממליץ שתבדק על ידי אורטופד ותעבור הדמיה לפי הצורך וטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר באגודל יד ימיןמוטי20/11/2017
בצילום יש הבחנה אוסטאופיט בקצה האחורי של גליל דיטלי
אנא מה הפירוש ומה הטיפול המומלץ תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאופיט
ד``ר ישי רוזנבלט20/11/2017אוסטאופיט זה זיז עצם שאינו דורש טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפורמציה בקמציה לאחר התאחות שבררם20/11/2017
שלום רב ד״ר,
לפני מספר שנים שברתי את הקמיצה שהתאחתה בצורה לא טבעית.
ישנה בליטה גרמית משמעותית (עצם), שמונעת ממני ענידת טבעת נישואין (יחס הקמיצו הינו 1:1.4).
שאלותי הן כדלהלן -
1. האם ניתן, בהליך ניתוחי אסטתי, לנסר את חלק העצם העודף שנבנה כדיי להקנות לאצבע קוטר טבעי?
2. האם כחלק מן הניסור, יתכן איחוי חוזר שיחזיר את המצב לקדמותו?
3. בהנחה שהבליטה הינה באזור המפרק, האם הדבר מונע התערבות כירורגית אסטתית?
בברכה,
רם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר
ד``ר ישי רוזנבלט20/11/2017בעקרון מומלץ לא לנתח מסיבות אסתטיות מאחר ובכל ניתוח קיימת סכנה לסיבוכים .
נקודתית, תבדק עי כירורג כף יד עם הצילומים, ובהתאם תבוא ההמלצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באצבע הדק- כירורג או אורתופד?אסתי18/11/2017
אני סובלת 4 חודשים מאצבע הדק באגודל. לא טופל עד עתה ברפואה קונבנציונלית והכאב גדל. האם לגשת לכירורג כף יד או לאורתופד כף יד או שזה לא משנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבע הדק
ד``ר ישי רוזנבלט18/11/2017זה אותו דבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר גידי או שרירי בין האגודל לאצבע השנייהמור15/11/2017
דר שלום
האם ידוע על איזשהוא קשר גידי או שרירי בין האגודל לאצבע השנייה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ישי רוזנבלט15/11/2017אכן קיימת וריאציה כזו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממשיך שאלה .......
מור15/11/2017אפשר פירוט איפה בדיוק? בפלקסורים שלהם או אקסטנסורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר ישי רוזנבלט15/11/2017בפלקסורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח תפירת עצב בידיפה13/11/2017
שלום
לפני שבועיים עברתי ניתוח לתפירת עצב בגלל שנחתחתי מסכין והעצב נפגע.
לאחר הניתוח היה לי חבישה של הכף יד.
לאחר הניתוח הרופא אמר להזיז כמה שיותר את האצבע.
היום הגעתי לביקורת בבית חולים והורידו לי את התפרים
ועשו לי קיבוע לאצבע לשבוע נוסף ובעוד שבוע להתחיל פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק כל יום.
למה קיבעו לי את האצבע?
זה ההפך ממה שהרופא המנתח אמר לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר תפירת עצב
ד``ר ישי רוזנבלט13/11/2017הריבוע לאצבע הסמוכה אמור לשפר את השיקום וטווחי התנועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת CTS ביד הבריאהאריה11/11/2017
האם פציעה ביד שמאל עלולה לגרום לתסמונת מנהרת שורש כף היד (CTS ) ביד ימין?
נתרסק מרפק ביד שמאל בתאונה. בדיקת EMG גילתה בעיות חמורות בעצב אולנארי וגם בעצב מדיאני ביד שמאל. כמו כן, גילו בעיות חמורות בבייספס וטרייספס של יד שמאל, וגם בדלטואיד. כאמור, בדיקת ה-EMG נעשתה בצד שמאל בלבד.
לאחר זמן, עבר EMG ביד ימין (היד הבריאה) לצורך השוואה בלבד. אין צורך להגיד, שאין תסמינים קליניים ביד ימין כלל, לא בעבר ולא בהווה. בדיקת ה-EMG גילתה תסמונת במנהרת שורש כף היד (CTS) בצורה קלה ביד ימין בלבד.
שאלות:
1) האם יש אפשרות שממצא של CTS ביד ימין קשורה לפגיעה ביד שמאל או לבעיות חמורות שקיימות ביד שמאל?
2) האם יש סיכוי שבגלל חוסר פעילות ביד שמאל הפצועה, כך שמטבע הדברים כל הפעילויות של יד שמאל הועברו ליד ימין, ולכן יד ימין מאומצת יותר, ויש עליה עומס יתר וזה גרם ל-CTS ביד ימין? כלומר, האם אפשר שה-CTS נגרמה על ידי יתר עומס ביד ימין עקב העובדה שהיא לוקחת אחריות ליד שמאל הפצועה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cts
ד``ר ישי רוזנבלט12/11/2017כנראה שאין קשר בין הממצאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור
אריה12/11/2017לכבוד ד"ר רוזנבלט,
כפי שאתה רואה, נשאלו שתי שאלות. ומשתמע שתשובתך מתייחסת לשאלה הראשונה בלבד. נא בבקשה תשובתך לשאלה השנייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.cys
ד``ר ישי רוזנבלט12/11/2017התשובה הייתה לשתי השאלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCTS - המשך
אריה12/11/2017אם הפציעה הקשה הייתה ביד שמאל בלבד, ואילו יד ימין בריאה לחלוטין, האם יש צורך שבדיקת ה-EMG תתיחס לשתי הידיים? או שמספיק הנתונים של ה-EMG של היד הפצועה בלבד כמו שאין רופא אף-אוזן-גרון מטפל באוזן הימנית כאשר תלונות החולה הן על אוזן שמאל (כאשר הולכים לבדוק טווחי תנועה כיפוף יישור נהוג למדוד את שתי הידיים לצורך חישוב המדד ליד הפגועה; לעומת זאת במוליכות חשמלית לא אמור להיות קשר בין היד הבריאה לבין היד החולה)?
בתודה מראש ובהערכה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבעות נפוחות ביד עם גבסגלית10/11/2017
שלום
סבי בן ה88 שבר את פרק כף היד לפני שבוע ושמו לו גבס.
יממה לאחר מכן חתכו לן מעט את הגבס כדי לשחרר לחץ.
למרות זאת, מאז הוא עם אצבעות מאוד נפוחות ואין לו בהן תחושה.
האם הדבר תקין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר
ד``ר ישי רוזנבלט10/11/2017שיגביה את היד ויניע אצבעות. הנפיחות תרד והתחושה תשתפר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר באצבע כף ידמיכל06/11/2017
שלום. לפני יומיים נשברה לי באצבע שלישית בכף יד העם הגלילית המרוחקת. שבר אנכי קטן ללא תזוזה. לדברי האורטופד שראה אותי יש גם קרע של הרצועה בסוג שבר כזה. שמו לי קיבוע אני מניחה לחודש הקרוב.
האם רצועה מתאחה כמו שעצם מתאחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר
ד``ר ישי רוזנבלט06/11/2017לא ברור איזו רצועה נקרעה
אוליי מדובר בגיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רקמה קלה באצבע הקמיצהרננה06/11/2017
שלום..
לבעלי פתאום התנפחה לו אצבע הקמיצה,
בצילום סי טי הרנטגנאי אמר לו שזו רקמה קלה..האם כדאי להמשיך בבירורים עם רופא? האם יש אבחנה במשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רקמה
ד``ר ישי רוזנבלט06/11/2017מומלץ לברר עם צילום אולטרסאונד תחילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בשורש כף היד והתעבות של העצב המדיאנימתילדה דבש05/11/2017
ביולי החלקתי ונגרמו לי שני שברים בשורש כף היד ובאותו יום גיבסו לי את היד ולאחר 6 שבועות הורידו את הגבס.סבלתי מכאבים קשים והופניתי לצילום אולטראסאונד שבו גילו כי אני סובלת מבצקת קשב והתעבות העצב המדיאני ב-0.13.לפני שבוע ובהמלצת רופא אורטופד קיבלתי זריקת סטרואידים,אולם זה לא עזר במאומה והכאבים הקשים נמשכים ללא הפסק יום ולילה. מה הפתרון?האם רצוי צילום סי.טי או שמא ניתוח אנדוסקופי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ עצבי
ד``ר ישי רוזנבלט06/11/2017כדאי לבצע emg ובמידה ויש לחץ על העצב, מומלץ יהיה לנתחו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם האמה שבורה בצילום?שושי03/11/2017
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם האמה שבורה?
שושי03/11/2017
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר
ד``ר ישי רוזנבלט06/11/2017כן. בבסיס הגליל האמצעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח של טריגר פינגרמורדוך גילה01/11/2017
הי אמורה לעבור ניתוח טריגר פינגר בקרוב בנתיים קיבלתי שני זריקות קורטיזון וכרגע יש הקלה והאצבע לא נינעלת כבעבר מתלבטת אם לבטל את הניתוח או שהתופעה תחזור ועדיף למרות ההקלה לבצע את ההליך הניתוחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריגר
ד``ר ישי רוזנבלט01/11/2017אם הנעילות חלפו, תדחי את הניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטריגר פינגר
מןרדוך גילה01/11/2017הי בהמשך לשאלתי למרות שהיד נוקשה עדיין וכואבת במקום המדובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון לפני ניתוח להדבקת עצביפה30/10/2017
שלום,
לפני שבוע נחתחתי מסכין באצבע בכף היד
הייתי במיון ששם עשו לי הדבקה וקיבלתי זריקת טטנוס, האורטופד אמר לחזור בעוד שבוע למחלקת כף יד בבית חולים כי נראה שפגעתי בעצב כי לא הייתה לי באצבע תחושה, למחרת קיבלתי אנטיביוטיקה כי כל כף היד התנפחה והאצבע נהייתה כחולה.
היום הגעתי למחלקת כף יד והרופא המליץ על ניתוח דחוף מחר להדבקת העצב.
הרופא אמר שאני חייבת להפסיק לעשן היום אחרת הניתוח לא יצליח.
השאלה שלי היא.. האם הוא מגזים?
אני מעשנת כ 2 סיגריות ביום..וקשה לי להפסיק פתאום.
האם יש קשר בין העישון להצלחת הניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצבים
ד``ר ישי רוזנבלט30/10/2017עישון בכלל מפריע להחלמת פצעים ורקמות.
במקרה הפרטי שלך, 2 סיגריות ליום אינן סכנה משמעותית.
בבצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)